Karargah rahatsızmış!

  • GİRİŞ28.02.2017 07:39
  • GÜNCELLEME01.03.2017 07:46

Yine aynı basit numaralar, yine bildik senaryolar, yine geçmişe özlem!

Demokrasi havarisi (!) Hürriyet ve onun biricik Ankara temsilcisi Hande Fırat, Cumartesi günü 7 maddede Türk Silahlı Kuvvetlerin nelerden rahatsız olduğunu kaleme aldı.

28 Şubat günlerindeki pijama partisinin özleminden midir? Yoksa gelecek olan referandumdan mıdır? Nedir bilinmez ama şu bilinen bir gerçek ki mutlaka bir işin içine duhul etmişler.

Bu vaziyet Doğan Grubu’nun tek başına karar alabileceği bir manşetin dışında bir hareket. Özellikle Hande Fırat’a yaptırılmış olması da işin cabası. Malum kendisi 15 Temmuz’da  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yayına alan ilk isimdi.

Sonrasında da Külliye’de bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ağırlanmış ve Erdoğan’ın tüm gezilerine katılmıştı.

Bu manşetin sadece içerideki üç beş asker odaklı yapıldığı ihtimali de zayıf. 15 Temmuz’la beraber bu milletin nasıl bir ruhla hareket ettiğini bir kez daha test etme lüksleri yok.

İçeride hala ‘Darbe rüyaları’ gören, ve devletin elden gittiğini düşünen bir kesim demek ki var. Bunlar Türk subayı değil. Ya İngiliz ya Alman apoleti takmışlar.

Evet bu manşet uluslararası bir tezgahın ilk ürünü olarak servis edildi. İşin içinde sadece yurt içindeki  vesayet odaklı yapılar yok. Ama görünen o ki emir büyük yerden. Aydın Doğan’ı yine inandırmışlar ki, böyle bir manşetle ortaya çıkma cesaretini göstermiş!

İşin en ilginç yanı: Bu manşet dün sabah kendi kanallarında savunuldu ve geri adım dahi atmadılar. Bu haberi ‘Gazetecilik’ adı kılıfıyla hunharca, utanmadan savundular.

Demek ki oyun büyük. Bir de Maocu binde birlik partinin başkanı da gevrek gevrek ‘Mart ayı yangın yeri olacak’ derken acaba neyi kast ediyordu?

Cumhuriyet savcılarının bir an önce bu şahsı ifadeye çağırması gerekir. Bildiği bir şey varsa söylemeli eğer afaki konuşmuşsa da toplumu tahrik ettiği için de ayrıca hesap vermeli.

Bu manşetin bir ucu Almanya diğer ucu İngiltere’ye uzanıyor. Almanya’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedefe koymasıyla Doğan Grubu’nun saldırıya geçmesi aynı ana denk geliyor. Perdenin arkasında da her zamanki gibi askeri kanadı Amerika üzerinden dizayn etmeye gayret eden İngiliz derin devleti var.

Doğan Grubu’nun bu vaka ne ilk ne de son vukuatı. Medyaya girdiğinden beri bu milletin hep karşısında yer alarak batıldan yana olduğunu her defasında ispatladı. 15 Temmuz da demek ki, bir perdelemekten ibaretmiş.

Bu manşetle baş gösteren olayın tek bir hedefi var: O da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve 16 Nisan’daki referandum.

16 Nisan’a kalır mı bilemem ama artık bu kirli vesayet artıklarının ülkede yapılacak bahar temizliğiyle kapının dışına süpürülmesi şart olmuştur.

Öncelikle Ömer Halisdemirler, Halil Kantarcılar, İlhan Varanklar, Erol ve Abdullah Tayyip Olçoklar, Mustafa Cambazlar ve bu toprak için şahadete yürümüş binlerce vatan evladı için…

serkan.ustuner@haber7.com

twitter: sustuner

Yorumlar6

  • Mahmut 7 yıl önce Şikayet Et
    Şu incirlik kapanmadan güven ortamı sağlanmıyor bi kapatılsa Cumhurbaşkanına destek verecek bir çok kişiler var benim gibi..
    Cevapla
  • Ayhan 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun yüreğinize elinize sağlık O şahıs ifadeye çağrılmalı bir an önce
    Cevapla
  • kamuran türetmiş 7 yıl önce Şikayet Et
    Kalemine yüreğine sağlık
    Cevapla
  • Ayşe Elmas 7 yıl önce Şikayet Et
    millet de bu darbeseverlerden rahatsız
    Cevapla
  • veli 7 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katılıyoruzda onlar harekete gecebiliyorken biz neden seyrediyoruz daha neyi bekliyooruz
    Cevapla Toplam 4 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat