Bıçaklanmış kanlı çıplak kız bedeni

  • GİRİŞ11.10.2011 08:52
  • GÜNCELLEME11.10.2011 08:52

Kaymakamlık Yazıişleri Müdürü ve bir yüzbaşının da aralarında bulunduğu 28 kişinin Mardin’de 2002 yılında yedi ay boyunca sürekli tecavüz ettiği 12 yaşındaki N.Ç.’yi hatırlıyor musunuz?

Olayın ortaya çıkmasıyla N.Ç.’yi pazarladığı öne sürülen iki kadın ve 25 erkek tutuklanmıştı.

Davanın ilk duruşması 24 Şubat 2003 yılında yapıldı.

Aynı yılın altıncı ayından sonra davada hiç tutuklu kalmamıştı...

Mardin 1. Ağır Ceza Mahkemesi ise ancak sekiz yıl sonra, Şubat 2011’de karar verdi.

13 sanığı, ‘15 yaşından küçük çocuğun ırzına geçtikleri’ gerekçesiyle alt sınırdan beş yıl hapisle cezalandıran mahkeme, altıda bir oranında iyi hal indirimi yaparak, cezayı dört yıl iki ay olarak belirledi. 

11 sanığa da aynı maddeden alt sınırdan beşer yıl hapis cezası verdi. Bu cezayı ‘suçun birden fazla kere işlenmesi nedeniyle altıda bir oranında artıran’ mahkeme, bu sanıklara da takdir indirimi uyguladı ve nihai cezayı dört yıl 10 ay olarak takdir etti.

18 yaşından küçük bir sanığa da üç yıl iki ay ceza verildi.

Bir sanık ise eyleminin teşebbüs aşamasında kalması nedeniyle sadece bir yıl dört ay hapse mahkûm edildi.

Böylece, cezalarda en alt sınır uygulanmış oldu.

Mahkeme, sanıkları en alt sınırdan cezalandırma gerekçesi olarak da ‘küçük kızın her şeyin farkında oluşunu’ gösterdi... 

Peki, dönemin Kızıltepe Kaymakamlık Yazıişleri Müdürü’nden, Mardin’de görevli yüzbaşıya, Kızıltepe Mehmetçik İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı’ndan Yeni Mahalle Muhtarı’na bütün o ‘tecavüzcüler’ ‘her şeyin farkında’ değil miydi?

Kısacası...

(Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz)

Mehmet Altan / Star

Yorumlar1

  • Hakan Bayındır 12 yıl önce Şikayet Et
    Bunları görünce. Aklıma en iyi müslümanlık Türkiye'de yaşanıyor diyen arkadaşlar geliyor.Bu ülkede hergün trafikte bir sürü insan ölüyor, manukyan vergi rekortmeni oluyor, yol,tarla tartışması üzerinde insanlar birbirini öldürüyor, foseptiklerde çocuklar ölüyor, hapisanelerimiz dolmuş, başörtülü insanlar kamuda yok, üniversitede bile zulüm ediyorlar, Her tarafta NATO üsleri, vs.. ve eniyi müslümanlık bizde! Önce durumumuzu adam gibi görmemiz, kibri bırakmamız lazım, ondan sonra da bu sorunlara kalıcı çözümler bulmamız lazım. O zaman belki adam gibi bir müslüman ülke oluruz, vesselam...
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat