Eski Türkiye hortlarsa!

  • GİRİŞ21.04.2015 10:39
  • GÜNCELLEME22.04.2015 09:04

Lafı eğip bükmeye gerek yok. Ülkede olacaksa "tek başına iktidar olsun!" Vatandaş, hangi politik tercihle yönetileceğini bilsin, 4 yıl sabretsin. 
Bugün "koalisyon" diyenlerin, "ileri demokrasi ve uzlaşma" aramadığı da çok açık. Öyle olsa, tek başına iktidar olamayacağını baştan kabul eden liderler, hangi ilkeler etrafında ve hangi partilerle koalisyona açık olduklarını bugünden ilan ederler. Seçmen de ileri sürülen ortak payda vaadine ikna olursa oyunu verir. 

Türkiye deneyiminde koalisyonların "uzlaşma" değil, "yozlaşma" getirdiği de bilinen gerçek. Programları birbirinden oldukça farklı partilerin, iç ve dış güç odaklarının telkini ile zorlama gerekçelerle bir araya getirilmesi ülkenin hayrına sonuçlar vermedi. Bu modeller vesayeti kurumlaştırırken hem siyaseti hem de ekonomiyi zayıflattı. 

Bir başka ilginç gelişme de seçimleri HDP üzerinden okuma çabası. HDP'ye baraj aşırtılır, AK Parti aşağıya çekilirse, mutluluk duyacağını söyleyenlerin önemli bölümü bir tür siyasi mazoşizm yaşadıklarının farkında bile değil. Barajı aşmış, silahla donanmış parti görünümlü yapıyla nasıl bir demokrasi arayışına karşılık bulduklarını açıklayamıyorlar. Barajı aşmamış, alternatif meclis kurmuş, çözüm sürecini baltalamış, siyaseti kaotik düzleme taşımış bir parti ile ne tarz birliktelik sürdüreceklerini ise hiç bilmiyorlar! 

yazının devamı için tıklayınız

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat