Rekorlara koşma mevsimi yeniden başlıyor mu?

  • GİRİŞ16.09.2013 09:16
  • GÜNCELLEME16.09.2013 11:10

Sezonun ilk 4 haftası geride kalırken 4'te 4 yapan Kara Kartal, atığı 11 gol, yediği 2 gol ve topladığı 12 puan ile ligin en fazla atanı, en az yiyeni ve en çok puanı toplayanı oldu. Alınan sonuçlar kadar ortaya koyduğu futbol ile puan tablosunun zirvesinde olmayı hakettiğini gösterdi. Siyah beyazlı ekip, henüz ligin başı olmasına rağmen yeni transferleriyle ligin en hazır ve en organize futbolunu oynayan takım görünümünde...

Taraftar desteğinden yoksun çıktığı Bursa deplasmanında önemli bir galibiyete imza atan Kara Kartal, geçen sezon deplasmanda 3-0'lık skorla mağlup olduğu Bursaspor'u evinde aynı skorla devirerek adeta rövanşı aldı. 314 gündür evinde yenilmeyen rakibini farklı skorla geçerek ezeli rakibinin önemli bir serisini de sona erdirdi. Yetmedi, Bursaspor maçındaki sahaya yansıttıkları istatistikleriyle de adından söz ettirdi. Beşiktaş takımı, Bursaspor maçında Spor Toto Süper Lig'de koşu mesafeleri ölçülmeye başlanmasından itibaren tutulan en iyi istatistiki yakaladı. Tüm takım 90 dakika boyunca 116,7 kilometre koşarak bir maçta en çok koşan takım oldu. Çok koşan takım haliyle kazanıyor. Bursa'da da dersini sahada iyi uygulayan koşan takım kazandı. Üstelik taraftarına yerine oturma fırsatını vermeyen heyecan verici bir futbolla...

Yeni hocası Slaven Bilic ile lige müthiş konsantrasyonlu başlayan Kara Kartal, adeta yeni rekorlara koşacağının ilk sinyalini vermeye başladı bile... 110 yıllık tarihi pek çok rekorlarla dolu olan Kartal'ın önünde şimdi iki yeni rekor duruyor.

Pazar günü Galatasaray'ı ağırlayacağı Atatürk Olimpiyat Stadı'nda ligin seyirci rekorunu kırmayı arzulayan siyah beyazlı taraftarlar, büyük bir rekor organizasyonu içinde... Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 21 Eylül 2003 tarihinde aynı stadda oynanan karşılaşmada 70 bin 125 biletli seyirci izleyerek lig tarihinin rekoru kırılmıştı. Siyah-beyazlıların ilk arzusu bu rekoru egale etmek. Taraftarlar, iyi futbol oynayan ve peşpeşe kazanan lig lideri takımlarını tarihi rekorun kırılacağı maçta izlemek için adeta yarışıyor.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak mücadelenin biletlerinin büyük bir kısmı satıldı. Şu ana kadar 16 bin kombine satmış olan Beşiktaş'ta, Galatasaray maçı için satışa çıkarılan biletlerin 52 bini satılmış görünüyor ve 76 bin kişilik Olimpiyat Stadı'nın 68 binlik bölümü dolmuş durumda... İki bin yüz elli bilet daha satılırsa yeni rekor gelecek.

Öte yandan tarihinde iki kez lige 5'te 5 ile başlayan Beşiktaş, derbiyi kayıpsız geçebilirse tarihinde ilk kez ilk 6 maçını kazanmak için mücadele edecek. Nefesleri kesecek derbi de başka bir rekorun ilk ayağı olacak.

Bursa maçındaki futbola gelecek olursak;

Olcay, Fernandes, Oğuzhan, Kaptan Sivok, Almeida, Gökhan Töre, Hutchinson, Escude, Tolga, Motta, Serdar...

Sonradan oyuna dahil olan Necip, Mustafa Pertemek ve Muhammed... Gerçekten Bursa'da ortaya koydukları müthiş futbol ile alkışlanmayı hakettiler ve harika bir galibiyet elde ettiler.

Beşiktaş, taraftarlarına heyecan veren iyi bir futbol oynuyor ve sonuca gidiyor. Beşiktaş orta alanında top tutabilen bir takım olmuş. Ayağa top yapabilen bir anda arkadaşını pozisyona sokabilen iyi oyuncular var. Bu da orta alanda çok geniş bir alanı iyi kontrol etmelerini sağlıyor. Oyun hakimiyeti burada başlıyor. Takımı her an galibiyete taşımaya namzet güçlü bir orta sahası var Beşiktaş'ın... Rakip karşısında en önemli üstünlük burada kuruluyor. Defansın arkasına yapılan hızlı sarkmalarda da rakibi aciz bırakıyor. Fernandes, Oğuzhan, Gökhan Töre, Hutchinson burada yaptığı kontrollü paslaşmalarla adeta rakibi kitliyor. Rakibi kendi sahasından çıkarmamamak için müthiş bir pres yapıyor. Bu pres rakibe boş alan bırakmıyor. Sahasında gördüğü yoğun baskıdan bunalan rakip, boş alan bulamadığı için oyun kurmakta zorlanıyor. Duran toplarla girilen pozisyonlar da cabası...

İleri uçta Almeida ve Olcay da görevlerini layıkıyla yapınca skor kaçınılmaz oldu. Kaçırdıklarını da arsalardı skor çok farklı olurdu.

Bursaspor bu maçta adeta Kartal pençesine düşmüş Timsah gibiydi... Bursaspor sahada bir türlü hareket kaabiliyeti bulamadı. Bursasporlu futbolcuların maça bir türlü konsantre olamamaları da bu sonucu kolaylaştırdı.

Son aksayan yeri olan sol bekine de Roman Motta ile takviye yapan Beşiktaş, sağlam bir defans kurgusu ve gözleri arkada bırakmayan tecrübeli kalecisi Tolga ile kalesini gole kapatmış görünüyor. Geride kaln 4 haftada kalelerinde sadece iki gol gördüler. O da Erciyes maçında atıldı. Geçen sezon lig tarihinde en çok golü yiyen Beşiktaş'ta çok şey değişmiş görünüyor. Kolay kolay bileği bükülemeyecek izlenimi veren Kara Kartal, feda yılının ardından sefa yılının ilk sinyallerini veriyor.

İyi bir takım oluşturan Slovan Bilic bir anlamda Galatasaray derbisinin provasını Bursa'da yaptı. Öyle anlaşılıyor ki kurt hoca, çok koşan ve pres yapan genç kadrosuyla ezeli rakibini durdurmanın planını yapıyor. Usta ayaklarla sonuca gitmek için hesaplar aşağı yukarı hazır gibi... Sürpriz hamleler de yapılacak elbette... Bakalım Fatih Terim ile Slovan Bilic'in milli takımlar sonrası ilk kez gerçekleşecek ikinci buluşması nasıl bir sonuç gösterecek? Bunu rekor bir seyircinin izleyeceği müthiş derbide hep birlikte göreceğiz.

Osman Ateşli - Haber 7

osman.atesli@haber7.com

Twitter: @oatesli

Yorumlar1

  • gopasali 10 yıl önce Şikayet Et
    Travma. 2008' de uzatmanın son dakikasında travma yaşayan Bilic umarım pazar günü aynı duyguları yaşamaz...
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat