Biz her gün sırtımızdan vuruluyoruz...

  • GİRİŞ27.11.2015 09:55
  • GÜNCELLEME27.11.2015 09:55

Çünkü Ortadoğu enerjinin merkezi. Enerji de, teknolojinin damarlarında dolaşan kan demek. Bölgemizde dün yaşanan, bugün yaşanmakta olan ve muhtemelen yarınlarda yaşanacak olan birçok şey, görüntüde başka sebepler olsa da, aslında enerji üzerine yapılan hesaplarla alakalı. Enerjiye sahip olmak tabii ki önemli.

Ama bunun yanında, başka ülkelerin enerjiyi kolay ya da zor elde etmesi konusunda belirleyici olmanın önemi belki daha büyük. Bu, bir yandan yüz milyarlarca dolar kazanmak ya da kaybetmek; diğer yandan da başka ülkelere hükmedebilmek ya da onların hükmü altına girmek manasına geliyor.
Enerjiye her şekilde hükmedebilme hesabı yapanlar belli ki ülkemiz konusunda sıkıntı çekiyorlar. Bir zamanlar genellikle 'uyumlu' davranan Türkiye, artık istenildiği gibi davranmaya yanaşmıyor. Çünkü başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu olmak üzere Yeni Türkiye'nin idarecileri; kimin ne istediğini, niçin istediğini ve bunun gerek ülkemiz ve gerekse bölge için ne manaya geldiğini iyi bilenlerden oluşuyor.

İdarecilerimiz, yanlış hesaplar yapanlara anladıkları dilden cevaplar vermeyi de iyi bildikleri için, karanlık mahfillerde yapılan planlar gerçekleşme şansı bulamıyor bir türlü. Bu olmayınca da, hesap yapanlar adeta çıldırıyor ve uzun vadede kullanmak üzere tezgahladıkları oyunları -muhtemelen tam olarak olgunlaşmasını bekleyemeden- bir bir sahneye koyuyorlar. 

yazının devamı için tıklayınız

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat