28 Şubat mağdurlarına tazminat

  • GİRİŞ20.04.2012 09:40
  • GÜNCELLEME20.04.2012 09:40

28 Şubat sadece devlet içindeki çetelerin hukuk dışı devleti ele geçirme operasyonu değil, aynı zamanda devleti ve devletin bütün kurum ve kuruluşlarını milletiyle beraber ülkemizi işgal etme, esir alma operasyonudur.

Moğol ve Timur işgalinde olduğu gibi bu işgalle ülkemiz siyasi, ekonomik, kültürel, askeri ve sosyal olarak tamiri uzun yıllar sürecek büyük bir yıkıma uğratılmıştır.

Devlet içindeki çeteler 28 Şubatla kendi ideolojileri doğrultusunda her şeyi kısmen değiştirmiş veya tamamen değiştirmeye yeltenmiştir.

Bu hareket adı konmamış bir darbe, adı konmamış bir işgal ve ülkeyi top yekün bir imha hareketidir. Kanunsuzdur, gayri hukukidir, insanlık dışıdır. Ülkemiz tarihi adına kara bir leke, insanlık adına utanç verici bir eylemdir.

Bu hareketle uzaktan yakından ilgisi olan asker,polis, mitçi, bürokrat, gazeteci, medya patronu, iş adamı/kadını, politikacı… kim olursa olsun adalet önüne çıkarılıp bu millete hesap vermelidir.

Bundan sonra herkes hesap vermenin kaygısıyla ne yaparsa yapsın,zulümlerinin bin yıl sürecek.. hesabını yaparken ayağını denk almalı, ağzından çıkan her sözü önce tartıp hesaplamalı ve öyle söylemelidir. Bu ülkenin, orman kanunlarıyla yönetilen bir ülke olmadığını bilmeli, kim olursa olsun herkesin adalet önünde kanunsuz davranışlarından dolayı hesap vermek zorunda olduğu bilinmelidir.

Yoksa 28 Şubat döneminde mağdur olan asker, polis, memur, emekli, öğretim görevlisi, öğretmen, öğrenci, din adamı, işçi, köylü… top yekün milletimizin hak ve hukukunu gasp eden hukuk tanımazların yaptıkları yanlarına kâr kalmamalıdır. Elbette millet adına zalimlerden, gasıplardan bir hesap soran olmalıdır.

Hesap sormak yetmiyor. Suçlular cezalandırılıp ibreti alem için suçlarını da çekmelidir.

Bu da yetmiyor. Onların suçlarını çekmesi madurların belki bir nebzecik acılarını dindirebilir, yaralarına merhem olabilir. Devlet milleti adına bu madurlara iadei itibar ve maduriyetlerini giderici tüm özlük, emeklilik haklarını, sosyal ve ekonomik zararlarını da zarar sahiplerine geri ödemelidir.

Şimdi güçlü Millet, güçlü devlet, güçlü ordu anlayışıyla hem ordu, hem bürokrasi, hem milletin bütün ekonomik sosyal ve kültürel katmanları omuz omuza verip bu ülkeyi kalkındırma zamanı.Bütün bunlar yapılırken intikam hırsı güdülmemeli, hukuk işletilmeli ve adalet geç ve eksikte olsa yerini bulmalıdır.

28 Şubat  madurlarına verilecek tüm zarar ve ziyan tazminatları devleti yüceltir. Hem verilmesi gereken bu tazminatlar ve iade edilmesi gereken itibarlar o vatandaşlarımızın ellerinden gaspedilmiş haklarının idesidir. Ne bir sadakadır, ne de bir bahşiş.

Bir yanda 28 Şubatın faillerini yargılamak, öbür yanda madurların haklarını iade etmemek; zulmü görmemezlikten, duymamazlıktan, bilmemezlikten gelmektir. Bu da ayrıca bir zulümdür.

Devlet ve hükümetimizin başında Allah'tan korkan, hak ve adalete saygılı yöneticilerimizin varlığına, madur vatandaşlarımızın seslerini duyacak, hislerine ortak olacak büyük kalp ve engin gönülleri bulunduğuna inanıyorum.

Ey sırtlarında ateşten sorumluluk gömleği taşıyan yöneticilerimiz! Lütfen milletin gören gözü, duyan kulağı, hisseden kalbi ve kimsesizlerin kimsesi olmaya devam ediniz ! Bu millet sizleri bunun için kendi özünden bir parça olarak görüyor ve bu yüzden sizleri omuzlarında severek taşıyor.

28 Şubat madurlarının zorla ellerinden alınan hak ve hukuklarını da kendilerine aynen iade etme sorumluluğunuzu yerine getirin.

Bir ucu ABD’ de diğer ucu İsrailde olan dünya derin devleti yılanının 28 Şubatın mimarları olduğunu da delil ve ispatlarıyla milletimize açıklayın.

Arif Altunbaş-Haber 7

arifaltunbas@hotmail.com

Yorumlar7

  • bilsem 9 yıl önce Şikayet Et
    yazınızı okudum çok beğendim .Bir 28 şubat mağduru olarak birilerinin bizleri düşünerek hak araması bizleri son derece memnun etti.Yüreğinize ve kaleminize sağlık.Umarım dedikleriniz gerçekleşir.
    Cevapla
  • Mehmet Ali Samaci 12 yıl önce Şikayet Et
    28 subattan dolayi magdur olmayan kac kisi var acaba?. Bu darbenin magdurlarini bulabilmenin en kolay yolu magdur olmayanlari tespit etmektir! Ulke insanina 350-400 milyar dolara mal olmus, uretim alanlari yagmalanmis harcu-marc olmus okullari nezarethaneye cevrilmis, toplumun buyuk bir bölumu psikolojik travmalarla yakin akraba olmustur...böyle bir durumda sen hangi birine tazminat ödemeyi dusunuyorsun bilemiyorum.Bununda akabinde bazilariniz diyorki sorusturmalar sadece askerleri kapsasin siviller ve medya ayagi muaf tutulsun.Bende diyorum ki bu pislige bulasanlarin hepsi yargilansin mal varliklarina el konulsun ve cezalandirilsin!!!
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • mete bilge 12 yıl önce Şikayet Et
    ordudan atılıp belediye çalşınada parasını geri versin o zaman. madem mağdur olannın zaman kaybı işgücü maddi kaybı tazmin edilecek . olabilir. o zaman da başka yerlerde çalışanlar da aldıkalrı paraları geri versinler. mağdur edebiyatı yapılıyor da öylelerini tanıyorum ki , atıldıklarına seviniyorlar. zira ordu da kalsak hala askerdik ama şimdi iş adamı olduk diyorlar. buna ne demeli.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • metin yaman 12 yıl önce Şikayet Et
    Bu günden sonra AK Partinin ilk vazifesi. Mağdurları tespit edip gasp edilen haklarını Devlet büyüklüğü edası ile telafi etmektir. Yoksa 73 yaşındaki Çevik Bir'in Sincan'a tıkanması adalet açısından eksik kalır.TAM TAMINA 17 yıldır aynı zulüm devam ediyor, değişen bir şey yok, hükumet yetkililerinin mağdur edilen garibanları sorduğu da yok selam verdiği de yok...Heba edilen 17 yıllık ömür, dağılan yuvalar, hayata veda eden mazlumlar, annesiz büyüyen çocuklar...Bir kısım haklar bu dünyada verilse de, heba olan o 17 yılın hesabı Dersimli nenenin dediği gibi Ahirete kalsın. Ak partili bakanlar milletvekilleri bu hakları iade etmezse, bu dünyada onlara yapacak bir şey yok, gücümüz yetmez de yetmez. Ancak Cuntacılarla beraber AHİRETTE ONLARIN YAKALARINA YAPIŞACAĞIMIZI HATIRLATMAK İSTERİZ. Adaleti İlahiyyeden kaçış yoktur, bu dünyadaki makam ve mevkiler de geçerli değildir. Başbakan'a Cumhurbaşkanı'na, çeşitli bakanlara, YÖK Başkanına birebir durumu izah ettik ancak şu ana kadar cevap veren yok maalesef....
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • mecit öztürk 12 yıl önce Şikayet Et
    MAĞDURİYETLERİ DEVAM EDEN,28 ŞUBAT MAĞDURLARI GÖZETİLMELİDİR... Hükümetimizin,28 şubat mağdurlarını gözetmesi gerekir.Özellikle o gün mağdur edilmesiyle,mağduriyeti bugüne kadar surenler vardır.Fişlenmiş,işine son verilmiş,başka bir iş bulmuş oradan da alınan talimatla atılmış...Bazılarının imtihanı büyük olmuş,yapılan baskılar intihara kadar sürüklemiştir.Ben de bir Ezher ünv.si mezunuyum.Denklikler iptal edildi.Askerliğin 18 ay er olarak yapılmasıyla karşı karşıya kaldım.Gebzede ikameteden birisi olarak yaşadıklarımı anlatayım.Gebze belediyesi başkanı rahmetliAhmet pembegüllü ve bazı arkadaşları talimatla içeri alındı.Çok işkence gördü fazla yaşamadı ve hakkın rahmetine kavuştu.Bu baskıların ağırlığıyla belediyeye giremedik.Belediyelerin taşeron firmaları bile Ezher mezunlarını almaktan çekiniyordu.Ezherliler fişlenmişti.Onlara yardım edecek olanlar uyarılıyordu.Psikolojik bir savaşın mağdurları oluyorlardı.AK Parti hükümetiyle bu durum değişti.Kimisi ticarete girdi,kimisi mesleğine döndü.Bu arada ortada kalanlar ve hala mağdur olanlar vardır..
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat