Mazi ve ati arasındaki Başbakan!

  • GİRİŞ22.08.2014 08:32
  • GÜNCELLEME22.08.2014 08:32

Türkiye yeni Cumhurbaşkanından sonra Başbakanını da ilan etti! Hoca lakaplı Ahmet Davutoğlu siyaset mecrasındaki hızlı yükselişine Başbakanlık gibi çok önemli bir makamı da iliştirdi.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gerçekten de duygulandıran ve düşündüren konuşmasını iyi analiz edenler gördüler ki yeni Türkiye çok farklı bir anlayışla yürüyüşüne devam edecek. Bu ülke kendine ait çok önemli bir şeyleri hatırlamış ve o anlamlı hatıralar ışığında siyaset dizaynını yapmakta ve geleceğini şekillendirmekte.

Cumhurbaşkanımızın kararlı bir duruşu vardır. Belki de büyük başarısının sırrı burada yatıyor. İşte bu noktada kendisiyle uyumlu çalışacak, misyonu ve vizyonu kendisiyle ilintili, mazi ve ati arasını doldurabilme yetisi, liyakat ve cesaret gibi birçok hususta ortak noktalarda buluşabilme kararlığından dolayı Partisine Davutoğlu ismini işaret etti.

Cumhurbaşkanımızın bu tercihi aslında tarihi bir karardır.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun konuşması hem heyecanlı hem de heyecan vericiydi. Bir Osmanlının yeni baştan kendisini hatırlatan, kendini resetleyen, mazi ve ati arasındaki çizgide buluşan önemli bir konuşmaydı. Davutoğlu”nu dinlerken aklıma ünlü mütefekkir Cemil Meriç’in ünlü sözleri geldi:

“Muhteşem bir maziyi daha muhteşem bir geleceğe bağlayan köprü olmak isterdim. “

Davutoğlu’nun konuşması içerik anlamında tam olarak böyleydi.

Kendisini ne zaman dinlesem, ne zaman konuşmalarına baksam son Osmanlıyı görür gibi oluyordum. Dün akşam sularında işte diyorum, son Osmanlı yarım kalmış bütün işleri devralıyor!

Başbakanlıktaki son Osmanlıyı iyi dinlemek lazım diyorum.

Bu toplumun kendilerinden öğreneceği çok şey var. Bu medeniyetin şifrelerini iyi bilen, bu medeniyetin dilini iyi konuşan ve bu medeniyetin bütün unsurlarını yeni baştan ayağa kaldırmak için harekete geçen bir isim Ahmet Davutoğlu.

İşte bu nedenle diyorum ki;

Gözün aydın Kırım, senin acılarını anlayacak bir Başbakan var Türkiye’de.

Gözün aydın Doğu Türkistan, gözün aydın Bosna, gözün aydın Kerkük, Filistin, Arakan, gözün aydın bütün Türk dünyası ve İslam âlemi! Hepinizin gözü aydın olsun.

Kadın gözüyle First Leydi’nin çıkışı üzerine!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül’ün son çıkışına kısmen katılsam da kritik günlerden geçtiğimiz şu günlerde çok farklı tartışmalara malzeme olması hasebiyle şık bulmadığım gibi gibi doğru da bulmadım.

Evet, kraldan fazla kralcı olan, Ak Parti üzerinde yakın geçmiş dışında hiçbir emeği olmayan, sonradan partiye eklemlenmiş bir takım kimselerin bir takım ölçüsüz yorumları ve hadsiz çıkışları Gül ailesini doğal olarak üzmüştür.

Birtakım çıkarcı çevreler her zaman olmuştur ve olacaktır.  Siyaset oldukça ince bir sanattır ve onu sadece iyi bilenler yapabilir diye düşünüyorum.  Bu insanlar bu partiye emek vermiş her kim olursa olsun incitmemeyi ne zaman öğrenecekler bilmiyorum.

Ancak Hayrünnisa Gül gibi uzun zamandır dolaylı da olsa siyasetin içinde olan bir Hanımefendinin de bulunduğu konumu nazar-ı dikkate almadan eşinin söylemlerinin üzerinde de olan daha sert ve tartışma yaratabilecek bir dili kullanmasını açıkçası çok yadırgadım.

Kaç gündür insanlar kullanılan dil ve üslup nedeniyle televizyon ve medyada “mal bulmuş mağribi” gibi bu hususu tartışıp kadın cesareti üzerinde fikir beyan edip bir yandan da Ak Partiye ve Cumhurbaşkanına saydırıyorlar.

Yanlış bir zamanda, yanlış bir zeminde maalesef böyle bir malzeme vermiştir First Leydi! Keşke finali böyle kapatmasaydı!

Vesselam!

Meryem Aybike Sinan- Haber7

meryemaybike@gmail.com

Twitter: @aybikesinan

Yorumlar1

  • aslanbey 9 yıl önce Şikayet Et
    VESSELAM. Evet kızım..Aynen vesselam..:):):)Böyle ufak tefek şeyler işler olur...Ama asla Devlet ve Millet'in kutlu yolda yürümesi engellenemeyecek...En azından 500 sene...Sonrası Allah Kerim.Vesselam...:):):):):):)
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat