İsrail anlaşması ne anlama geliyor?

  • GİRİŞ28.06.2016 09:07
  • GÜNCELLEME29.06.2016 08:03

Türkiye'nin olmazsa olmaz dediği üç şart olan özür, tazminat ve Gazze ablukasının kaldırılması İsrail tarafindan kabul edilince anlaşmanın şartları yerine geldi.

Peki anlaşma neden bu kadar önemli?

Batı Asya'da denklemler değişirken, Avrupa Birlği'nde İngiltere'nin referandumu sonrası kartlar yeniden karılırken, yeni bir dünya düzeni oluşmaya başlamışken Türkiye'nin bu anlaşmasi hiç şüphesiz birçok dengeyi de bozmuştur.

Suriye meselesinin geldiği durum ortada. Bu anlaşmanın neticesinde yakın vadede nelerin olup biteceğini hep beraber göreceğiz.

Özür

İsrail kurulduğu günden bu yana yaptığı hiçbir katliam için özür dilemeyen, kimseye hesap verme mecburiyetini kendinde hissetmeyen bir kibir budalasıydı.

İsrail'in bu özrü, bir kabullenmenin tek örneğidir ve tarihi niteliktededir.

Özür tek başına yeterli midir? Mavi Marmara şehitlerinin hakkı tabii ki ailelelerine ait bir haktır. O hakkı da Mevlam kendilerine bir an önce nasip etsin.

Ablukanın kalkması

Gazze ablukasının kalkması orada yaşayan Müslüman kardeşlerimiz için artık nefes almak demektir.

En temel ihtiyaçlardan bile mahrum bırakılan ve dünyada sadece Türkiye'nin el uzattığı bu coğrafyada artık en başta elektirik – su ve diğer tüm ihtiyaçlar rahatlıkla karşılanacak ve bu Türkiye'nin kontrolünde olacak.

Bunun yanında Gazzelilerin hizmetine sunulacak olan  büyük bir hastane inşa edilecek.

Her ayrıntıdan Hamas’ın haberi vardı

Bu konuda da tezvirat ve bir tür kalleşçe oyunlar tertipleyen bir takım çevrelere en güzel cevabı zaten Halid Meşal vermişti.

Meşal " Türkiye'ye Gazze ambargosunun kaldırılmasından dolayı teşekkür ediyoruz. Eğer ambargo konusunda ısrarlı olmasalardı çoktan anlaşma olmuştu"

Diğer bir durum ise Türkiye - İsrail görüşmelerinin tüm detayları en üst makamdan, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından sayın Meşal'e bildirildi.

Meşal bu süreçte Başbakan Binali Yıldırım ve Dışişleri Bakanlığı'yla birebir görüştü.

Şimdi oradaki tüm acıyı iliklerine kadar yaşamış bir halk bundan memnun ve ileride bağımsız bir Filistin umudu yeşermişken bundan hamasi sloganlar çıkarmak ne işe yarar?

Düne kadar İran'ın ambargoyu kaldırmasını büyü diplomatik zafer olarak alkışlayan gürühun bugün bu anlaşmaya ağza alınmadık sözleri söylemesi ise resmen alçaklıktan başka bir şey değil.

İsrail bizim dostumuz değildir, olamaz da. Elbet bir gün o zalim devlet yıkılacak ama STK, cemaat ve çay ocağında devlet kurup devlet yıkan kafasıyla da devlet yönetilmez.

Türkiye yüzyıllar sonra ilk kez masada kazanmıştır. 12 adayı, Musul, Kerkük ve Batum'u elleriyle teslim edenler elbette bunu anlayamaz.

Yorumlar2

  • kosanadam 7 yıl önce Şikayet Et
    icimizden gecenleri yazmissiniz.
    Cevapla
  • Mithat 7 yıl önce Şikayet Et
    Abluka nasıl işliyordu şimdi nasıl işleyecek değişiklikler nelerdir
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat