Erdoğan kaldığı yerden devam

  • GİRİŞ28.08.2018 09:02
  • GÜNCELLEME28.08.2018 09:02


Önce seçim kampanyası, ardından 24 Haziran seçimi, sonrasında hükümetin kurulması, döviz kurları üzerinden yaşanan ekonomik kriz mesaisi, Ak Parti kongresi, parti yönetimin yeniden oluşturulması ve nihayet bayram tatili derken; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yurt dışı resmi ziyaretlerine uzunca bir süredir ara verdi.
 
Erdoğan Perşembe akşamı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonuna ev sahipliği yapacak ve Eylül başı itibariyle de dış gezilerine yeniden başlayacak.
 
***
 
Eylül’ün hemen başında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk durağı Kırgızistan olacak.
İkili temasların yanı sıra, Erdoğan Bişkek’te, hem Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi Zirvesi’ne katılacak hem de Dünya Göçebe Oyunları’nın üçüncüsüne.
 
***
 
7 Eylül’deyse İran’a gidecek Cumhurbaşkanı.
 
Türkiye, Rusya ve İran yine Suriye gündemiyle, bu defa İran’da aynı masada buluşacak.
Tayyip Erdoğan, Vladimir Putin ve Hasan Ruhani’nin buluşacağı üçlü zirvede,  hem  öncelikli olarak - İdlib dosyasının detayları konuşulacak hem de ABD ile ilişkilerde gelinen nokta.
 
***
 
Erdoğan’ın Eylül ayı içindeki üçüncü seyahati ABD’nin New York kentine olacak. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul çalışmalarına katılacak olan Erdoğan burada bir de konuşma yapacak.
Cumhurbaşkanı’nın New York’ta ABD Başkanı Trump ile görüşüp görüşmeyeceğiyse henüz bilinmiyor. Bu sorunun yanıtı, iki ülke ve iki lider arasındaki ilişkilerde devam eden gerginliğin o tarihlere (Eylül’ün üçüncü haftasına) kadar nasıl şekilleneceğine bağlı.
 
***
 
Ve Eylül sonundaki önemli ziyaret…
 
Erdoğan, 28 -29 Eylül tarihlerinde Almanya’ya gidecek.
 
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bu resmi gezisinde Alman mevkidaşı Frank  Walter Steinmeier ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir araya gelecek.
 
Dört yıllık aranın ardından gerçekleşecek olan bu ziyaret hem iki ülke arasında sıkıntı yaratan konuların çözümü hem de Türkiye  Avrupa Birliği ilişkileri açısından büyük önem taşıyor.
 

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat