Bu takıma şapka çıkar

  • GİRİŞ27.02.2015 10:23
  • GÜNCELLEME28.02.2015 11:23

120 dakika uğraş, alın teri dök, rakibine nefes aldırma, golü bul, maçı uzatmaya götür, doksanda tur şansınız üst direkte patlasın, kaderiniz penaltılara kalsın! Olacak iş mi? Eee futbol böyle bir oyun, isteseniz, altıpas içinden o topu üst direğe vuramazsınız! Hani derler ya, fizik kurallarına aykırı.

Neyse bu oyunda penaltı da var, atarsın, kaçırırsın... Evet, öyle ya da böyle, ülkemize 120 dakika heyecan yaşatan, bizleri havalara uçuran, Liverpool’u penaltı atışlarıyla saf dışı bırakan Beşiktaş’a gönül dolusu teşekkürler.

Böylesi bir skorda kalkıp, 120 dakikalık mücadelede oyuncuları kantara koyup, onları tek tek tartmak, bize yakışmaz. Elediği için değil, Beşiktaş’ta öyle sırıtan, aman aman tenkit edeceğim oyuncu yok gibi. Artı Beşiktaş’ın, zorluk derecesi yüksek bir maç oynadığını düşünecek olursak, övgüyü de, teşekkürü de fazlasıyla hak ediyorlar.

Yalnız, taraftarlara ayrı bir parantez açmazsak, ayıp olur. Bu turda onların müthiş pozitif enerjisi skor tabelasında karşılıksız kalmadı. Onlara da 120 dakika bitmek - tükenmek bilmeyen desteklerine bir kez daha şapka çıkarıyoruz, iyi ki varsınız, sevgili taraftarlar.

Efendim Tolgay, uzatmaya götüren golü attı ya, turu sadece o vuruşa bağlarsak diğer arkadaşlara ayıp ederiz. Ne var ki, Tolgay’a o klas golü nedeniye alkış tutabiliriz, hak ediyor da. Ancak, futbol takım oyunudur, Cenk’den başlayan Demba Ba’ya kadar herkesin alın teri vardır bu turu geçişte. Kaldı ki, 120 dakikalık mücadelede ortaya koyduğu futbolla kantarda her dakika ağır basan Kartal idi... Haa penaltılara kalır mıydı, asla. Doksanda Ba’nın direkte patlayan şutuna bakın, ne demek istediğimizi anlarsınız. Ayrıca, Liverpool maçta 1-0’ın üzerine yatmak istedi, zamana oynadılar, penaltı atışlarıyla bu kulvara veda ettiler.

yazının devamı için tıklayınız

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat