27 Mayıs'ı unutulmaz kılan 3 sebep

  • GİRİŞ27.05.2011 07:23
  • GÜNCELLEME27.05.2011 07:23

Bu gün Cumhuriyet tarihinde, seçimle iktidar olmuş bir hükümetin askeri darbeyle devrilmesinin,   birçok siyasetçi, bürokrat ve askerin hukuk tanımaz cuntacılarca görev ve yetkilerinin alınmasının, hapislerde süründürülmesinin, ülkenin 27 Mayıs 1960 da işgalinin 51. yıl dönümü.

Bu kanlı ihtilalden sonra darbecilerin Başbakan Adnan Menderes'i, Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ı, Dış İşleri Bakanı Fatih Rüştü Zorlu'yu uzaktan kumanda ettikleri bir mahkemede yargılatarak idama mahkûm ettirmelerinin, binlerce vatan evladınının hapis ve işgence tezgâhlarında zulmedilmesinin, tarihimizin utanç verici en kanlı, en hazin ve en kara tablolarından biridir.

27 Mayıs gece baskınının üzerinden yarım asır geçmesine rağmen halkımızın bu olayı unutamamasının, unutmaması gerektiğinin üç önemli sebebi vardır.

Birincisi o dönemi yaşayanların, okuyup öğrenenlerin ülkemizin kalkınmasında ve demokratikleşmesinde büyük katkıları olan Menderes ve arkadaşlarının yalan, iftira ve komplo teorileriyle yargılanıp idam edilmesi karşısında millet vicdanının bu zulüm karşısında halen kanamasıdır.

İkincisi Askeri darbelerin bu darbeyle başlayıp her on yılda yapılan bir ihanet haline gelmesi ve halkın seçtiği yöneticilerin tepesinde askeri vesayetin adeta baskıyla meşrulaştırılmaya çalışılmasıdır.

Üçüncü olarak da Askeri Cuntanın hazırlattırdığı 1961 Anayasasıyla 1950 den sonra seçim meydanlarında hezimetlere uğrayan İnönü Faşizminin, düşünce ve iktidarının devamının sağlanması amacıyla, Milli Güvenlik Kurulu ve yargı organları gibi birçok devlet kurumunun milletin iradesi üzerinde otoriter yetkilerle donatılması ve ülke demokrasisinin askeri vesayet altına alınmasıdır.

Bundan sonra ordu asli görevinin dışına çıkarak kendi güdümündeki bürokratlarla, bazı basın organlarıyla birlikte siyasi bir aktör olarak ülkemizin yönetiminde söz söylemeye ve Yeniçeri gibi sürekli müdahalelerde bulunmaya başlamıştır. Ülke yönetiminde seçimle başa gelen iktidarların ensesinde tehdit ve baskı unsuru olarak kendisini hissettirme ihtiyacı duymuş, modası geçmiş statüko dışındaki karşıt görüşlere müsamaha edilmeyeceğini vurgulamıştır.

Elli yıl önce geçmiş bir meseleyi niye sürekli gündemde sıcak tutuyorsunuz demeyiniz. Bu darbeci mantık, bu antidemokratik faşist düşünce tarzı, yıllardır millete illallah çektiren bu statüko köryılanının halen başı ezilmiş değil. Bunların eline yine bir imkan geçse ilk fırsatta aynı darbeleri, aynı uygulamaları, aynı katliam ve zulümleri yapmayacakları hususunda kimsenin bir garantisi yok.

Seksen yıldır Türkiye’de sahnelenen oyun basit bir sağ sol, batıcı batıcı olmayan, demokratik antidemokratik, laik anti-laik mücadelenin çok ötesinde İslam Medeniyet ve Kültürüne karşı ve düşman olanların kendi düşüncelerinde olmayan lara ve onların değerlerine karşı sürdürdüğü adı konmamış bir savaştır.

Ülkemizdeki Alevi Sünni, Kürt Türk, Laik anti laik, sağ sol arasında çıkartılan kavgaların, gerilimlerin arkasında da bu darbeci anlayışın oyunları vardır.

Çifte standarlı hareket etmeyi bir strateji ve takdik haline getiren millet düşmanı batı kulları değişik ideolojik isimler, partiler, kurum ve kuruluşlar altında zamanımıza kadar bu gizli savaşı inat ve ısrarla sürdürmektedirler.

Yarım asır önce Menderesi idam sehpasına götüren, Özalı zehirleten, Erbakanı Başbakanlıktan düşürerek darbe geleneğini sürdüren ve savunan, ergenekoncu, batı çalışma gurubu, 28 Şubatçılar kendi Medeniyet ve Kültürüne yabancı ve düşman bu inkar ve red zihniyetinin bu günkü hedefi ise, Başbakan Erdoğan ve onun iktidardaki hükümetidir.

Bu gün bunlar bir cephe olarak CHP’nin etrafında birleştiği ortada. İslami değerleri sahiplenen partilerin günü birlik menfaatler ve çıkarlar uğruna düşmanca AKP’ye yüklenmeleri, bir ara  Özal’a  ve Erbakana yapılmış olan stratejik yanlışlıkların tekrarından başka bir şey değildir. Eğer AKP iktidardan düşerse bunun bedelini tüm millet öder. Kına yakıp def çalıp oynamak da İslam düşmanlarına düşer.

Statükonun kralları, politika bezirganları, siyaset cambazları, yalan ve iftira üretme makineleri kazara ellerine bir fırsat geçse aynı ideolojik görüşle, fasit döngülerle, inkarcı bakışla, tanıdık figüranlarla ülkeyi tekrar sivrisinek üreten bir bataklığa çevirebilirler.

Ama gözardı edilmemesi gereken bir durum var o da, insanımızın darbelere, dayatmalara, baskılara ve anti demokratik oluşumlara karşı artık eskisi gibi boyun eğmeyeceği ve Ortadoğuda olduğu gibi sivil, güçlü bir direniş gösterecek bilinç ve cesarete ulaşmasıdır.

Türkiye özgürleştikçe, şeffaflaştıkça, demokratikleştikçe büyümeye, yükselmeye ve ilerlemeye, darbeci parazit ve asalaklara da lanetlemeye devam edecek.

Bu gün, 27 Mayıs ihtilalini protesto etmek için Yassıadaya gidilecek Sivil Dayanışma Platformunu ve bu etkinliğine katılan herkesi tebrik ediyorum.

Katılmak isteyenler;

Tarih: 27 Mayıs 2011, Cuma  Yassıada gidiş:11.00 Kabataş İskelesi, 11.30 Kadıköy Balon

Arif Altunbaş - Haber 7
arifaltunbas@hotmail.com

Yorumlar5

  • Bahri Kayakıran 12 yıl önce Şikayet Et
    Allah zalimlere fırsat vermesin. Ne fikirlerinin nede inançlarının milletin çoğunluğu tarafından kabul görmediği, kendilerini milletin efendisi, milletide göbeğini kaşıyan adam olarak gören, her ellerine fırsat geçtiğinde süngü ve dipçik ile uydurma ideolojilerini halka dayatan zalimlere Allah bir daha fırsat vermesin. Bunlar kendilerinin istenmediğini bildiklerinden, kendilerine ihtiyaç duyulduğu intibası oluşturmak için çeşitli senaryolar peşindeler. Allah müslümanlara bunların oyunlarını görecek basiret nasib etsin.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • mevhibe inal 12 yıl önce Şikayet Et
    27 Mayıs.... İhtilal sonrası.. fedakar, milli-manevi duyguları yüksek, almak değil vermek için çalışan, idealist bir kadro ve onların sülalesi soy kırıma ugradı. Nasıl oluyorsa ülkemizde her devirde "adı konmamış bir savaş" içad ediliyor. Bölünüp kıyasıya çarpıştırılıyor. Her gurup kendine bir dış destek buluyor. Birbirimizi yaralamaya çalışırken, ortak değerlerimizi yıktığımızı, ülkemizin kan kaybettiğini göremiyoruz. Dış desteklerin taviz demek olduğunu göremiyoruz. Şeffaflıkta aşırıya gitmenin Ülke ve kurumları zayıflatacagını göremiyoruz. Velhasıl birliğimizi, bağımsızlığımızı ilgilendiren konularda birlik olamıyor, kendi çıkarlarımıza giden yola sapıyoruz...
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Ahmet AYDIN 12 yıl önce Şikayet Et
    16 YAŞINDAYDIM 1960 TA.ORTAOKUL SON SINIFTA BİR GENÇTİM;. BİZ AİLE BOYU MUHAFAZAKAR GÖRÜŞLÜ,DEMOKRAT İNSANLARDIK.sadece biz değil ilçemizde,köyümüzde ancakbir-iki kişi bulunurdu chp li.onlarda ya öğretmen,ya köy bekçisi,yada chp propogandalarına aldanan,devletten maaş alan insanlardı.yani parmakla sayılacak kadar az.Örneğin;ihtilalden sonra köyde muhtarlık yapacak kişi bulamayınca,okuma-yazması olmayan ama chp li olan bir kişi muhtar yapıldı. Gelen evrakları karısı okur o da mühürlerdi. Ülkeye demokrasi tohumlarını atan kişileri astılar.Halkın umutlarını DARAĞACINDA söndürmeye çalıştılar.Şimdide öğünü yorlar 1946 da çok partilisisteme geçip demokrasiyi biz getirdik diye.PALAVRA!!! bunlar eğer 46 seçimlerinde,jandarma,öğretmenler,vergi tahsildarları gibi resmi zatlar hileyle sandıkları çalmasalar,sandıkları yakmasala,halkı korkutmasalar DEMOKRAR PARTİ 1946 YILINDA İKTİDAR OLURDU.HATTA BU DURUM ÜLKEMİZDE Kİ RUSYA-AMERİKA ÇATIŞMASINDA,rusyanın galip gelme yılıdır 1946 yılı.ALLAH bir daha bu zihniyetin iktidarını bize göstermesin..
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • Bildiğim KADARIYLA 12 yıl önce Şikayet Et
    Mübarek cuma günü ve cumadaki saat-i icabe hürmetine. Allah, sağ olanların vicdanlarını üzüntüyle doldursun; ölmüş olanların da azabını artırsın. Aynı tezgahları çevirmeye çalışanların tuzaklarını ayaklarına dolaştırsın. AMİN!
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • NİYAZİ KARACA 12 yıl önce Şikayet Et
    TARİH TEKERRÜR EDİYOR SÖZÜ GERÇEK Mİ OLACAK. 27 Mayıs darbesinin 51 nci yıldönümünde Yüce Milletimiz AKP yi yüzde 51 ile üçüncü defa iktidara taşıyacak.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat