Dilipak'ı şimdi daha çok seviyorum!

  • GİRİŞ04.05.2012 10:10
  • GÜNCELLEME04.05.2012 10:10

 

                                Fuarın bence en güzel resmi önceki gün Genel Yayın Yönetmenimiz İbrahim Erdoğan'ın  hem twitter'dan hem de Haber7'de  vermiş olduğu 'Ayrılmaz ikili' başlıklı  haberdeydi zira bu resim bir zamanlar tahayyül dahi edemediğimiz ve imkansız gibi gördüğümüz olağanüstü bir görüntü idi. Kendisine yakın isimlerin bile köşe bucak uzak durduğu Vural Savaş'ın o garip yanızlığı  beni " ne oldum dememeli, ne olacağım demeli" kabilinden bir derin bir düşünceye sürükledi ve ürperdim! Abdurrahman Dilipak'ın o her zaman ki  nezaketiyle gidip yanına oturması sohbet etmesi beni çok etkiledi. Bu gerçek anlamda bir mümin tavrıydı. Söyledikleriyle tavırları mütenasip kaç  kişi kaldı ki şu günlerde.

                Gençlik yıllarımdan beri nezaketine ve üslubuna hayran olduğum Abdurrahman Ağabeyi şimdi biraz daha seviyorum! 

                Malatya kültür ve sanatta adeta altın çağını yaşıyor.

                Fuarı üç günde yaklaşık yüz elli binin üzerinde kitapsever ziyaret etti. Üç gün boyunca  Nesil Yayınları Standında imzamın olmasından dolayı bir çok ilginç olaya şahit oldum. Mesela Elazığ, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Kayseri'den gelen üniversite öğrencisi, öğretmen, avukat, doktor, mimar gibi eğitimli insanlarla  tanışıp kitap imzaladım. Hele dört kafadar Tıp Öğrencisi vardı ki edebiyat sevgileri ve kitap özlemleri beni yarınlarımız adına çok umutlandırdı. Hakikaten Malatya okuyormuş!

                Günlerdir bütün yemeklerde Malatya Valisi Doç.Dr. Mehmet Ulvi Saran Beyefendi ile birlikteyiz. Bütün yazarlarla tek tek ilgilenen, sohbet eden, yakınlık gösteren ve hiç bir fedakarlıktan kaçınmayan Malatya Valisinin her anlamdaki ciddi bir bilgi ve donanıma sahip oluşu yazarların gözünden kaçmadı ve herkes hayranlığını dile getirdi.

                Malatya Valisi bana efsane vali Recep Yazıcıoğlu'nu hatırlattı. Önceki akşam eski bir Malatya evinden otantik bir kafeye dönüştürülen Nostaljik Kafeye davet ediliyoruz. Önemli Şairlerimizden Sağlık Bakanlığı Müşaviri Şaban Abak abimizin anlattığı Erzurum fıkraları eşliğinde Menengiç Kahvesi içiyoruz.  Valimizin tiyatrodan, karikatüre, musikiye, sinemaya, edebiyata olan ilgisi ve bilgisi karşısında ben de dahil herkes şaşırıyor, hayret ediyor.

                Sahiden biz alışkın değiliz böyle valilere!

                Ve Yavuz Bahadıroğlu geliyor...

                Benim sevincime diyecek yok. Yavuz Ağabeyin standtaki okuyucuları uzayıp gidıyor. Saatlerce kitap imzalıyor. Yavuz Bahadıroğlu her yaştan ve kültürden müdavimleri var ki bu ülkede tarihi bilincin uyanmasında çok büyük emekleri vardır ve Malatya halkı hakkını  teslim ediyor ve kendisini sevgi seline boğuyor.

                Bu arada Letonyalı bir gazeteci yazar Hanımefendi ile tanışıyorum.  Yeni öğrendiği Türkçe ile konuşuyor ve bana Arapgir çarıklarından söz ediyor. Meğer Arapgir'de elle dikişsiz ayakkabı üreten Köşkerler varmış! Bir Malatyalı olarak yeni duyuyorum ve en kısa zamanda Arapgir'e gitmeyi planlıyorum. Mutlaka bu düz tapan ayakkabılardan almam lazım zira son bir buçuk aydır habire düşüp duruyorum.

                 Bir sır vereyim de sır olmaktan çıksın.  Üç gün önce  Genel Yayın Yönetmenimiz İbrahim Erdoğan, Ülke TV'den Sıradışı Sunucusu sevgili hemşehrim Turgay Güler ile birlikte Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile görüşmeye giderken tam araçtan inmiştim ki kendimi yine yerde buldum.  Aman Allah'ım o ne utançtı. Kendim düştüm ağlamadım ama bütün gece burkulan ayağımın ağrısından perişan oldum. Yani son bir aydır kendimi yerden toplayamaz oldum!

                Ve " Aşkın Gözyaşları" romanının yazarı Sinan Yağmur geliyor. Okuyucunun elinden kaçırılıyor adeta zira saatlerce süren imza bitmek bilmiyor. Bir gözyaşı impatorluğu kuruluyor Malatya fuarında.

                Perşembe günü birden karşımda Sevgili Ağabeyim Ünal Tanık'ı buluyorum. Nasıl seviniyorum, nasıl mutlu oluyorum! Okuyucularım birden yanımda Ünal Ağabeyi bulunca resimler çekiliyor ve "Aslında Ne Oldu" programı hakkında görüş ve beğenilerini dile getiriyorlar.

                Malatya'da bütün şehir " Kitap Fuarını" konuşuyor. Bütün Milli Eğitim Camiası topyekün bu güzelliğe su taşıyor. Özellikle biz Haber7 ekibine mihmandarlık yapan öğretmen Eyüp Bey " Ne kadar sempatik, neşeli  ve mütevazi bir yayın yönetmeniniz var, keşke bir kaç gün daha kalsaydı" diye yönetmanimiz İbrahim Bey'e olan muhabbetini sık sık dile getirip lütfen beni de yazın diyor. Biz de Eyüp Beye nezaketi ve kusursuz mihmandarlığı için teşekkür ediyoruz.

                Yarın Başbakanlık Müşaviri Cumali Ünaldı ile Niyazi Mısri Sosyal Bilimler Lisesinde öğrencilerle buluşacağız.

                Fuar bütün coşkusuyla devam ediyor ve biz Malatya'dayız!

                Muhabbetle Kalınız...

                Meryem Aybike Sinan Haber7

                meryemaybike@gmail.com

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat