Obama yaşıyor mu?

  • GİRİŞ29.07.2014 09:28
  • GÜNCELLEME29.07.2014 09:28

Obama, Tayyip Erdoğan’ın telefonlarına çıkmıyormuş.

Bunu, bizdeki “Tayyibobi mütpetaları”, Tayyip Bey için bir nakise gibi sunuyorlar. 

Soralım:

- Gazze söz konusu olduğunda Obama yaşıyor mu? İsrail cinayetlerine karşı bir tavır koymak gerektiğinde Obama diye birinin varlığı söz konusu mu bu dünyada?

Kimse bana, Gazze’de olan biten Amerika’yı ilgilendirmiyor demesin, bal gibi ilgilendiriyor, Ortadoğu bir İslam coğrafyası ve buradaki olan biten her şey, mesela bu coğrafyanın petrolü ABD’yi bal gibi ilgilendiriyor, Saddam Kuveyt’i işgal ettiğinde bunu Amerika için savaş sebebi sayıp Irak’ın üzerine çullanmadılar mı?

Şöyle sorayım:

- Filistin - İsrail savaşında 1000’i aşkın insan, hele çoğu çocuklardan oluşan sivil ölümleri İsrail tarafından olsaydı, Obama’nın yaşayıp yaşamadığını gene de sorgular mıydık? Yoksa dünya siyonizmi hiç var olmasa bir Amerikan Başkanı üretir, onu İsrail’i savunmak üzere harekete geçirir, hatta belki savaşa soyundurur muydu?

Obama Filistin için yok, İsrail için var. İşin gerçeği bu.  

Bir soru:

- Obama, anti-semit olarak suçlanmayı göze alabilir mi?

Bu soru sorulamaz bile.

Obama değil anti - semit olarak suçlanmayı, İsrail’e yeterince ilgi göstermiyor olarak suçlanmayı bile göze alamaz.

Bu sorularla neyi dile getirmeye çalışıyoruz?

İsrail denen olgunun dünya için ne demek olduğunu anlatmaya.

Obama bir dünya devletinin başkanı. İsrail söz konusu olduğunda, bir cinayeti, bir vahşeti dile getirmek bile onun için imkansız hale geliyorsa, hatta bu sadece ABD için değil, dünyadaki bir çok büyük Batılı ülkenin lideri için söz konusu ise, o zaman ortada, garip bir durum var demektir.

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat