İP’teki cambazlar

  • GİRİŞ24.07.2018 10:14
  • GÜNCELLEME24.07.2018 10:14

 

Meral Akşener İyi Parti’yi (İP) bırakacakmış. Yok efendim, arkadaşları buna müsaade etmeyecekmiş. Ağustos ayı içerisindeki kurultayda yeniden Akşener’i aday göstereceklermiş. Akşener’in evinin önünde toplanan kalabalık sesini yükseltmişmiş. “Milletin ablası Akşener. Bizi bırakma”ymış.

Miş yani… Miş miş..!

24 Haziran öncesinden çok önce… Te “MHP’de kurultay” çağrıları yapıldığı dönemde… Yani ne İP’in adı varken ne yeni bir parti tartışmaları varken… Akşener ile MHP’yi ele geçirmek için hamle üzerine hamle yapılırken bir şey olmuştu hatırlatmak isterim.

Ortadoğu gazetesi bir gün sürmanşetten, “Ölüsü, dirisi, PKK’lısı, MHP’de kongre istiyor” diye yazmıştı. (2 Mayıs 2016 Ortadoğu)

Ortadoğu’nun manşetini ödünç alarak bir gün sonra bu köşede şunları yazmıştım:

“Ölüsü, dirisi, PKK’lısı, Paralel’i MHP’de kongre istiyor

“Ortadoğu gazetesinin dünkü sayısında sürmanşetten, ‘Ölüsü, dirisi, PKK’lısı, HDP’lisi MHP’de kongre istiyor’ başlıklı bir yazı kaleme alındı.

Yazının ilk bölümünde birçok soru soruldu:

‘Mesela Kandil’deki katil Cemil Bayık niçin ‘MHP de değişmek zorundadır’ demektedir? Öldürüldüğü iddia edilen PKK’lı terörist Mihraç Ural, öteki dünyadan bile MHP Kongresi’ne niçin bu kadar ilgilidir?

...HDP’li Hasip Kaplan niçin ‘MHP’ye artık Fatiha okuyun’ demektedir?

…Bir PKK’lı niçin bu derecede MHP’de kongre istemektedir?

‘HDP’ye oy verdim ve pişman değilim’ diyen Nazlı Ilıcak, niçin MHP’de değişim istemekte ve şimdi niçin ‘MHP’de değişim tohumu yeşerdi’ başlıklı yazı yazmaktadır?

Bu sorula cevabını bir zamanların MHP’lisi Mümtaz’er Türköne vermiş!

Diyor ki Türköne, (Erdoğan’ın alaşağı edilmesi için aslında) “MHP bir çekim alanı oluşturmuyor.” Ancak, (Erdoğan’ın gitmesini isteyen çevreler) “MHP’deki temposu yükselen liderlik tartışmalarına bir umut arıyor. (Erdoğan siyasetine) ‘…Çomak sokacak yegane güç MHP.’

Anladık mı şimdi, MHP’deki lider değişimini savunanların derdini?” (3 Mayıs 2016 Yeni Şafak)

MHP’NİN SEÇİM BAŞARISI İP’TEKİ AKŞENER’İN İPİNİ ÇEKTİ

O günden sonra çok şey yaşadık. 15 Temmuz darbe ve iç işgal girişiminden tutun da İP’in kurulmasına kadar. 16 Nisan referandumundan tutun da 24 Haziran seçimlerine kadar.

Neticede “MHP artık bir daha iflah olmayacak” dendiği günlerden, Cumhur İttifakı içindeki MHP’nin İP’in çok üzerinde oy oranıyla 24 Haziran’dan zaferle çıkmasına kadar bir süreçten bahsediyoruz.

O dönem, MHP’yi ele geçirmek isteyen kafanın birinci amacı, Türköne’nin (Ki bugün FETÖ’den hüküm giymiştir.)

dediği gibi, “Erdoğan’ın siyasetine yegane çomak sokacak güç olarak MHP’yi görmesi”dir.

Ve MHP’de kongre istemeleri hiç de masum değilmiş.

Çünkü, MHP ile kurulan Cumhur ittifakı Türk siyasal hayatındaki sistemin değişiminde lokomotiflik yaptı. Bugün sistem değişmişse bu Ak Parti ile MHP’nin ittifakı sayesindedir. Bu Erdoğan ile Bahçeli’nin birlikteliği sayesindedir.

Artık Türkiye Cumhurbaşkanlığı Hükümet Modeli ile yönetiliyor.

Bunu ele geçirilememiş ancak “budanmış” bir MHP ile yine lideri Erdoğan’dan koparılmak istenip de koparılamamış bir Ak Parti gerçekleştirdi.

MHP’Yİ BÖLENLERLE AK PARTİ İLE ERDOĞAN ARASINA BARİYER KURAN AKIL AYNI MI?

Hatırlarsanız, 16 Nisan Referandumunun bir sonucu olarak 2016 Mayıs’ında Erdoğan yeniden Ak Parti’nin başına geçmişti.

Ve ondan hemen önce yani 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra “Büyük Koalisyon” hayalleri kuranlar, Erdoğan’ı Külliye’ye hapsetmek isteyen Ak Parti’nin içindeki bir klikten başkası değildi.

Hem Ak Parti’ye hem MHP’ye içeriden çok güçlü saldırılar oldu. Ak Parti daha az zayiat verdi. MHP daha çok.

Ancak iki partinin lideri de partilerinin başında kaldı.

MHP’yi bölüp İP’i kuranlarsa, hesaplarını 24 Haziran sonrasına kadar devam ettirdi.

***

24 Haziran’dan sonra İP’in bazı üyeleri Erdoğan-Bahçeli liderliğinin Türkiye’ye “müdahale alanı daraltılmış hatta yok edilmiş” bir sistemi inşa ettiğini anlamış olmalı ki bugün o parti kurultaya gidiyor.

“Kurultay’da aday değilim” diyen Akşener, “arkadaşları” tarafından aday gösterilecek. Böylece 24 Haziran’dan sonra “genetik kodlarının gereğini yapan” bazı parti içi muhalifler ya susturulacak ya tasfiye edilecek.

Ama daha öncesinde İP’ten toplu istifalar olursa hiç şaşırmayın derim.

Ölüsü, dirisi, PKK’lısı, Paralel’i (FETÖ) MHP’de kongre isteyip Bahçeli’yi devirmek istemişti ki “Erdoğan siyasetine çomak sokulabilsin”di.

Bugün tümünün ikinci projesi yani İP eliyle sağda parçalanmayı körükleyip Erdoğan’ı indirme projesi ellerinde patladı.

Bakalım yakın gelecek neye gebe.

İzleyip göreceğiz.

Yorumlar4

  • Tarih 5 yıl önce Şikayet Et
    Türk sağını bölmek amacıyla sağın 2 partisinde de faaliyetleri başarılı olmayıp tasfiye edilenler, bu 2 partide de ekmek bulamayan makam açlarını toplayıp İP'yi oluşturdu. Tabii akıl CIA'dan. Ancak her girişimleri başarılı olmadı ve piyonları Akşener battı. Ancak 199'dan beri yürütülen, bu uğurda yaklaşık 2 milyar dolar CIA operasyonu şimdilerde sona erdirilemez. Daha bir zaman ortalığı karıştıracaklardır. Çünkü Erdoğanlı Türkiye ABD ve çok uluslu şirketler için en büyük tehlike.Pekala Akşener'in yerine kim gelecek? Bir zamanlar MHP gençliğini kışkırtan, ABD'de prof. olmuş, ODTÜ'de sağa ihanet etmiş, H.Nusret Zorlutuna'nın damadı.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • İsmail 5 yıl önce Şikayet Et
    Başkanımız ERDOĞAN
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Adem Özcan 5 yıl önce Şikayet Et
    Meral Akşener kendisine verilen iki görevden biri olan Ak partiyi 300 vekilin altına indirmeyi yerine getirdi ama başkan yapmayacağız dediği sayın Recep Tayyip Erdoğan başkan olduğundan siyaseten yapacak bir şeyi kalmamıştır
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Murat 5 yıl önce Şikayet Et
    İP giti ellerinde kaldı SaPı. Onunlada 5 yıl oyalansınlar.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat