“Sen daha anlamadın mı mesele bağımsız Türkiye meselesi”

  • GİRİŞ25.10.2013 09:13
  • GÜNCELLEME25.10.2013 09:13

Bu tespit bana ait değil. Sözün sahibi Star gazetesi yazarı Ahmet Kekeç.

Kekeç, Ülke Tv'deki En Sıradışı programında yaptı bu tespiti.

Son günlerde Amerika'dan İsrail'e, dışarıdan içeriye kadar her odaktan gelen açıklamalara ışık tutan bir tespit yukarıdaki cümle.

Zira, gerçekten de “Çözüm Süreci” başladığından bu yana bu süreci önceleri “sureti haktan görünenlerin” nasıl tıkama gayreti içinde olduğunu görmüş olduk.

Hasan Cemal, Cengiz Çandar gibilerinin satır arasında hükümete ya da devlete “öğüdü” şu oldu hep, “Sen bu işi kendi başına yapma, git belli başkentlerle anlaş sorunu onlarla onların istediği gibi çöz! Daha doğrusu çözeme, bölüm!”

Ya da “Kürt sorunun çözüm harcında İslamlık, Müslümanlık var zannediyorsunuz. Müslümanlık veya kardeşlik vurgusu bu işi çözmez bu düşünce geri bir düşüncedir!”

Çandar ve Cemal'in bu salvolarının devamında Amerika'nın iki etkili gazetesinde çıkan iki farklı Hakan Fidan yorumu oldu.

Tam bir karakter cinayeti tezgahlandı.

Neden?

Diye düşünürken, bu nedenlerden biri yazının ilk cümlesindeki tespittir.

Devlet “Sır Küpü” maharetiyle Kürt sorunun çözümünün zeminini Oslo'dan aldı Ankara'ya getirdi. Yani ki “milli bir çözüm süreci başlattı.

Hakan Fidan ismi üzerinde kopartılan kıyametin bir nedeni bu.

Diğer bir nedeni de artık sağır sultanların bile duyabileceği tarzda gazete ve televizyon haberlerine konu olan Çin ile füze anlaşmasının Amerika tarafından kabul edilemez olduğu gerçeği.

O halde burada şu soru önemli.

“Türkiye bağımsız bir ülke değil mi?”

“Türkiye kurulduğu günden bugüne kadar dünya egemenleriyle bir gün hesaplaşmak ve tekrar bağımsız bir ülke olmak” peşindedir.

Zira, Osmanlı'nın bakiyesi olarak Anadolu'da kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin hafızasında “Batı hegemonyası”nın bize neleri dayattığının bilgisi mevcut!

Çin ile füze anlaşması, Kürt sorununun çözüm zeminini “millileştirme” gayreti ve bölgesinde aktif siyaset çabası Türkiye'nin bağımsızlık yolunda attığı önemli adımlardır.

Süreci Kandil eliyle bitirmek isteyenler de…

Hakan Fidan üzerinden, devlette  “kırılma” bekleyenler de…

Çin füzesi etrafında fırtına koparanlar da...

Aynı merkezin kontrolünde.

Siz oranın neresi olduğu konusunda şüphe taşımıyorsunuz, öyle değil mi?

Kalın sağlıcakla...

Hasan Öztürk - Haber 7

hasan.ozturk@ulketv.com

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat