İçli bulgur köftesi tarifi

Ana yemekleriniz için hazırlayacağınız bir tarif...

İçli bulgur köftesi tarifi
İçli bulgur köftesi tarifi
GİRİŞ 25.04.2014 11:17 GÜNCELLEME 25.04.2014 11:17

Malzemeler

Bulgurlu harç için:

2,5 Su bardağı ince bulgur

1 Yumurta

Alabildiği kadar un

Tuz, su

Köftesi için:

300 gr. Kıyma

1 Kuru soğan

1 Yumurta

1 Tutam maydanoz

2 Çorba kaşığı galeta unu

Tuz, Karabiber

Sıvı yağ

Sosu için:

3 Domates

1 Çorba kaşığı domates salçası

1 Tatlı kaşığı biber salçası

Tuz, Fesleğen

Sıvı yağ


Hazırlanışı: Karıştırma kabına kıymayı alıp yumurtayı kırıyor, soğanı rendeliyoruz. Doğranmış maydanozu, galeta ununu koyup, baharatlarını ekleyip iyice yoğuruyoruz. Harcımızdan misket büyüklüğünde köfteler yapıp, yuvarlayıp teflon tavada az yağda yarı kıvamda kızartıyoruz. Köftelerimizi bir tabağa alıp soğumaya bırakıyoruz.

Sıra geldi bulgurlu harcı hazırlamaya. Bir karıştırma kabına ince bulguru döküyoruz. Üzerine 1,5 su bardağı sıcak su döküp üstünü kapatarak demlenmeye bırakıyoruz. Kabaran bulgurun üzerine yumurtayı kırıp, tuzunu koyup un ilave ederek yoğuruyoruz. Kıvamına göre un ve su ilave edebilirsiniz. Hamur hâline gelip özleşince köfte sayımıza göre parçalara bölüp yuvarlıyoruz. Parmağımızla oyuk açıp, içine bir tane kızarmış köfte koyup, ağzını büzdürerek kapatıp, iki avuç içinde yuvarlıyoruz.

Hazırladığımız köfteleri, kaynamakta olan tuzlu suyun içinde 5 dk. pişirip servis tabağına alıyoruz. Sıra geldi lezzet kaynağı sosu hazırlamaya. Küçük bir tavanın içine az miktarda sıvı yağı koyup salçaları ilave ederek kavuruyoruz. İnce doğranmış domatesi üzerine alıp bir taşım kaynatıyoruz. En son fesleğeni ekleyip tuzunu koyup altını kapatıyoruz. Servis tabağındaki köftelerin üzerine sosumuzu döküp soğutmadan sıcak servis ediyoruz. İçli köfte yapmak kadar zahmetli olmayan pratik bir köfte.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL