Siyasetin kalitesini yerle bir edenler...

  • GİRİŞ26.05.2016 09:41
  • GÜNCELLEME26.05.2016 09:41

Siyasetin yeni gerçeklerini algılayamayanların durumları, işitme yeteneğini yitiren köylünün durumuna benzemiyor mu?

Eşek garipleşti

Sağır olan ama bunun farkında olmayan adamcağız kahvede otururken, diğer köylülere şöyle dert yanıyormuş:
- Benim eşeğim çok garipleşti... Önceleri kendini ifade etmek için anırırdı.
Şimdi sadece ağzını açıp, dişlerini gösteriyor!

Kısır döngü 

Bu tür vizyonsuz ve misyonsuz siyasetçiler yüzünden sosyo- politik yaşamımız yıllarca kısır döngü içinde çalkalanıp durmadı mı?
Hatırlayın... Özal'ın iktidardaki ANAP'ı özelleştirmelere başladığında, muhalefet bunları yargı yoluyla engellemeye çalışıyordu. Zaman geçti... Özal sonrasındaki koalisyon iktidarı da özelleştirmelere başlayınca, bu defa Mesut Yılmaz'ın muhalefetteki ANAP'ı bunları engellemeye çalışıyordu.

Vizyon yokluğu 

"Türklüğün unutulmuş vasfı cihanın medeniyet ufkunda bir güneş gibi doğacaktır" diyen Atatürk'ün partisi CHP'nin bugünkü Genel Başkanı'nın ayıplı söylemlerle siyasetin kalitesini yerle bir etmesini içinize sindirebiliyor musunuz?

İktidardaki AK Parti'ye "3'üncü Boğaz Köprüsü'nü yapmak için 14 yıl beklemeniz mi gerekirdi" diyecek yerde, yeni Başbakan'ın adı üzerinde "Bin Ali, in Ali" benzeri soğuk çeşitlemeler yapmak, CHP Genel Başkanı'na yakışan bir davranış mıdır?

Gerçek sorunlar 

Geçen hafta sonunda gerek yurt içinden gerekse yurt dışından Atatürk havaalanına gelen uçaklar yoğun trafik yüzünden ya Sabiha Gökçen'e ya da Çorlu'ya indirildi. Binlerce uçak yolcusu saatlerce beklemek zorunda kaldı. CHP'nin Genel Başkanı kimin neye inip bineceği üzerinde soğuk espriler yapacak yerde "3'üncü havalimanını inşa etmeyi neden geciktirdiniz" diye iktidarı sorgulasaydı, daha etkili siyaset yapmış olmaz mıydı?

Hoca'nın sorusu 

"Muhalefet ediyorum" gerekçesi ile siyaseti kötü kokulara boğanlar için bir Nasrettin Hoca fıkrası vardır... Nasrettin Hoca'nın yanında seslice yellenen biri, kabahatini örtbas edebilmek için ayağını tahtaya sürtmeye başlamış. Hoca gülümsemiş ve "Hadi sesini uydurdun diyelim... Ya kokusunu ne yapacaksın" demiş.

Yorumlar3

  • Urfalı 7 yıl önce Şikayet Et
    Harikasınız
    Cevapla
  • NİHAT 7 yıl önce Şikayet Et
    K.K Yumurta kadar kafası vardı zavallı oda gitti neyapsın
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • tuncay 7 yıl önce Şikayet Et
    işte gazetecilik
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat