Kocaeli Büyükşehirden 3. Vali!

  • GİRİŞ22.06.2017 07:14
  • GÜNCELLEME23.06.2017 07:21

Son “Valiler Kararnamesi” dün yayınlandı.

Değişik çevreler tarafından özenle düzenlenmiş yerinde, isabetli bir kararname gibi yorumlar yapıldı. Ancak benim bu kararnamede en çok dikkatimi çeken bir isim vardı ki o da Bilecik Valiliğine atanan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Tahir Büyükakın idi.

Tahir Büyükakın, Kocaeli’nde “Tahir Hoca’ olarak bilinen ve uzun zamandır Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde genel sekreter yardımcılığı ve genel sekreterlik gibi önemli görevlerde bulunuyordu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde son beş on yılda tam üç vali çıktı! Bu elbette bir tesadüf değildir zira bana göre Türkiye’nin tartışmasız en başarılı belediyesidir Kocaeli Büyükşehir Belediyesi. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu bu başarının mimarı olması yanında şehrin de ağır abisidir aynı zamanda.

Belki de hiçbir şehirde böylesi bir durum yoktur.

İbrahim Karaosmanoğlu, beraber çalıştığı bürokratına gerçekten sahip çıkan, onun proje ve fikirlerine yeşil ışık yakan ve destekleyen, belediye başkanlığı süresince şehre adeta çağ atlatan başarılı bir başkan.

İbrahim Karaosmanoğlu’nun bu başarısının arkasında üç dönem boyunca beraber çalıştığı genel sekreterlerini anmak gerekli diye düşünüyorum. Şu an Antalya Valisi olan Sayın Münir Karaloğlu, şehre ilk ve en önemli ve dahi ciddi dokunuşları yapmış bir isimdi. Kocaeli Büyükşehir, önce şehirde adeta bir efsane olan Münir Karaloğlu’nu Van iline Vali olarak gönderdi. Vali Karaloğlu, sonra bir süre Bursa’da görev yaptıktan sonra en son Antalya Valisi olarak görevine başarıyla devam ediyor.

Sayın Vali gittikten sonra uzun zaman genel sekreter yardımcısı olan Sayın Ersin Yazıcı “Genel Sekreter” olarak bayrağı devr aldı. Şehirdeki Sosyo- Kültürel çalışmalar bu dönemde ivme kazandı. Şehrin en önemli kazanımı olan Kitap Fuarı bu dönemde start aldı.

Ve başarılı bir Genel Sekreterlik görevi Rize Valiliği olarak taçlandı. Sayın Vali, halen Balıkesir Valisi olarak görev yapıyor…

Ve Vali Ersin Yazıcı’dan bayrağı devr alan genel sekreter yardımcısı Dr. Tahir Büyükakın, o bayrağı hep dalgalandırdı. Kocaeli Büyükşehir belediyecilikte hep örnek oldu, başarılı çalışmalara imza atmaya devam etti. İnsanların gıpta ile baktığı, şehir estetiği hususlarında çağ atlayan bir Kocaeli hep gündem oldu.

Ve dün itibarıyla Dr. Tahir Büyükakın da Bilecik Valisi olarak atandı.

Kocaeli Büyükşehir Türkiye’de bir ilke imza attı. Kısa zamanda üç vali çıkaran Büyükşehir Belediyesi oldu. Bu başarı umarız ki diğer illere de örnek olur ve daha nice güzelliklere şahit oluruz.

Belediyecilik geçmişi olan Valilerin gittikleri şehirlerde halkla daha iç içe, samimi ilişkiler kurdukları bir gerçek nitekim gerek Antalya, gerekse Balıkesir illeri bu anlamda en şanslı iller arasında. Bilecik de bunu müşahede edecektir.

Burada Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı, Kocaeli’nin Ağabeyi İbrahim Karaosmanoğlu en fazla iftihar eden isim olsa gerek. Bakalım bu kez genel sekreterlik bayrağını kim alacak? Şahsen benim adayım yine başarılı bir isim olan Ali Yeşildal. Öyle ki o da diğer ağabeyleri gibi bu bayrağı en güzel taşıyacak, müktesebat, liyakat ve ehliyette güçlü ve yetenekli bir isim… Hatta benim gözümde şehrin Kültür Bakanı…

Kocaeli Valisi Sayın Hasan Basri Güzeloğlu Diyarbakır’a atandı. Soyadıyla müsemma, devlet adamlığı vakarını en güzel bir şekilde üzerinde taşıyan bu başarılı Valimizi Kocaeli kaybetse de Diyarbakır için büyük bir kazanç.

Kocaeli Valiliğine atanan Diyarbakır Valisi Sayın Hüseyin Aksoy’a da Türkiye’nin en güzel iline “Hoş geldiniz, safalar getirdiniz” diyorum ve 11 yıl boyunca görevlerini birbirlerine devr eden bu halef ve selef kardeşi olan iki valimize de yeni görev yerlerinin hayırlı olmasını diliyorum.

Sonuç olarak güzel bir kararname idi...

Ülkemize hayırlı uğurlu olsun inşallah.

 

Meryem Aybike Sinan-Haber7

meryemaybike@gmail.com

Twitter:@aybikesinan

 

 

 

 

 

 

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat