Ne kadar da terörü desteklemiyorsunuz

  • GİRİŞ02.08.2015 11:19
  • GÜNCELLEME05.08.2015 14:27

Son günlerdeki içimizi yakan terör saldırıları ile ilgili yayıncılıklarının sorgulanmasına içerlemişler. Her zamanki mide bulandırıcı üsluplarıyla bir yandan arabeskin sularında gezerken, öte yandan kendilerine soru soran gazetecilere ayar vermeye kalkmışlar.
İlki, medyanın çoktan jilet olmaya çekilmiş eski amiral gemisi (postal yaladıkları günlerde bu sıfatla övünürlerdi) Hürriyet. Gazete, "ne kadar da terörü desteklemiyoruz" başlıklı kompozisyonunda rahmetli Çetin Emeç'le yayın yönetmeni olarak çalıştıkları dışında hiçbir şey söylememiş, sorulara cevap vermemişti.
Grubun Haydar Dümen, güzel bebek resimleri ve dillere destan okuyucu şiirleri ile tanınan gazetesi Posta'nın atarı ise kendine göreydi elbette.
Posta, okurlarının anlayabileceği şekilde, bol space'li, en fazla üç kelimeden oluşan cümleleriyle kotardığı editoryalında elbetteki dilini bozmuştu.
Tamam, biliyoruz cevap vermeleri beklenen sorular zor. Ne var ki artık mızrak çuvala sığacak gibi değil. Kahramanlar sinirlenseler de sormak da boynumuzun borcu.
Merak etmeyin onların dili ve üslubuyla konuşmayacağız elbette, sadece soruyoruz.
Yıllarca basında Kürt vatandaşlara karşı ırkçılığın kalesi olarak vazife yapmış bu gazeteler, PKK'nın saldırıları tek gündem olmuşken "konuya" niçin ilgisizler?
Savcı Mehmet Selim Kiraz katledildiğinde gruplarından bazı gazeteciler ve televizyoncular, Gezi'de hayatını kaybedenlerin ahının alındığını söylemişlerdi, ağızlarından kan damlayarak.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız...

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat