Suudi Arabistan’daki prens savaşının arka planı..

  • GİRİŞ31.01.2015 09:41
  • GÜNCELLEME02.02.2015 08:27

Aslında aktörler arka planda kaldığı için oyun da görülemiyor! Kurulan yeni tezgahları fark etmek gerçekten zor. Oysa beynelmilel kavga sürüyor! Onların şark meselesi var, haçlı seferleri düzenliyorlar. Biz de Medine müdafaasında isek bir şahsiyet iddiamız var demektir: Baş koltukta savaşmamız gerekiyor..

Malumlarınız: İngilizler iki asırdan fazla uğraşıp, 20. Yüzyılın başında, Birinci Dünya Savaşı sürecinde Vahhabilik ve Abdülaziz El Suud ile hem İslam milletini, hem Osmanlı'yı böldü; meşakkatli ama büyük operasyondu! İngiliz politikalarını destekleyen Suud kraliyeti, İkinci Dünya Savaşı sonrasında Amerika’nın ekseninde politika yapmaktadır..

Geçtiğimiz günlerde Kral Abdullah öldü, Suudi Arabistan’da yeni kral Selman Bin Abdulaziz.. Dikkatlerden kaçmış olabilir, burada zikretmekte fayda var: Eski CIA analisti Bruce Riedel, 79 yaşındaki yeni Suudi Kralı Selman'ın, Alzheimer olduğunu yazdı. Hasta olan birinin Suud Krallığı koltuğuna geçirilmişse belli ki üzerinden operasyon yapılacak! Suudi Arabistan, sadece bir krallık değil, dünya petrol krallığı! Selman, bir operasyon olmalı. Kral Salman, Amerika ile İngiltere’nin vakit kazanmak için sorunu öteleyerek buldukları bir ara formül. Selman'dan sonra tahta Veliaht Prens Nayef bin Abdülaziz el Suud mu geçecek, Mukrin bin Abdulaziz el Suud mu? Uluslararası kamoyunu meşgul eden bir mesele bu.

İlgilenenler muhakkak bilir, ben yine de malumu ilan edeyim, prens Mukrin, İngilizlerin adamı. Mukrin, 1968 yılında Cranwell'deki İngiltere Kraliyet Hava Harp Okulu'ndan mezun olduktan sonra yine aynı okuldan askerlik bilimi üzerine yüksek lisans derecesi aldı. Prens, emekliliğine kadar Suudi Kraliyet Hava Kuvvetleri'nde çeşitli pozisyonlarda görev yaptı. Amerikalıların adamı ise ikinci prens Nayef. Çünkü Nayef, ABD'deki Lewis & Clark College'da siyaset bilimi okudu. 1985-1988 yılları arasında FBI'ın güvenlik eğitimlerine katıldı. Sözün özü şu: Suudi Arabistan’daki Kral Salman’la perdelenen prens savaşlarının arka planında Amerika – İngiltere itiş kakışı var. 

Birkaç soruyla yazıyı bitiriyorum: ABD Başkanı Barak Obama vakit kaybetmeden uçağa atlayıp Riyad’a taziyeye giderken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yerinden kımıldayamaz eden nedir? Türkiye’nin Suudi Arabistan’a her yakınlaşmasında medyanın kıyamet koparmasının gerçek nedeni nedir? Suudi Arabistan’daki prens savaşında kim kazanacak?

 

Yorumlar6

  • mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu yazı Ergün Diler'in yazdıklarının kopyası. Onun yazdıklarının özeti gibi olmuş. Daha orijinal şeyler beklerdim.
    Cevapla
  • kim gelrse gelsin.... 9 yıl önce Şikayet Et
    islam alemine hizmeti olmayan AB-ABD-ISRAIL piyonu gelecek.... ha ahmet ha mehmet ya muhammed ... fark etmez bizim icin... hepsi ayni
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • furkan 9 yıl önce Şikayet Et
    her ülke karışırken orası niye karışmıyor
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • tolga urallı 9 yıl önce Şikayet Et
    Ümmetin hakkı olan petrolü ABD,İNGİLTERE gibi emperyalist ülkelere peşkeş çeken Suud kraliyet ailesini Alem-i İslamın öfkesi,nefreti,bedduası,ahı tutacaktır.Afrika Kıtası başta olmak üzere dünyanın muhtelif yerlerinde milyonlarca müslüman açlık,yoksulluk,hastalıklarla uğraşırken kılını kıpırtmayanlar müslüman olmak şerefine nail olamazlar.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • anti satan 9 yıl önce Şikayet Et
    evet küresel oyunun dönüm noktalarından biridir bu şu anki kraldan başka kral ilan edemeyecekleride kesindir bu plan çerçevesinde olmuş birşey kaçınılmaz yani aksi kaos yaratırdı bunu ötelemek için müdahale etmediler ama kaos ve prens savaşları kaçınılmazdır kabede bile büyük kanlar akıtacaklar 3. dünya savaşı sürecidir işte.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat