Bahçeli ve trajıkomik yürüyüş

  • GİRİŞ04.09.2015 08:55
  • GÜNCELLEME05.09.2015 11:04

İktidar olmak istemeyen bir parti, parti olmaktan daha çok legal veya illegal farklı amaçları, farklı hedefleri olan bir zihniyeti temsil eder. Bunların birçoğu şeffaf olmayan, gizli ajandası olan partilerdir.

Siyasi partilerin tüzüklerindeki kuruluş amaçları, ’’Parti; şu araçları kullanarak, bu hedeflere ulaşır ve şunları yaparak ülke ve milletine hizmet eder’’ diye açık ve net olarak ifade edilir.

Halka hizmet etmenin yolu daha çok devleti yönetmek, devletin imkanlarını harekete geçirerek yapılacağını herkes bilir. Hiçbir partinin ben iktidar olmayacağım, devlet yönetmeyeceğim, millete hizmet etmek gibi bir amacım yok iddiası olamaz. Çünkü amaçlara araçlarla ulaşılır.

Millete hizmet götürmenin en devasa aracı devlettir. Devleti yönetmek de iktidar olmak ile mümkündür. Parti iddiaları, amaç ve hedefleri ancak o zaman hayata geçirilebilir.

Seçim meydanlarında ‘’Bizi iktidar yapın’’ diye bas bas bağırıp oy dileneceksin, ‘’Bizimle yürü Türkiye’’ diye emrivaki yapar gibi, militarist bir dille millete hitap edeceksin. Millette; ‘’Al bakalım sana 80 milletvekili önce bir boyunu, hizmetini, ne yapacağını bir görelim’’ diyecek ve sen seçimin daha ertesi günü, ‘’Millet bizi muhalefete’’ layık gördü diye geriye çekileceksin. Türkiye’nin en kritik olduğu bir dönemde ucuz parti hesaplarına kapılıp her imkânı elinin tersiyle itecek, her teklifi ‘’HAYIR’’ diye tepip, HAYIR deme şampiyonu olacaksın…

Sayın Başbakan Davutoğlu; ‘’Sayın Bahçeli devlet kritik bir dönemden geçiyor, gel şu dönemi birlikte Koalisyon kurarak atlatalım. Devlet ve millet rahat bir nefes alsın diye adeta yalvaracak. Sayın Bahçeli ise, geri geri çekilerek ‘’HAYIR’’, ‘’HAYIR’’;’’HAYIR’’ demeye devam edecek.

-Koalisyona destek verir misiniz diyecek; ‘’HAYIR’’ diyecekler.

-Azınlık Hükümeti kuralım. Bari ona onay verin mecliste denilecek.‘’HAYIR’’ diyecekler.

Başbakanın bütün Hükümet arayışları netice vermez. Kırk beş günde bütün çareler ve yollar tükenir. En son olarak Anayasa gereği; Daha seçim Hükümetine katılın diye teklif gitmeden yine Sayın Bahçeliden ‘’HAYIR’’ cevabı gelir.

 ‘’Biz sana iktidar olmanız için EVET dedik, ülkeyi yönetmeniz için 80 milletvekili verdik. Sizin ağzınızdan HAYIR, HAYIR, HAYIR…’ dan başka bir söz çıkmıyor. Bu ne biçim vatanseverlik ve milliyetçiliktir böyle’’ diye millet Bahçeliye sormaz mı?

Millet Bahçeliye; ‘’İktidara gelmeniz veya iktidar ortağı olmanız için MHP’ ye biz oy verdik. Bir de, iktidar ortağı olmanız için Allah önünüze bir sürü imkânlar sundu. Size bizimle sağda hükümet kuralım diyorlar siz, ‘’Hayır’’ diyorsun. Solda; bir koalisyon kuralım diyorlar; siz,  ‘’Hayır’’ diyorsun. Biraz ileri gidelim diyorlar; siz ’’Hayır’’ gitmem diye diretiyorsun. O zaman geride kalın diyorlar ona da, ‘’Hayır’’ kalmam diyorsunuz.

Bütün bunlar yetmiyormuş gibi size teklif getirenlere hakaretler, milletvekillerinize de kimse ile görüşmeyeceksiniz.’’ diye tehditler yağdırıyorsunuz.

Son seçimlerdeki baş sloganınız; BİZİMLE YÜRÜ TÜRKİYE idi. Şimdi millet size soruyor; ‘’ Bütün yolları kapattınız nereye yürüyelim sayın Bahçeli’’ diye.

Bari, ’’Yerinde say! Marş marş’’ deyiniz ki, sizinle yürüyenler ne yapacağını, nasıl yürüyeceklerini bilsin.

Arif Altunbaş - Haber7

Facebook; arifaltunbas@hotmail.com

Twitter @arfaltunbas

Yorumlar2

  • bzyzlı 8 yıl önce Şikayet Et
    geçiçi hükümet kurmak için gelenlerle neden kuracaktı.çok basit 4 tane madde denildi.kabul görmedi.ama dolmabahçede hdp=pkk nın 10 maddesi hemen kabul edildi.bu nedir Allah aşkına.
    Cevapla
  • ZAFER GENÇOSMAN 8 yıl önce Şikayet Et
    ''Mesele Türkiye ise gerisi teferruat değil miydi? Ne oluyor 0 4 madde? Allah'ın emrimi? Şurada memleket yanıyor, birisi 4 maddesi, ötekisi CHP 14 maddesi, DHP zaten PKK maddesi derken ülke bir hükümet bile kuramadı ve Bahçeli CHP ve DHP çizgisinde yer aldı. Malesef Türkiye'nin ve milletimizin yanında değil. Tuğrul Türkeş bile Bahçelinin = MHP'nin bu duruşuna isyan etti.
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat