Diyarbakır'da Glasgow'u arayan ileri zekâlılara...

  • GİRİŞ20.09.2014 11:49
  • GÜNCELLEME20.09.2014 11:49

Çünkü İskoçyalı seçmenlerin yüzde 55'i bağımsızlığa "Hayır" derken, "Evet" oylarının oranı yüzde 45'te kalmış. Belki de bu ileri zekâlılardan bazıları "Yine mi Tayyip Erdoğan" kazandı diyerek, ağlaşıp durmaktadırlar.
Okurlarını hep yanıltan gazetelerin yazı işleri mensupları ve olmayan bir dünyadaki olmayacak şeyleri gerçekmiş gibi sunan köşe yazarları "Yeni Türkiye"ye öfkelenmek yerine, "Yeni Dünya"nın bilgiye ulaşmak konusunda kendilerine sunduğu imkânlara kilitlenselerdi, onlar da okurları da akıl sağlıklarını korurlardı.
Bu imkânları en iyi değerlendiren meslektaşlarımızdan olan Fehmi Koru hafta içinde Haber Türk'teki köşesinde şunları yazmıştı:

Dijital kitaplar 
"- Hâlâ kitap hamallığı yapıyorum, ama taşıdığım kitapların sayısı her seyahatte biraz daha azalıyor. Merak ettiğim veya okumak istediğim kitapları hiç vakit kaybetmeden tabletime indirebiliyorum çünkü... Önceleri bu amaçla Kindle'ın okuma cihazından yararlanıyordum; sonraları Kindle'ın tabletler için geliştirdiği uygulama imdadıma yetişti. Herhalde bine yakın elektronik kitabım vardır; bir o kadarı da 'pdf' formatında erişilebilir halde arşivimde duruyor...
- Agatha Christie'nin adını taşıyan akrabaları yönetimindeki vakıf, etraftan gelen baskılar üzerine, eserleri dünyanın her dilinde toplam 2 milyar adetten fazla satılmış polisiye tarzının kraliçesini bıraktığı yerden devam ettirme kararı aldı ve tarzın önemli bir ismi olan Sophie Hannah'a, Hercule Poirot'lu yeni bir roman ısmarladı. Önceki gün çıkan Agatha Christie'nin bizzat yazmadığı ilk Poirot romanı 'Monogram Cinayetleri'ni hemen indirip okumaya başladım dersem, inanın lütfen..."

devamı için tıklayın >>>

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat