KÖPEK MARKA.. Sahibinin Sesi

Irak’ın kendi topraklarında dahi varlığı hissedilemeyen pejmürde hükümeti TSK’nin Iraktaki varlığını işgal olarak kabul ediyormuş. Askerimizin derhal Irak topraklarını terk etmesini istiyormuş.

  • GİRİŞ07.10.2016 08:07
  • GÜNCELLEME08.10.2016 10:43

Hay hay Paşam.. Emrin olur.

Irak’ın baştan başa ABD askerlerince işgal altında olmasına ses çıkarmayan, terör örgütlerince parsel parsel paylaşılmış olmasına seyirci kalan bir yönetimin bu efelenmesi de neyin nesi acaba?

Eskiden gramafon plakları vardı. Bu plak şirketlerinden en ünlüsünün adı da :’ Köpek Marka.. Sahibinin Sesi’ idi. Nedense Irak sözde hükümetinin bu kararı bana bu plak şirketini hatırlattı.

Irak aslında hepimizin yüreğinde bir yaradır. Bir islam coğrafyasının on binlerce km. öteden gelen insanlıktan nasibi olmayan bir sürü tarafından işgal edilmesinin ardından sergilenen vahşet tablosu nasıl unutulabilir ki ?

Bir halkın biri birine kırdırılması… Etnik ve mezhebi çatışmaların bir ülkeyi harabeye çevirmesi.. Yetmezmiş gibi terör örgütlerinin cirit attığı, namusların ayaklar altına alındığı, insan pazarlarının alenen kurulduğu, kadınların ticaret malı gibi satıldığı bir yeryüzü cehenneminin inşa edilmiş olması…

Bu tablonun mimarlarına bağlılıklarını her fırsatta gösteren bir Hükümetten söz ediyoruz. Bütün bunlara seyirci kalan, ülkenin doğal kaynaklarını emperyalistlere peşkeş çeken, kendi vatandaşının can ve mal güvenliğini sağlayamayan, halkını açlık ve yoksulluğa mahkum eden, varlığı ile yokluğu belli olmayan, ülkenin üçte ikisinde esamisi okunmayan pejmürde yönetim başka derdi yokmuş gibi, hiçbir insani ve ahlaki skandala karışmamış bir askeri birliği kafaya takmış bulunuyor.

Erbakan Hoca’nın tabiri ile.. ‘Hadi oradan, hadi oradan !’

Yaklaşan Musul Operasyonunda Türkiye’nin saf dışı edilip,PKK’nın ve türevlerinin ön plana çıkarılması hedefine yönelik  küresel oyunun figüranı olan Irak yönetimi bu kararı ile aslında kendi ayaklarına sıktığının farkında bile değil. Türkiye’nin hesaba katılmadığı hiçbir proje bu coğrafyada yaşam şansına sahip değildir. Kabul edilsin veya edilmesin Türkiye bölgesel bir güçtür ve kendi dışında kurgulanan oyunlara figüranlık etmez. Olsa olsa oyun kurucu olur.

Yeni Türkiye’nin güç ve prestijini,imkan ve kabiliyetini okumaktan uzak omurgasız devlet adamları sahiplerinin sesi olarak mırıldanmaya devam ede dursunlar, Türkiye mazlum halkların umudu olmaya devam edecektir.

Unutulmamalıdır ki; emperyalizm için dost yoktur. Sömürü devam ettikçe var olmaya devam ederler. Emperyalistler savaşmaz, savaştırırlar. İnsanlarını değil silahlarını savaş meydanına sürerler. Hiçbir kutsalları yoktur. Ahlak, insaf,vicdan onların yabancı oldukları kavramlardır. Bir kene gibi kan emerler. İşleri bittiği zaman da defolup giderler.

Irak başka semtten getirdiği zorbaya yaslanarak mahallenin abisine kafa tutan çocuğa benziyor … Zorba eninde sonunda çöplüğüne dönecek ve abinin şefkatine muhtaç olacak.

Ömer Vehbi HATİPOĞLU / Haber7

 

 

 

 

 

 

Yorumlar1

  • Ayran 7 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar ancak bu kadar iğrençleşebilir, köpek dediğin bir devlet hukuki olarak ve o ülke topraklarında bir şey yapmak için hukuki yollarla girişimde bulunmak lazım.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat