Doğru yolun antikapitalist sapık Müslümanları

  • GİRİŞ08.05.2012 11:12
  • GÜNCELLEME08.05.2012 11:12

İslamı kendi güdük anlayışlarına yamamak isteyenler her zaman olmuş, zamanımızda da bunun birçok örnekleriyle karşılaştık, halen karşılaşıyor ve ilerde de karşılaşacağız.

İslam Sosyalizmiİslam Kapitalizmiİslam Libaralizmi…veya Sosyalist MüslümanlarKapitalist MüslümanlarLibaral Müslümanlar gibi tabirler İslam ve Müslümanlarla uzaktan yakından alakası olmayan türedi, ayağı yerden kesik modern sapıklıklardır.

Anti Kapitalist Müslümanlar, NATO mücahitleri gibi litaratürümüze kazandırılan turfanda saçmalıkları gibi.

Kapitalizm, Faşizm, Sosyalizm, libaralizm… gibi ideolojilerin daha adı bile bilinmezken insanlığı karanlıklardan aydınlığa, inkarın bataklıklarından imanın sahillerine çıkaran bir dinin ve onun mensuplarının sonradan olma, ne idüğü belirsiz izm ve düşüncelere ulama yapmak, eklemek veya onu onlardan bir parça imiş gibi görmek/göstermek bilgi bağlamında derin bir cahaletin, inanç bağlamında da hazin bir sefaletin eseridir.

İslam hem dindir, hem dünya görüşüdür, hem hayat tarzıdır, hem de bir medeniyettir. Onu batı uygarlığının bir parçası gibi veya onu batı uygarlığının ideolojilerinden birine yakınmış gibi göstermek sadece bir cehalet değil ayrıca bir ihanettir.

Müslüman islama ruh ve bedeniyle, akıl ve mantığıyla teslim olan insandır.Sosyalist, Kapitalist, Faşist, Libaral, anti Sosyalist, anti Faşist veya anti Kapitalist Müslüman olarak ne konumlandırabilir ne de isimlendiremez. Ona ek, takı, yamama yapanların islamla olan ilişkilerini tekrar gözden geçirmeleri gerekir. Müslüman, sadece müslümandır.

Bazılarının kendilerini bir yerlerde konuçlandırması veya kendisi gibi düşünmeyenleri NATO’nun mücahitleri olarak yaftalamasıyla hem bağlı bulunduğu dine, hem mensubu olduğu İslam cematine, hem de din kardeşlerine saygısızlık ve hakaret ettiğinin farkında olmayacak kadar vahim bir hata içindedirler.

Müslüman elbette Kapitalist, Sosyalist, Kominist, Faşist, Liberal vs. ideolojilere tüm bunlara ve bunlara benzeyen İslam dışı düşünce/eylem/söylemlere karşı olması Müslüman olmasının bir gereğidir.

Anti Kapitalist Müslümanlar olarak kendini lanse etmeye çalışan 25 1 Mayıs eylemcisinin de içine düştükleri çıkmaz sokak Müslümanlar adına mevzi ama patolojik bir vakıadır.

Tabii ki tedavisi ne Taksim Meydanında 1 Mayıs kutlamalarına katılmak, ne M.Ali Brantın proğramına çıkıp arzı endam ederek orada rezil rüsva olmak ve ne de İslam düşmanlarına Karikütürlük malzeme çıkartmaktır.

Kapitalist Medyanın reyting oyunlarına alet olan bu anti Kapitalist çaylaklar acaba düşmanlarının damarlarına taze kan pompaladıklarını hiç mi hiç düşünmediler?

Bu anti Kapitalist şaşkın ördeklere seneye 1 Mayısı Kızıl Meydanda kutlamayı öneriyorum… Sanırım orada daha çok ses getirebilirler.

Putin’den, Medvedev’den ve  Jirinovsky’den bile tebrik ve teşekkür alabilirler…

Moskovaya gitmişken Sosyalizmin fikir babası Lenin’in mumyasını da ziyaret ederek anti Kapitalist Müslüman çeyrek hacı (!) olabilirler.

İşte böyle kılavuzu Karga olanın burnu pislikten kurtulmaz. Şaşkın ördekler gibi kıçın kıçın yüzerler. Ne yaptıklarını, nereye gittiklerini bilmezler.

Arif Altunbaş - Haber 7

arifaltunbas@hotmail.com

Yorumlar2

  • rezcan 11 yıl önce Şikayet Et
    usluba dikkat. ben de muslumanin boyle dunyevi ideolojilerle beraber anilmasina karsiyim, ama kusura bakmayin ben bu yazida niye bunun olmayacagi seklinde dogruya guzellige cagirici bir yazi yerine icerigi sadece hakaretamiz sozler olan bir yazi buldum, bu yazi yazana yakismamis sadece onu soyleyebilirim
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • Abdullah 11 yıl önce Şikayet Et
    çağdaş hariciler. müslümanların adı müslümandır. başka takıya ve eklemelere ihtiyacı yoktur.yapılan hep bu saçmalıkların ardında ard niyet veya büyük bir cehalet yatmaktadır.bir nevi cağdaş bir haricilik...
    Cevapla Toplam 3 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat