Ne diyorsunuz Paşam?

  • GİRİŞ03.09.2014 08:15
  • GÜNCELLEME03.09.2014 08:15

Onun Genelkurmay Başkanlığı yaptığı süreçte, TSK kendi görev ve sorumluluk sınırlarına çekildi. Orgeneral Özel akıllıca ve ustaca bir sevk ve idare ile asırlık alışkanlık ve teamülleri değiştirerek TSK’yı demokrasilerde olması gereken sınırlara taşıdı. Askerler artık şerefli askerlik mesleği ile ilgileniyorlar. TSK günlük siyasetin dışında kalmaya, yasama, yürütme ve yargı erklerinin alanına girmemeye özen gösteriyor. Asker, kışlasının dışına taşmadan, siyasi tartışmaların dışında kalarak ülkenin dış tehditlere karşı savunulması için çalışıyor.
Orgeneral Özel’in Jandarma Genel Komutanı olduğu dönemde, Merkez Orduevi’nde 30 Ağustos Resepsiyonunda karşılaşmış ve onun bir küçüğü olarak, kendisine şu öneride bulunmuştum: (Komutanım, Ankara, askerleri meslekten uzaklaştırır. Benim size önerim, hiçbir ortamda kendi mesleğiniz dışında bir beyanda bulunmayın. Mümkünse ayaküstü konuşmayın. İkinci gün gazeteleri açtığınızda ‘Bu lafları ben mi söyledim?’ diye hayrete düşebilirsiniz. O nedenle basına ayaküstü demeç vermeyin. Hatta mümkünse hiç konuşmayın.)
Sayın Özel, bugüne kadar esasen çalışma arkadaşları ile birlikte dikkatli hareket etti. Kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı hissettiğinde Genelkurmay’ın internet sitesinden gerekli doyurucu açıklamaları yaptı. Kendi yetki ve sorumluluk alanının dışına çıkmamaya, siyasi demeçler vermemeye özen gösterdi.
Bu yılki 30 Ağustos resepsiyonunda ben de konuşmasının bir bölümünü dinledim. Dinlediğim bölümde sorun yoktu. Ben aşağıdaki değerlendirmelerimi gazetelere yansıyan ilgili haberleri esas kabul ederek yapıyorum. Sayın Özel, gazeteler üzerinden ‘çözüm süreci’ konusunda sanki hükümete mesaj verdi. Belki amacı bu değildi, ama böyle algılandı. Devlet ve hükümet tarafından sürdürülen çözüm süreci konusunda yol haritasını bilmediklerini, kendilerine bir şey sorulmadığını ima etti. Kırmızı çizgilerden söz etti…

Devamı için tıklayın >>>

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat