Ne örgüttü be!

  • GİRİŞ23.06.2017 08:48
  • GÜNCELLEME23.06.2017 08:48

Bazıları için oldukça yağlı bir ekmek kapısıydı. Üzerine kitaplar yazdılar. Hayal dünyalarını zorlayıp, süslü süslü yorumlar yaptılar. Yıllarca hem kendilerini, hem de Türkiye’yi oyaladılar. Bu arada ceplerini doldurup, itibar bile kazandılar!

Hep abartılı buldum söylediklerini. Herkesin içinde olmak için yarıştığı o kervanın peşine takılmamak için de direndim. 2008 Yılı’nda, Ülke TV’de Mehmet Acet’in sunduğu bir programda, aynen şu ifadeyi kullandım:

-“Ergenekon, Ergenekon” diyorsunuz. “Ergenekon” dediğiniz, doğrularla yanlışların bir karışımıdır.

Nasıl üzerime yüklendiler, biliyor musunuz?..

Kendilerini “Hizmet Hareketi mensubu” olarak tanıtan FETÖ elemanları, “Ergenekon bir çetedir, bu yorumu yapamazsın” mealinde tepkiler ortaya koydular.

“Öyle mi?” cevabını verdim:

-O zaman Türkiye bir çeteler mücadelesine sahne oluyor!

Hem program sırasında, hem de program sonrası aldığım tepkileri anlatamam. Nasıl böyle bir söz sarf edebilirdim? Olacak iş değildi! İşte bu yüzden FETÖ denilen terörist örgütün elemanlarının son derece itibarlı olduğu o günlerde, vebalı muamelesi gördüm. Bugün FETÖdenildiğinde mangalda kül bırakmayanlar, selam vermekten bile çekinir oldular.

Çünkü, o dönem öyle olmayı gerektiriyordu...

Ergenekon’a söven puan ve itibar kazanıyordu. Şimdi devir değişti, FETÖ’ye yüklenerek pirim toplamaya çalışıyorlar.

“Bunların bilinmesi ve unutulmaması lazım” diye düşünüyorum. O yüzden de tarihe not düşmek için yazıyorum.

***

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülen Ergenekon Davası’nda, Duruşma Savcısıaynen şu mütalaayı verdi:

“Ergenekon terör örgütünün kesin ve inandırıcı deliller ile kanıtlanmadığı, bu nedenle olmayan bir terör örgütünün yöneticisi, üyesi ve yardım edeni olamayacağından, bu suçların işlenmesi söz konusu değildir. Sanıklar hakkında beraat kararı verilmesi gerekir.”

Bekledim ki birtakım isimler, buna tepki göstersin. “Ne demek bu” diye eleştirsin. “Olmayan örgütün” varlığını ortaya koysun.

Çıt çıkmadı, kılını kıpırdatan olmadı…

Yıllarca Ergenekon üzerinden ekmek yiyenler tam siper yere yattı. Bu örgüt ile yatıp, bu örgüt ile kalkanlar, sırra kadem bastı.

Biliyorsunuz, “Ergenekon’un bir numarasını buldum” diye o televizyon benim, bu televizyon senin gezenler vardı. Kabara kabara ortalıkta dolaşıyorlardı. Son derece iddialı laflar edip, kendilerine “çok şey bilen adam” süsü veriyorlardı.

Sahi, şimdi nerede onlar?

“Ayıptır, yazıktır, günahtır. Bir terör örgütünü aklıyorsunuz. Buna hakkınız yok. İşte bakın terör örgütünün bir numarası da şudur” deseler ya…

Demiyorlar, demeyecekler de. Dedim ya şartlar değişti. Dünün şartları neyi gerektiriyorsa onu yapmışlardı. Bugünün şartları FETÖ’ye yüklenmeyi gerektirdiğinden o tarafa yöneldiler.

Dün, Ergenekon ile ilgili abartılı yorumlar yaptılar. Olayı alabildiğine sulandırdılar. Ellerine ne geçtiyse, Ergenekon’a yamadılar.

Maalesef bugün de farklı davranmıyorlar. Öne geçmek, kendilerini göstermek, prim toplamak için öylesine değerlendirmeler yapıyorlar ki, insanın “yok artık” diyesi geliyor!

Ama ne yapalım ki eldeki malzeme bu!

***

Türkiye bugün FETÖ denilen çeteyle ciddi bir mücadele veriyor…

İddianamelerde yakalanan, yargılanan ve halen kaçak olan bu çete elemanlarıyla ilgili çok ciddi bilgi ve belgeler var. Ayrıca, her gün bir yenisi ortaya çıkıyor. Nasıl bir ihanet yapılanmasıyla karşı karşıya kaldığımız görülüyor.

Bakıyorum da dün “Ergenekon da Ergenekon” diyenler, yine ekranlarda. İddianameleri okumuyorlar. Ortaya çıkan bilgi ve belgelere bakmıyorlar. Dün olduğu gibi bugün de kendi senaryolarını yazıp oynuyorlar.

Nasıl olsa atış serbest!

Farkında değiller ama Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı bu büyük tehlikeyi sulandırıyorlar. Mecrasından çıkarıp çarpıtıyorlar. Durum bu olunca, FETÖ denilen bu ihanet yapılanmasının yürüttüğü algı operasyonları için bulunmaz bir altyapı ortaya çıkıyor.

Şimdi lafı evirip çevirmeden söyleyeyim: Karşı karşıya kaldığımız bir başka tehlike de budur bence!

Yorumlar2

  • OttoMan 6 yıl önce Şikayet Et
    Güzel yazı. Bunlar hayal filan değil. Teoride... Adam gerçekleri yazmış!
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • izmir tolga 6 yıl önce Şikayet Et
    Üstat, ne yazık ki yeterince okunan bir düşünür, yazar değilsiniz. Umarım, analizleriniz, sağduyunuz, güzel Türkçe'nin yavaş yavaş tanınır, takdir edilir ve topluma büyük faydalar sağlar. Kaleminize bereket, kaleminize sağlık...
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat