Galatasaray ve Fenerbahçe'nin tur şansı

  • GİRİŞ19.02.2013 09:39
  • GÜNCELLEME19.02.2013 09:39

Avrupa haftasını Çarşamba günü Galatasaray-Schalke 04 mücadelesiyle açıyoruz.

Her iki ekip de kura çekilirken birbirlerini istiyordu. Hatta 1. Torbadan giren takımlar genel olarak Galatasaray'ı, 2.Torbadan katılanlar ise Schalke 04'ü istiyordu. Böylelikle hem Galatasaray hem de Schalke 04 ilk hedeflerini tutturmuş oldular. Ancak iki maçın sonunda bu sefer her ikisinin değil, sadece birinin dilediği olacak.

HER İKİSİ DE KALİTELİ OYUNCULARA SAHİP

İki takım da kaliteli oyunculara sahip. Bu sebeple her an her türlü skor söz konusu olabilir. Ancak sarı-kırmızılı ekip zorlu maçtan gol yemeden ayrılırsa şansını bir kat daha artırır. Bu anlamda Fatih Terim'in öncelikli hedefi gol yememek olmalıdır. Bundan dolayı Sneıjder, Drogba, Umut, Burak, Selçuk gibi ofansif yönü ağır basan oyuncuların hepsinin birden oynatılması tur şansını riske sokabilir. Bu tür bir oyun tarzı ilk maçın sonucuna göre belki Almanya'da söz konusu olabilir. O da dediğimiz gibi duruma göre…

Ama iç sahada gol yememek için defansif yönü ağır basan orta sahalardan istifade edilmelidir. Bu anlamda Sneıjder'den ziyade Melo daha faydalı olacaktır.

FENERBAHÇE'NİN EKSİĞİ ÇOK!

Fenerbahçe ise 0-0'ın rövanşında Bate Borisov'u konuk edecek. Ancak sarı-lacivertlilerin çok eksiği var. Temsilcimiz sahaya öyle 1-2 tane değil, tam tamına 52 bin tane eksikle çıkacak. Bu önemli bir handikap. Ancak ekibimiz yine de tecrübeli kadrosuyla bu engeli aşacaktır.

Kadıköy ekibinin öncelikle savunmayı sağlama alması gerekiyor. Zira maçın ilk anlarında yiyeceği bir gol, atması gereken iki gol anlamına gelecek

Eğer savunma oyuncuları bariz hatalar yapmazlar, günlerinde olurlar ise her iki ekibimiz de istediği sonuçları alacaklardır diye düşünüyorum.

Selametle kalın…

Müslüm Işıklar - Haber 7

muslumisiklar@gmail.com

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat