Rusya'yla savaş çıkarsa kim kaybeder?

  • GİRİŞ01.12.2015 10:47
  • GÜNCELLEME02.12.2015 08:19

Geçen hafta düşürülen Rus uçağının ardından Türkiye ne kadar itidalliyse Rusya o kadar hırçın ve kendinden geçmiş durumda.

Türkiye her açıklamasında dost elini uzatan taraf olurken Rusya ise votkayı fazla kaçırmış kavgacı taraf.

Geçtiğimiz Salı’dan beri kendini kaybetmiş bir devletle karşı karşıyayız. Aklini, izanını yitirmiş, devlet olmanın tüm gereklerini bir kenara koymuş, kabile devletini temsil eden bir anlayışla durmadan Türk devletine saldırmakta.

Fuar alanından işadamlarını derdest edip götürmeler, Türk öğrencilerine saldırı, devletin en üst makamından yapılan deli saçması açıklamalar...

Türkiye’yi terörle suçlayan Rusya kendi halkından 380 binin kişinin katiline sahip çıkmakta, DAEŞ'ten petrolü kendi şirketleri almasına rağmen Türkiye’yi bununla itham etmektedir.

Suçlayıcı sözlerinin hiçbir ispati namümkünken bunu ısrarla sürdürmesi bir yenilgi psikolojisinden başka bir şey değildir.

Savaş kimsenin istemediği bir şey. Hafazanallah velev ki, böyle bir durumla karşı karşıya kaldık. Peki, ne olur?

Dünyanın büyük güçleri arasında gösterilen Rusya askeri bakımdan Türkiye’den üstün bir yapıya sahip.

Düz bir mantıkla bakıldığında Türkiye’yi mağlup edebilir.

Savaşta hesapta olmayan işlerin olduğu vakidir. Biz yine olabilecek senaryolar üzerinden gidelim: Rusya böyle bir savaşa girerse artık dünya haritasında böyle bir devlet kalmaz.

Türkiye ağır ekonomik buhranı 20 yılda atlatır ve dünya arenasına çok daha  güçlü bir şekilde döner.

Alkolik ve yaşlı bir nüfusa sahip Rusya içinse artık geri dönüşü olmayan bir süreç başlar ve Knezlikler dönemine geri döner.

Bir de Kremlin savaş esnasında federasyonda yaşayan 11 milyon Müslümanı hesap etmiş olmalı. Hani ortaya bir bilinç konursa içeride başına nelerin gelebileceğini hesaplamıştır herhalde!

Savaş anında Rus uçakları bu semalarda dolaşmaya başladığı andan itibaren tüm Türkistan’da Enveri bir ateş yanar ki, Tataristan, Başkurdistan özerk değil bağımsız ülkeler haline gelir.

Sonuçta bizim topraklarımızda düşüneceğimiz bir Rus nüfus yok. Putin de savaş çıkarsa doğalgazı artık önümüzdeki kış için konserve yapar.
 
Yani özetle; Eğer savaş çıkarsa bunun kaybedeni Rusya olur. SSCB nasıl dağıldıysa Federasyon daha beter bir halde darmadağın olur ve geriye parçalanmış knezlikler kalır. 

serkan.ustuner@haber7.com

twitter: sustuner

Yorumlar3

  • Cerkes kamil 7 yıl önce Şikayet Et
    tamamen korkakça yazılmış,ne üdüğü belirsiz bir yazı. eğer teknolojiyle sayı çokluğuyla bu işler olsaydı Türklerin sadece adı kalırdı. daha afganlara yenilmiş bir rusyadanmı vietnamda paçasını zor kurtaran amerikadanmı yoksa antepte bir mahallenin ayaklanmasıyla kaçan avrupalı italyanlardanmı iflasın eşiğinde olan yunandanmı artık sadece istihbarat örgütüyle bnde varım demeye çalışan ingilizdenmi ..bırakın milleti korkutmaya çalışmayı aslımıza dönelim yeter..
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • volkan 8 yıl önce Şikayet Et
    Bence iki tarafta kaybeder ama Türkiye Rusaya ya oranla daha az zarar görür
    Cevapla
  • Gizli Tarih 8 yıl önce Şikayet Et
    Tamamen doğru bir analiz.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat