Türkiye’nin 2.metropolü neden Çukurova olmasın?

  • GİRİŞ17.12.2014 08:32
  • GÜNCELLEME17.12.2014 08:39

Adana deyince aklınıza gelen üç şeyi sıralayın denilse şüphesiz birçoğumuzun aklına Adana Kebabı, Adana Karpuzu, Fatih Terim gelir. Son dönemde Altın Koza Film Festivali’ni de bunların arasına ekleyebiliriz.

Ama son dönemde benim aklıma, “Adana” deyince benim aklıma bir de Çukurova Genç İşadamları Derneği’nin (ÇUGİAD) şehirlerini ve seslerini duyurmak için sarf ettikleri çaba ve ses getiren organizasyonlara imza atmaları geliyor.

23 yıllık geçmişe sahip ÇUGİAD 170 üyesi ile Çukurova bölgesinde 16 bin kişilik istihdamın yanı sıra Adana’nın ihracatının yüzde 20-25’ini gerçekleştiren üyelerden oluşuyor. Başkanlığını Ömer Faruk Sakarya’nın yapıyor. Adana’nın sivil toplum kuruluşları içerisinde dinamik, vizyoner ve her bir projeleri ile takdir toplayan ÇUGİAD hem iş dünyasına hem de Adana STK’larına liderlik ediyor.

ÇUGİAD’ın etkinlikleri sadece ekonomi ile sınırlı kalmıyor, global anlamda şehir ve ekonomi konusunda marka olmuş, Toronto Mayoru David Miller, Londra Ken Livingstone, Almanya Eski Cumhurbaşkanı Gerhard Schröder, Kriz Kahini lakaplı ünlü ekonomist Nouriel Roubini gibi isimleri Adana’ya getirip hem bölgenin hem de şehrin ufkunu açan işlere imza atıyor.

Türkiye’den ise eski cumhurbaşkanları, siyasetçiler, ünlü bürokratlar ve spor adamlarının yanı sıra insan odaklı, kişisel gelişime yönelik seminerler de bu dinamizmi besliyorlar.

Genç olmanın vermiş olduğu güçle dinlenmeden, yorulmadan çalışmaya devam ediyorlar. Emekleri de gayretleri de destek görüyor. Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Borsası’nın tam desteğini alarak yollarına devam ediyorlar.

19 Ocak 2015’te Adana HiltonSa’da yapacakları 4. Çukurova Zirvesi’nin yine sürpriz bir konuğu var. Nobel ödüllü ABD'li ekonomist ve Columbia Üniversitesi öğretim görevlisi Joseph Stiglitz “Global Ekonomi ve 2015 Beklentileri: Türkiye’nin Önemi” isimli oturumda konuşmacı olarak katılacak.

Adana milletvekili aynı zamanda Kültür Bakanı Ömer Çelik, Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, İSPAT Başkanı İlker Aycı, Kığılı’nın sahibi Abdullah Kığılı, Simit Sarayı’nın sahibi Abdullah Kavukçu, Ağaoğlu İnşaat’ın sahibi Ali Ağaoğlu’da zirveye katılacak isimler arasında yer alıyor.

Elbette Adana için her şey tozpembe değil. Onların da seslerini duyurmak, sıkıntılarını anlatmak istedikleri konular var.

Çukurova Türkiye’nin yeni metropolü olabilir mi? Yeni metropol adayı Ankara, İzmir değil de neden Adana?

Yorumlar1

  • dayı 9 yıl önce Şikayet Et
    çünki adana belediyesi akp de değil buadar basit
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat