Kötü senaryo

  • GİRİŞ28.02.2015 11:27
  • GÜNCELLEME28.02.2015 11:27

Yüreklerimize su serpen açıklamalar bunlar. İşler bu şekilde ilerlerse daha ne isteriz ki... 
Ne var ki, başka bazı işaretler bize ortada tek bir senaryo olmadığını; mutlu sonla biten iyi senaryo için gayret gösterirken kötü senaryoya karşı da hazırlıklı olmamız gerektiğini gösteriyor. Hatırlayın, 6 Ekim’de Cizre’de yaşanan dehşet gecesine hepimiz ne kadar hazırlıksızdık. 
Aynı şoku bir daha yaşamamak için kötü sinyalleri görmezden gelmek yerine dikkatle izlemek ve temkini elden bırakmamak daha iyidir. 
Nedir bu kötü sinyaller?   
PKK’nın yayın organlarını dikkatle izleyenler, ortaya konan “yeni mücadele stratejisi”nden de haberdardır sanırım.  Örgüt, bir süredir gerillanın dağda orduyla savaş stratejisinin zamanının dolduğunu; bundan böyle mücadelenin şehir ayaklanmaları şeklinde verileceğini; PKK militanlarının görevinin ise bu ayaklanmalarda sokağa çıkan “halkı korumak” olduğunu söylüyor. 
Bir başka deyişle kimse, süreç çöker de silahlar yeniden patlarsa, savaşın dağlarda süreceğini zannetmesin. Şiddet geri gelirse, şehir ayaklanmaları biçiminde gelecek; PKK halkı kalkan olarak kullanmaya ve dağda kazanamadığı savaşı şehirlerde kazanmaya çalışacak.  
Sık sık açık olarak konuşulan bir başka “kötü işaret” ise, PKK’nın epey bir zamandır sadece Güneydoğu Anadolu’da değil, Türkiye çapında birçok şehre silah yığınağı yapması... 
Silahların miadını doldurduğuna ve artık mücadelenin siyaset yoluyla yapılması gerektiğine inanan bir örgüt neden silah yığınağı yapar? 
İşte buradan geliyoruz, 8 Haziran için çizilen kaos tablolarına... 

Yazının tamamını okumak için tıklayınız...

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat