Paycell Card’ta hedef 3 yılda 10 milyon müşteri

  • GİRİŞ28.02.2017 09:57
  • GÜNCELLEME28.02.2017 09:57

Turkcell, teknolojinin kalbinin attığı Barselona’da Paycell Card’ı tanıttı. Bu kartla müşteriye en yenilikçi teknolojik çözümleri sunacaklarını söyleyen CEO Kaan Terzioğlu, “Hedefimiz 3 yılda 10 milyon müşteriye ulaşmak” dedi

Turkcell, ödeme kartı Paycell Card'ı Barselona'da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi'nde (MWC) tanıttı. Bir yandan kullanıcılarına alışverişlerinde avantajlı bir dünyanın kapılarını açarken, bir yandan da günlük harcama alışkanlıklarına ve ihtiyaçlarına yönelik teknolojik bir çözüm sunacak olan Paycell Card'ta hedef 3 yılda 10 milyon müşteriye ulaşmak.

EKONOMİYE BÜYÜK KATKI

Kongre öncesi bir grup gazeteci ile bir araya gelen Turkcell CEO'su Kaan Terzioğlu, yeni nesil ödeme kartı Paycell Card'dan beklentilerini anlattı. Terzioğlu, herkesin finansal hizmetlere artık daha hızlı, kolay ve güvenilir biçimde ulaşmak istediğini ifade ederek, şunları söyledi: "Müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik en yenilikçi finansal hizmetleri sağlamayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda finansal çözümler alanında sunduğumuz ürün ve hizmet yelpazemizi her geçen gün daha da genişletiyoruz. Bir yandan Financell ile müşterilerimizin teknolojik ihtiyaçlarına finansman sağlarken, diğer yandan Paycell ile yeni nesil ödeme çözümlerimizi sunmaya devam ediyoruz." Turkcell'in iletişim alanındaki gücünü, müşterilerine finansal hizmetleri ulaştırırken de göstermeyi hedeflediklerini belirten Terzioğlu, "Ülkemizde bankacılık hizmetlerini nüfusun yarısı kullanıyor. Yeni nesil finansal çözümlerimizle bu oranı çok daha yukarılara taşıyarak ekonomimize katkıda bulunmayı amaçlıyoruz.
Cep telefonu ile kurduğumuz iletişim ve güven ilişkisini finansal hizmetler alanına da taşıyoruz.
Müşterilerimizin bu alandaki ihtiyaçlarına yönelik basit ve teknolojik çözümler sunarak onlarla olan ilişkimizi daha da güçlendiriyoruz" dedi. Paycell Card kullanıcılarına alışverişlerde avantajlı bir dünyanın kapılarını açarken, entegre mobil uygulaması ile de finansal servisleri cep telefonuna taşıyor.

Terzioğlu, Turkcell Mobil Ödeme ile ulaştıkları müşteri sayısının 4 milyonu aştığını söyledi.

İNSANİ ÇALIŞMALARI TURKCELL'E 'KATKI' ÖDÜLÜNÜ GETİRDİ
Etkinliğin açılış gününde düzenlenen özel törende çalışmalarıyla fark yaratan Turkcell, GSMA'in en prestijli ve uzun soluklu ödülü olan "Mobil İletişim Sektörüne Önemli Katkı" ödülüne layık görüldü.
GSMA İnsani Durumlar İletişim Sözleşmesi'nin (Humanitarian Connectivity charther)'nin de imzacısı olan Turkcell'le birlikte Vodafone Foundation, Asiacell, Zain ve Deutsche Telecom sahip oldukları ödül ile dünyaya da örnek oldu. Ödülü beş operatör adına Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu aldı.

KESİLMEYEN ELEKTRİK DÖNEMİ BAŞLIYOR
Terzioğlu, enerji dağıtımı konusunda da yeni bir şirket kurarak yatırıma başladıklarının müjdesini verdi.
Terzioğlu sözlerine şöyle devam etti: "Fiyat rekabetine değil hizmet rekabetine odaklanıyoruz. Turkcell Finansman ile ucunda internet olan, uzaktan erişilip yönetilebilen tüm cihazların finansmanını sağlamak için yola çıktık. Yeni kurduğumuz Turkcell Enerji Çözümleri ve Elektrik Satış Ticaret ile kesilmeyen elektrik hizmeti sunmayı hedefliyoruz.
Böylece enerji tasarrufu sağlayan cihazlar, daha verimli enerji kullanımı sağlayan çözümler, evlerimizde yer alacak ve elektrikle çalışan akıllı ev bileşenleri sürekli internete bağlı şekilde çalışabilecek. Bu sayede dataya bağlı çalışan, uzaktan kontrol edebildiğimiz tüm bileşenler hem kesintisiz internet hem de kesintisiz enerji kaynağına bağlı olarak sürekli online kalabilecek."

Yorumlar1

  • Evren Kahveci 7 yıl önce Şikayet Et
    Evren Kahveci başkanı Ernaf kooperatifi izmit başkan
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat