Türkiye düşerse Gazze de düşer

Gazze'deki zulme ses çıkarmayanların akıbetleri de aynı olacak. Çok güvendikleri sistemleri başlarına yıkılacak.

  • GİRİŞ26.07.2014 09:25
  • GÜNCELLEME28.07.2014 09:27

Gazze: Dünyanın yetim kalan çocuklarının anavatanı. Karanlıkta çığlık atanların en büyük oyun perdesi.

Ajanslar alelade bir haber diye geçiyor ve ekrandaki süslü abla promtera şöyle bir bakıp '700'den fazla ölü ‘diyor.

İsraf iftarlarının da gündem maddesi Gazze. Son gelen tatlıyı fazla kaçıran şişkin bir vücut 'Ulan İsrail' diye başlıyor ilk cümlesine. Garson sofradaki yenmemiş yemekleri kaldırıyor sonrasında en hızlı bir şekilde çöpe koşturuyor umarsızca.

1948'den beri Ramazan'ın en acı sofralarını hazırlayan Filistin halkı bu Ramazan'da acıyı bal eyleyip oturdu sofrasına.

Dünyanın tüm zalimlerine karşı tek başına direnmenin şerefiyle en güzel sahuru en güzel iftarı kurdu.

Tonlarca bomba yağarken kerpiç evlerin tepelerine şehadet parmağını şahit ederek şehadet şerbetini içti Ammar, Muhammed, Talha  ve niceleri...

Bu insanlık trajedisinde zavallı dünya sağır zavallı dünya lal oldu. Kutuplarda avlanan foklar için ültimatom yayınlayan BM'nin umum sekreteri cehennem zebanisi tasmasının hakkını verip ağzındaki salyaları da akıtarak İsrail'in haklılığından bahsetti.

Batı'nın ve ABD'nin tutumuna ise bir şey demeye gerek yok zaten olması gerekeni yaptılar ve yapacaklar.

Ya dışı Müslüman içi hangi dine mensubiyetleri belli olmayan İslam ülkeleri. Onlar kardeşleri ölürken bu işe çanak tuttular.

Suud denen İngiliz müstemlekesi, İsrail valisi Sisi'nin Mısır'ı, çakma mollaların diyarı acem ülkesi ve diğer çer çöp ülkelerin hali pür melali ortadadır.

Bu zalimliğe dur diyen, sesini en yüksek perdeden yükselten tek ülke Türkiye'dir. Halkın kahır ekseriyetiyle, Başbakan Erdoğan nezdinde hükümetiyle, yardım kuruluşlarıyla kardeşlerinin yanında olduğunu o kadar net bir biçimde ortaya koydu ki, ecdadın o aziz hatırasına halel gelmedi.

Türkiye düşerse Gazze'nin de düşeceği aşikârdır. Bugün AFAD, Kızılay ve TİKA'nın ortaya koyduğu özverili çalışmayla acil insani yardım Gazze'ye ulaşmakta kardeşlerimizin yaralarına merhem olmaktadır.

MUHALEFET CEPHESİ KONUŞMASA DAHA AZ REZİL OLUR

Bugün Türkiye'nin muhalefet partilerinin liderleri çıkıp tam olarak İsrail'i kınamayıp hükümetin yanlış yaptığını söylemektedir.

HDP'nin liderinin söyledikleri akla ve insanlığa ziyandır. İsrail'in bu vahşetine yarım ağızla bir şey söyleyen Demirtaş, Hamas'ın politikalarını eleştirmektedir. Bunu da söyleyen kim? 30 yıldır ülkede kardeş kanı akıtıp kaosa sebebiyet veren terör örgütünün siyasi uzantısı bir partinin lideri! Gerçi Kendisiyle çelişmediği için şahsında partisine bir tebrik mesajı göndermek lazım!

Kılıçdaroğlu: Kürecik'ten İsrail'e bilgi akışını kesin.

NATO ülkesi olmayan bir ülkeye bir de 4 yıldır hiçbir ilişki kurulmayan hükümet tarafından terörist devlet olarak tanıtılan bir ülkeye bilgi akışı vermek hangi izanla açıklanacak bir durumdur.

Devlet Bahçeli: Siz Türkmen kardeşlerimizi görmezden geliyorsunuz.

Suriye'deki Türkmen cephesinde mücadele edenlerle birebir görüşmelerimi bir kenara koyuyorum. En son oranın ileri gelen alimlerinden Eymen hocanın bana söylediğidir "Allah Erdoğan'dan ve Türk milletinden razı olsun." Türkmenlerin her türlü ihtiyacı Türkiye tarafından karşılanmaktadır. Kurultaylarını bile yakın zamanda Antalya'da yaptılar ve onur konuğu Davutoğlu’ydu.

Irak'taki Türkmenler de Türkiye'nin hamiliğindedir. Devletin tüm kurumları Tel Afer'de gece gündüz çalışmaktadır.

Anasol-M hükümeti döneminde tarihimizin ilk yazılı kitabesi olan Göktürk Yazıtlarını ziyaret etmek isteseydiniz işiniz çok zordu. Çünkü kitabelere giden bir yol yoktu ve etrafı bir harabeydi.

AK Parti döneminde yol yapıldı ve kitabelere gerekli ehemmiyet gösterildi. Demek ki sloganla peynir gemisi yürümüyor.

Filistin elbet bir gün özgürleşecek ve 2500 yıl sonra kurulan işgalci devlet tarihe gömülecek. İsrail yıkılırken de bu kez bizler sessizce adaletin tecelli edişini izleyeceğiz. Geçmişte yaşadığımız acıları hatırlayarak hem sevinç hem hüzün içinde Şeyh Yasin'e içimizi yakan Muhammed’e ve diğer tüm şehitlere bir kez daha birer Fatiha okuyup ardından en yüksek sesle amin diyeceğiz. Amin amin amin...

serkan.ustuner@haber7.com

@sustuner

 

 

 

 

Yorumlar3

  • bilge fen 9 yıl önce Şikayet Et
    Başlık yanlış olmuş!. Gazze düşerse Türkiye düşer desek Gazzenin önemini daha iyi anlarız diye düşünüyorum
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Abdulkerim S. Buğra 9 yıl önce Şikayet Et
    Bre Gafil, ne dersün.... "Türkiye düşerse" gibi gafilane bir laf edene yazı yazdırılır mı? İslam düşmeyeceğine göre, Türkiye de düşmeyecektir, Allah(CC)'ın inayeti ile...
    Cevapla
  • asil çığlık 9 yıl önce Şikayet Et
    merak etmeyin. Hiçbirşey olmaz, Türkiyenn başına akp gelmede öncede filistin ve gazze davası ve mücadelesi vardı akp sonrasıda devam edecekdir, kümseyi dünyanın merkez,ndeymiş gibi görmeyin göstermeyinde Allah mazlumlarladır TAMAM Bilmeyenlere duyrulur
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat