Alın adayınızı…

  • GİRİŞ01.08.2014 09:34
  • GÜNCELLEME01.08.2014 09:34

CHP ve MHP’nin “Çatı Adayı” olarak Köşk’e çıkarmayı düşündüğü Ekmeleddin İhsanoğlu, İstiklal Marşımızı bilmiyor! Herhalde “sözün bittiği yer” dedikleri bu olsa gerek. 

Devletin tepesine aday ama İstiklal Marşımızdan bihaber

Bu millete “Babasının Mehmet Akif Ersoy’la dostluğu” büyük bir artı olarak sunuldu. Fakat O, Mehmet Akif’ten alabildiğine uzak! 

Görüntüler ortada. Ekmel Bey, önce İstiklal Marşımızdan bir dörtlük okuyor. Ardından, “Akif merhum biliyorsunuz babama çok yakındı” diyor. Daha sonra da dudaklarından şu sözcükler dökülüyor: 

“Akif’in meşhur şiiri ve mısraları… Çanakkale Şiiri’nden herhalde.” 

Vahim, gerçekten çok vahim! ABD, “Green Card” vermek için başvuranları bile mülakata alıp, Milli Marşı ile ilgili sorular soruyor. Bilemeyene kapıyı gösteriyor. Biz ise, devletin tepesine İstiklal Marşımızı bilmeyen bir kişiyi çıkartmak için uğraşıyoruz. 

Bunun hiçbir izahı olamaz… 

İçler acısı bir durumla karşı karşıyayız! 

Kemal Kılıçdaroğlu, Ekmeleddin İhsanoğlu için “Bu toprakların evladı” demişti. 

Başbakan Erdoğan da cevap vermişti: 

-İhsanoğlu, bu toprakların evladı değil. Kahire’de doğmuş, 30 yaşında Türkiye’ye gelmiş. 

Sen misin bunu diyen? 

Devlet Bahçeli hemen araya girdi: 

-Doğum yeri farklı ülkeler olan milletvekili arkadaşlarım ve özellikle Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu izzeti nefis taşıyorsa derhal istifa etmelidir. 

Bu da olacak iş değildi ama oldu. Bunlar da söylenecek sözler değildi ama söylendi. Üstelik Kemal Kılıçdaroğlu değil, bu sözleri “milliyetçiyim” diyen,

MHP’nin başındaki Devlet Bahçeli sarf etti. 

Nereye gitti, MHP’nin yıllardır dilendirdiği “Esir Türklere Hürriyet” söylemleri? 

Devlet Bahçeli’nin bu sözleri Erdoğan’a cevap için sarf ettiği söyleniyor. Ancak, Ekmeleddin İhsanoğlu ile Mehmet Müezzinoğlu’nun durumları birbirinden öylesine farklı ki!.. 

1) Batı Trakya, Lozan Antlaşması ile Yunanistan’a bırakılan bir Türk bölgesi. Kahire, Mısır’ın Başkenti. 

2) Müezzinoğlu ve ailesi, kendi iradeleri dışında Batı Trakya’da bırakılmışlar. İhsanoğlu’nun ailesi Kahire’de yaşamayı tercih etmiş. 

3) Müezzinoğlu, Batı Trakya’dan kaçmış, yıllarca “vatansız” yaşamış. İhsanoğlu’nda öyle bir durum yok. 

4) Başbakan, İhsanoğlu için “Bu toprakların evladı” değerlendirmesine cevap veriyor. “Bıraksın gitsin” gibi ifadeler kullanmıyor. Bahçeli ise, Batı Trakya Türk Toplumu’nun içinden çıkan bir bakan için “İzzet-i nefsi varsa istifa etsin” diyebiliyor. 

Çok garip değil mi? Benim bildiğim MHP, bu tür sözleri söyleyebilecek en son partiydi. Ama Devlet Bahçeli’nin “Yeni MHP’sinde” bu gariplikler çok sık yaşanıyor. Dünün MHP’si ile bugünkü MHP arasında dağlar kadar fark var! 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat