Şafak Pavey ya da Bebek Chucky

  • GİRİŞ01.11.2013 09:28
  • GÜNCELLEME01.11.2013 15:20

Ben doğrudan MHP Milletvekili Ruhsal Demirel'in yaklaşımıyla "olağan bir gün, olağan bir oturum" olarak görme eğiliminde olanlardanım.

Bu cümleyi kurarken, kişisel serüvenim ve yaşım gereği 1987'den bu yana süre gelen başörtüsü tartışmalarında doğrudan taraf olduğumun farkındayım.

Bugüne kadar, "Bu kadına haddini bildirin" üslubunu da…

"411 el kaosa kalktı" manşetini de…

"Beni görünce halının altına saklandı" aşağılamasını da…

Üniversite kapılarında başlarını açmaları yetmezmiş gibi, "ikna odaları"ndaki mobing uygulamalarını da…

Ağızlardan köpükler saçarak, "Dışarı, dışarı, dışarı" diye slogan atan milletvekillerini de…

Unutmuş değilim..!

Dolayısıyla, dünkü "olağan" oturumun "olağan dışı" olduğunun farkındayım.

Lakin, olağan olması gerektiğinin de..!

Burada konuyu elbette CHP milletvekili Şafak Pavey'e getirmeliyim.

Muharrem İnce'nin, Meclis kürsüsünü cami minberi zannederek, millete dini vaaz vermesini tartışacak bile değilim.

Şafak Pavey dünün kaybedeni…

Şafak Pavey dünün en kötüsü…

Şafak Pavey dünün en berbatıydı!

Zira tiyatral bir dil ile…

Tiyatral bir uslup ile, ince ince özenle seçilmiş ifadelerle "nefret suçunu" işleyen de…

Bu toplumu aşağılayan da…

Başörtülüleri ötekileştiren de...

Şafak Pavey'di!

Dahası toplumuna yabancılaşmanın cehaletini "Ortadoğu'da bizim seküler toplumumuz tektaş pırlanta gibi ışıldıyordu" cümlesini kurarak gösteren de…

Şafak Pavey'di..!

Şafak Pavey'in o sevimli görüntüsüyle birlikte kullandığı "nefret söylemi" bana "Bebek Chucky"i yi hatırlattı.

Hani şu, "bebek görünümündeki caniyi!"

Onun o sevimli haline güvenip de arkasını dönen kurbanlarını sırtından bıçaklayan "acımasız Chucky!"

CHP milletvekili Şafak Pavey dünkü o "olağan oturumda" yaptığı konuşma ile "olağandışılığa" imza atmıştır..!

Hiç yakışmamıştır!

Sekülerlik vurgusu yaparken, dini azınlıklara vurgu yapması bile başlı başına sorunlu bir mantığın işareti.

CHP'nin topluma yabancılaşmasının en bariz göstergesi olarak Şafak Pavey'in dünkü duruşu bile yeterlidir.

CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmaya hazırlanan Mustafa Sarıgül'ün Adnan Keskin'in ziyaretine anlam yüklerken "Hayırlı Perşembe" ifadesinin ne anlama geldiğini Şafak Pavey'e sorsak mı acaba?

Kalın sağlıcakla.

Yorumlar7

  • Cafer UÇA 10 yıl önce Şikayet Et
    abdullah birisi .! Chp nin vampirleşmiş ideolojik Firavun zekâsı olmasaydı, Birinci meclisi fesih edip yerine ittihatçılarından oluşan ikinci meclisi oluşturup. Lozan antlaşmasının firavun maddelerini onaylatıp . Zafer kazandık diyemezdi, işte o maddelerin içeriği: Osmanlıyı tarihten silerek, Türk İslam tarihi, inancı ve yaşam kültürünü yok edecek hükümleri içeren manzumeler bloğudur. Sonra dan adını TC. İlke ve devrim yasaları olarak kabullendiğimiz. Hıristiyan laik, medeni ve modern yaşam kültürü yasalarıdır. Sen ki burada yazdığına göre “DİNİNİZE, İMANINIZA, KİTABINIZA ve PEYGAMBERİNİZE HAKARET EDEN KÜFREDEN DİYEBİLİYORSAN”buradan da anlaşılacağı gibi sen Müslüman değilsin. Zaten Müslüman’ım diyen bir kişi: Sizlerin değimi ile her düşünce ve inanışın üzerinde kabul ettiğiniz, Atatürk ile ve devrim yasalarının icadı. Sizlerin kutsal alan olarak kabullendiğiniz ve her fırsatta Anıtkabir’e atamızın huzuruna çıkıyoruz diyerek mozoleye, heykellere çelenk sunmak “arz etmek” ve ant içmek, törenler yapmanın hele tekbir getiremez. İŞTE SİZİN BU YAPTIĞIINIZ FİRAVUNLUKTUR.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • müslüman kurtuldu 10 yıl önce Şikayet Et
    böylelerine insan diye hitap edemiyorum.. onlar başka birşey. şeytanın ete kemiğe bürünmüş hali
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • abdullah birisi 10 yıl önce Şikayet Et
    Ak Parti ve kurmayları. başka uğraşacak kendilerini motive edecek bir şey bulamadılar da bütün çirkin silahlarıyla bir kadına mı saldırmaya başladılar? ZA VAL LI SI NIZ! Geçin bunları anam babam. Dün Arınç, teşekkür etti, kadın sussun hiç bir söylemesin istiyorsunuz. Dininize imanınıza kitabınıza peygamberinize hakaret eden Ak Partili olunca üstünü örtüp geçiyorsunuz, ama başkası olunca vampirleşiyorsunuz. geçiniz lütfen. artık firavun olma yolunda emin adımlarla ilerliyor Ak Parti. Sana ne Muharrem İnce'nin dini vaaz vermesinden? vaazı hak etmeseydi Ak Parti de vaaz verilmeseydi. Münafıklığın dibini yaşamaya başladınız. Adam açık açık söyledi, maaşınızı o pis kumardan almayın da göreyim. "ah yapamıyoruz" ayaklarını da bırakın artık! gidin düşünemeyenleri kandırın, düşünebilenlerden ekmek yok size!
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • burak gültekin 10 yıl önce Şikayet Et
    sayın ahmet E.. safak paveyin ne dedigi onemli degil. siz bana soylemeseniz, benim oyle bir videodan haberim olmayacak. benim burada sordugum, gazetede bir yazı yazılıyor fakat hic bir sebep belirtmeden, o boyle bu boyle deniyor... burada yer sıkıntısı yok, yazar isterse on sayfa yazabilir... gerekcelerini kanıtlarıyla ortaya koyabilir. ayrıca şafak paveyin bahsettigi konusmayı dinledim ve tam olarak soyledigi cumle gecmiyor. o konuda haklısınız. fakat genel olarak baktıgımda, safak paveyin soylediklerinin yanlıs oldugunu iddia edemezsiniz. basörtüsüyle meclise girebilmek, kadınlar acısından bir kazanımdır fakat aslında kadınlar icin bile cok önemli bir kazanım sayılmaz. türkiyede demokrasi acısından daha büyük sorunlar var.
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • Ahmet E. 10 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Burak Gültekin. Sayın Burak Gültekin, Şafak Pavey'in başı açıklar kirlimi diyerek iftira attığı bayan milletvekilinin videosunu izleyin sonra Şafak Pavey'in nasıl bir provakatör olduğunu anlayın.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat