Çirkin gazeteciliğin çok ötesi ve Aydın Doğan

  • GİRİŞ06.10.2015 10:28
  • GÜNCELLEME06.10.2015 10:28

Yabancı sermayenin medya sektörüne girişinin zaten serbest olduğu bir ülkede bir medya patronunun ‘benim vatanseverliğimi kimse tartışamaz’ demesi haliyle gülünç oluyor. TV kanalına CNN adı veren, PKK konusundaki tavrı bilinen Almanya ile yakın ilişkileri bulunan Aydın Doğan’dır söz konusu olan. Bazı çevrelerce haksız ve insafsız bir şekilde basın özgürlüğü açısından eleştirilen ülkemizde ön planda bir TV’nin, aşırı Siyonist tutumu nedeniyle İsrail’de bile kınanan bir küresel medya baronuna ait olduğunu biliyoruz, değil mi? İşte o medya bile Doğan Medya organlarına nazaran terör konusunda daha hassas ise zaten Aydın Doğan’ın vatanseverlik duygularını kimse tartışmayacaktır.

Şehit savcımızın beynine silah dayanmış büyük fotoğrafının yer aldığı gazete ve PKK’lı teröristlerin açıkça sempatik gösterildiği yayınlar gözlerimizin önündeyken Aydın Doğan daha ne demek istiyor? Gördüğüm kadarıyla siyasetçilerin ve medya mensuplarının hiçbirinin Doğan Medya sahibiyle kişisel bir sorunu bulunmamaktadır. Kimsenin onun medyasındaki bazı kişilerin son günlerde iyice düşen düzeyine uyup onlarla didişecek hali de yoktur.

Doğan Medya’nın iktidarı desteklemek gibi bir zorunluluğu bulunmadığı şeklindeki ifadeler de basit bir demagojiden ibarettir çünkü hiç kimse bunu kendilerinden istemiyor ve Doğan Medya’dan çok daha sert bir üslup kullanan başka muhalif medya organları da mevcuttur. Eleştirilerin hedefinde onların değil de bu grubun yer almasının nedeni Doğan Medya’nın yayınlarıyla, çarpıtmalarıyla, algı operasyonlarıyla PKK’nın kamuoyu oluşturma çabalarına yardımcı olmasıdır. Bu tutum çirkin gazeteciliğin çok ötesindedir. Bu çizgiyi eleştirmek politikacının hakkıdır. Ve bu konu tabii ki diğer medya grupları ve köşe yazarları için de haber ve yorum değeri taşımaktadır, onlar da hakaret etmeden bunu yazıp, çizecektir. Fetullahçı polis profiline uyan bazı kişilerin organize ettiği tahmin edilen bir fiile sığınıp kendini ve grubunu eleştiriden muaf tutmaya çalışma çabası ise sadece alışılmış laf kalabalığıdır. 

Teröre destek konusundaki eleştirileri tarafsız olma bahanesiyle geçiştirebileceklerini sananlar yanılıyor. Terör zaten siyaset üstü bir konudur, her gün askerimiz, polisimiz şehit olurken sağduyulu halkımız şu parti, bu parti diye düşünmüyor. İnsanlarımız toplum olarak varlığımıza, ülke olarak geleceğimize sahip çıkmak istiyor, teröre ve terör destekçisi çevrelere de büyük bir öfke duyuyor İktidar, halkın teröre karşı olan haklı tepkisini demokratik metotlara kanalize ederek aslında üslubunu kontrol edemeyen medya patronunu korumuş oluyor. Muhalif tavrı yüzünden hükümetin gadrine uğramış gazeteci imajı oluşturmaya çalışan beyefendi çok değil bundan sadece üç yıl önce gökdeleninin açılışını ekonomik kalkınmaya önem veren Sayın Erdoğan’la birlikte yaparken de muhalefetteydi. Son 13 yıl içinde sürekli muhalefetteydi. Ne değişti? Değişen sadece ülkemizin içine çekilmek istendiği terör girdabıdır. Ve bu medya grubu hakkında teröre destek konusunda açılan bir soruşturma vardır. 

yazının devamı için tıklayınız

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat