Sütünüzü etrafa saçmayın, bebeğinize saklayın!

  • GİRİŞ30.05.2012 09:16
  • GÜNCELLEME30.05.2012 14:52

Öncelikle sütü olmayan annelerin, sütü olan annelerden fabrikasyon usulü süt alması, önü arkası düşünülmeden ortaya atılmış, iyi niyetli olmakla beraber, akla hizmet etmeyen, talihsiz bir söylemdir diyelim.

Bebeğin vücut ve ruh sağlığı için en uygun besin, annenin kendi sütüdür. Doğumla birlikte, annenin bedeninde, bebeği için rızık olarak gönderilen anne sütü, evlatların büyümelerinde ciddi kaynaktır.

Tarih boyunca zor anlarda, insanlar birbirlerinin bebeklerini beslemek zorunda kalmışlardır. "Süt anne" kavramının ortaya çıkmasına vesile olan bu emzirme olayı, süt verenle, süt alan arasında "öz annelik" ilişkisini oluşturmaktadır. Dolayısıyla süt veren annenin çocuklarıyla, süt alan çocuk "kardeş" olmaktadır... "sütkardeş"

Sütkardeşler, özkardeş gibidir. Birbirleriyle evlenemezler. Sütanneleri, onlar için özanneleri gibidir.

Bir iş yapmaya kalkışırken insanın, içinde bulunduğu dünyanın değerlerini, kime neyi teklif ettiğini çok iyi bilmesi gerekir. Dünyanın neresinde olunsa olsun, hiç bir toplum ve millet kardeş kardeşe yaşanacak bazı ilişkileri onaylamaz, kabul etmez. Dünya insanı eşcinsel ilişkiyi kabul etmiş olmasına rağmen, kardeş ilişkisini asla ve kat'a benimsemez!

Siz böyle bir projeyle, herkesi herkesle kardeş yapıyorsunuz.

Bir annenin sütü, kimbilir kaç tane çocuğa gönderilerek sütanne/sütkardeş ilişkisini başlatacak. Kim kiminle kardeş, kim kimin annesi, kim kimin babası belli olmayacak! İlerde aynı anneden beslendiğinin farkında bile olmayan çocuklar, belki birbirlerini sevecek ve evlenmeye kalkacak!

İşi sulandırmak gibi olacak belki ama, günümüzde insanlar zaten evlenecek doğru düzgün birilerini bulamıyor, bir de işin içine kardeşlik ilişkisi girerse...! eyvah ki eyvah...!

Bu arada tv programı yapan kişilerin ve medyanın bu gibi konularda dikkatli olması gerekiyor. Basın, ilginç bulduğu her konunun reklamını yapıyor. Uzaktan kulağa hoş gelen bir fikrin, islami -hadi diyelim ki islamı referans olarak almıyorsanız bile- insani teamüllere uygun olması gerekir.

Hiç bir insan canlısının geleceği, yapacak iş bulamadı diye kendisine eğlence aramak isteyen birisinin düşüncesiz çıkışına terkedilemez!

Sevgiler...

Mehtap Kayaoğlu (Psikolojik Danışman &Psikoterapist) - Haber 7

www.yuzlesme.tv

mehtap.kayaoglu@yuzlesme.tv

mehtapkayaoglu@gmail.com

http://www.facebook.com/psk.mehtapkayaoglu

htttp://www.twitter.com/mehtapkayaoglu

Yorumlar21

  • Esma 6 yıl önce Şikayet Et
    Din iman hassasiyeti olmayanlar bu yaziyi absurt bulur ancak....
    Cevapla
  • Ebu Turab 11 yıl önce Şikayet Et
    sayın feyezan. şu dünya hayatında en bahtiyar odur ki: dünyayı bir misafirhane-i askerî telakki etsin ve öyle de iz'an etsin ve ona göre hareket etsin. sadece sizin değil hepimizin hissiyatına hitab eder yersizlik yurtsuzluk. ne zaman ki vatan-ı aslimize iltica ederiz o zaman hissiyatımız sükun bulur. duanıza da canı gönülden bir amin diyorum... dilerim istifadeniz ziyade ola... baki selam ile...
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Ebu Turab 11 yıl önce Şikayet Et
    sayın feyezan. ayrıca çok gezen de yersiz kalır haberiniz olsun. hem o mevzu insanları seyret içlerine girme şeklinde değil. onun mülkü o kadar geniştir ki güneş bir lamba ay bir kandildir. kainatı seyret eğer hadisattan dehşet alırsan pencerelerden seyret içlerine girme zira kainatı tedvir eden, bir sultan-ı layezali var ona itimad et zira o zat için bir baharı halketmek bir çiçek kadar, cenneti haketmek bir bahar kadar ona kolaydır. baki selam ile...
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Ebu Turab 11 yıl önce Şikayet Et
    sayın feyezan. bunun için de kur'an'nın ayetlerinin hadislerin bizim gibi dar fehimli idraki nakıs ilimden yoksun, eşhasın tek başına yapabilmesi neredeyse imkansız. işte risale-i nur ve benzeri eserler bu mevzuda bizlere yardımcı oluyor ufkumuzu genişletiyor. aklımızın köşesinden bile geçmeyen manaları açıyor şerh ediyor. kur'an'ı anlamak kuru kuru okumaktan daha evladır. neyse bu mevzu uzar gider sanırım. şunu da belirteyim nur cemaatinin çok çeşitli kolları vardır. siz etrafınızda gördüğünüz üç beş kişiyi nazara vererek hareket edecek bir kişi gibi görünmüyorsunuz. en azından araştırmanız o zannı veriyor bana. sairleriniz de araştırmanızı tavsiye ederim. eğer hiç bir yerde itmi'nan olmazsanız o zaman kendi cemaatinizi kurun:)
    Cevapla
  • Ebu Turab 11 yıl önce Şikayet Et
    sayın feyezan. hakkımda mübalağa yaptığınızı düşünüyorum. üç beş yorumla bu kadar hüsnü zanda nasıl bulunduğunuzu da merak etmiyor değilim. ) zira ben kendimi bilirim. anladığım kadarıyla zihniniz epeyce bulanmış.ancak size tavsiyem şu olabilir. etrafınızdaki üç beş kişiye bakıp da zannınızı umuma teşmil etmeyiniz.. zira yazacak pek çok şey var da. hem buradan olacak şey değil. hem de sanırım editörün tasdikinden geçmez. ama sizin gibi idraki kavi aklı ve kalbi münevver bir şahsın hakkı hakikati er veya geç bulacağını ümid ediyorum. siz de takdir edersiniz ki mezkur yorumumda zikrettiği gibi nurcuyum deyip üstada münafi tavırlar takınan ahkam-ı kur'ana ters fetvalar veren üstad hz.lerini temsil edemez. şarkı türküyle tebliğ yaptığını iddia edenler islamı temsil edemez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat