Boyum çok kısa, kızlar uzunları seviyor

  • GİRİŞ05.06.2011 11:26
  • GÜNCELLEME05.06.2011 11:26

KOCAM BANA İLGİ GÖSTERECEĞİNE YATIP UYUYOR

Orhan Ağabey,

Ben üç yıllık evliyim. İlk aylarda evliliğimiz çok iyi gidiyordu. Ama kocamın özellikle maddi sorunlarından dolayı çok sorunlar yaşıyorum. Kocam erkenden işe gidip akşam çok geç eve geliyor. Ve bana hiç ilgi göstermeden yatıp uyuyor. Bu da benim çok zoruma gidiyor.

Acaba sizce suç bende mi kocamda mı?

                                                                                                      Goncagül

Sevgili Goncagül,

Sorun ne sende, ne kocanda. Bence ekonomide. Bizlerin yetiştirilme tarzında erkek adam evine ekmek getirir, erkek adam ağlamaz, erkek adam duygularını belli etmez. Yani insan olmasına rağmen insani zayıflıklarını göstermesi kusur sayılır.

Psikolojik güdülerin önem sırası; susuzluk, açlık, acı ve zevktir. Kocan suyunu içmiş, yemeğini yemiş olabilir ama belli ki iş hayatından kaynaklanan acılar beynini fazlasıyla meşgul ettiği için zevke sıra gelememekte.

Anladığım kadarıyla kocan sorumluluk sahibi bir insan. Geçim derdi onu epeyce bir hırpaladığı için işten kaynaklanan sorunlarını kafasından atamamakta ve bu sorunları beyninden çıkaramadı için de acı çekmekte. Bunun sonucunda da zevk aşamasına geçememekte.

Yani sorun senden kaynaklanmamakta ama kocana da sorunlu demek haksızlık olur. Sorun çoğu evliliği etkilemekte olan hatta bu kadar boşanmaya sebep olan ekonomik sebepler.

Sana tavsiyem otur kocanla her şeyi açık açık konuş, sen çözüm üretmeye çalış. Yoksa o erkekliği çizdirmemek için sorunları görmezden gelecektir. Hatta senin sorun zannettiğin şey onun aklına bile gelmemektedir.

***

BİZ BU ÜNİVERSİTEYİ NİYE BİTİRDİK?

Orhan Abicim,

Biz bu üniversiteyi niye bitirdik? Kaldırım mühendisi olmak ya da kalifiye boşta eleman olmak için bu kadar masrafa ve emeğe gerek var mıydı? Çoğu zaman umutsuzluğa düşüyor ve isyan ediyorum. Sonra vazgeçiyorum. Tek umudum Allah. Ama yoruldum, tükendim. Keşke üniversiteyi bitirmeyip amele olsaydım. Hiç yoksa bir işim olurdum.

Mutlu bir evlilik, güzel bir araba, başımı sokacağım bir ev bütün bunlar denizin dibindeki define gibi görünüyor. Bulmaya ve dalıp almaya umudum yok. Kusura bakmayın sizin de kafanızı şişirdim ama ne yapayım. Bilinmeden dert yanmak daha kolay, saygılarımla…

                                                                                                              Defineci

Sevgili Definecim,  

Aslında sen çözümü bulmuşsun ama erindiğinden defineyi çıkaramıyorsun galiba.

Şaka bir yana maalesef senin sorunun yurdumuzda ve hatta tüm dünyada pek çok kişinin ortak sorunu. Ülkemizde yüksek öğrenim her gencin olmazsa olmazı gibi gösterilmesine rağmen gerçek bu değil.

Gelişmiş ülkelerde üniversite öğrenimini herkes değil, alanında yükselebilecek veya ilgi alanına göre kişiler seçerek okumakta. Bizde ise o kadar çok üniversite, akademisyen ve üniversite mezunu var ki çok popüler bir alan olan tıp fakültelerinden mezun olan doktor adayları bile iş bulamamakta.

Herkes üniversite mezunu olursa diğer işleri kim yapacak? İstatistiksel olarak akademik çıtamız çoğu ülkeyi geçmekte ama nitelikli bir istatistiki sonuç mu derseniz sorunun cevabı ortada değil mi?

En kötüsü de üniversite mezunu olan bir insana sıradan bir iş beğendirmek çok zor. Ne acıdır ki, akaryakıt istasyonlarında üniversite mezunu bay bayan pompacılara rastladığım zaman üzülmüyorum desem yalan olur. Fakat bitirdikleri bölümleri sorduğum zaman da iş bulma olasılığı hemen hemen hiç olmayan bölümler olduğunu görüyorum. Örneğin her yıl arkeoloji bölümünden bir sürü öğrenci mezun olmakta. Filmlerde arkeologları izlemek çok güzel oluyor ama gerçek hayatta ne kadar arkeologa ihtiyaç var, siz karar verin.

Sevgili Definecim, dönem tek bir alanda işe başlayıp bitirme dönemi değil. O yüzden mezun olduğun bölüme kitlenmeyip başka alanlara da yönelmende fayda var.

***

BOYUM KISA, KIZLAR İSE UZUN ERKEKLERİ SEVİYOR

Orhan Amca,

Benim sorunuma çözüm üretemeyeceksiniz ama yine de yazacağım. Benim boyum 1.50. O kadar idman etmeme ve çeşitli ilaç ve otlar kullanmama rağmen boyum inatla uzamadı. Basket oyna dediler benim oynadığım basketle Amerika’da oynardım. Ama nerde olmadı olmuyor.

Takma bunları, önemli olan ruh güzelliği demeyin; yemem. Her şey bir yana kızlar da uzun boylu erkekleri seviyor ya en çok o zoruma gidiyor Orhan Amca.

                                                                                                           Mehmet

Sevgili Mehmet,

Seni şaşırtmak istemezdim ama çok yaygın olmasa da senin sorununun çözümü var. Bacaktaki kemikleri uzatarak boy uzaması sağlanmakta. Fakat bu işlem hem çok uzun hem çok acılı hem de masraflı.

Ülkemizde de boy uzatma operasyonları başarıyla yapılmakta. Henüz yaygın olmasa da birkaç büyük ilimizde bu müdahaleler yapılıyor. İnternetten boy uzatma operasyonlarının yapıldığı şehirleri ve hastaneleri kolayca bulabilirsin.

İnşallah maddi imkanların da yeterli olur da selvi boylu olabilirsin. Sen yesen de yemesen de ben yine de fiziksel özellikler kadar ruhsal özelliklerin de önemli olduğunu söyleyeceğim.

Unutma ki Maradona, Napolyon ve benzeri pek çok kişinin boyu kısa olmasına rağmen büyük başarılara imza atmışlardır.

Bence boy takıntını bir yana bırakarak sende kesin var olan diğer özel ve güzel yönlerini bulup geliştirmendir. Sevgilerimle…

 Orhan Çınar / Haber 7
orhancinar01@gmail.com

 

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat