Abdülhamid’ten Erdoğan’a değişen bir şey yok

  • GİRİŞ16.03.2017 07:48
  • GÜNCELLEME17.03.2017 07:42

Cennet mekan 2. Abdülhamid Han’la Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ortak noktaları var mıdır? Elbette dünyaya aynı yönden bakma eğilimlerinden, İngiltere’nin ikisini de istememesinden, bir millet-i İslam’ı bir bütün olarak görmelerinden tutun da reformist olmalarına kadar birçok benzerlik bulabilirsiniz.

Ama herhalde en çok benzedikleri taraf düşmanların 100 yıldır aynı yöntemlerle ikisine de saldırmaları.

Gerçek manada Abdülhamid Han neden İngiliz en büyük düşmanıydı? Abdülhamid ‘oyun bozandı’ İngilizlerin 1876’daki İstanbul Konferansının sözde reformlarına karşı çıkmıştı. Çünkü bu konferansın asıl amacı Osmanlı topraklarını bölüşmekti ama Abdülhamid bu tezgahı yerle bir etti.

Cennet mekan misal Hindistan’a sahip mi olmak istiyordu? Asla. Amacı oradaki Müslümanların desteğiyle İngilizlerin Osmanlı’ya daha fazla müdahalesini önlemekti.

Ama Abdülhamid Han gericilikle suçlandı. Panislamist politika yaptığı gerekçesiyle İngiltere ve Fransa’nın hedefi haline geldi.

Hakkında Avrupa Basını’nda ve satılık gazetelerde binlerce tezvirat yapıldı.

Bugün Hollanda kriziyle başlayan sürece baktığınız zaman Almanya, İsviçre, Hollanda, Fransa ve İtalya’da Cumhurbaşkanı Erdoğan gazete manşetlerini süslüyor.

Bulabildikleri tüm yalanları sıralarlarken, ar, namus ve haya olmadığından dolayı ağır hakaretlerde de bulunmayı görev addetmiş durumdalar.

Bunların hangi ırka mensup oldukları Katolik ya Protestan olmalarının hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. İslam’ın karşısında  yer alan ‘gavur’ bunlar genel ismidir. Tanzimat sonrası Müslüman’ı gavura eşitleyen ve toplumda büyük bir tramvaya neden olan ve sonrasında Islahat Fermanı’yla gavura üstünlük veren çürümüş bir anlayışı özledikleri besbellidir.

İstanbul’un Fethi hala Batı’nın en büyük yarasıdır. Şimdi bu mirasa sahip çıkan birini gördükleri için kudurmaları normal. Son 4 yılda ellerinde var olan tüm aparatları kullandılar. Ne yaptılarsa başaramadılar ve şimdi de son çare kendileri sahaya indi.

Amaç Erdoğan’ın şahsında Türk milletini al aşağı etmek. Bu milletin evlatlarına bir imparatorluğun varisleri olduklarını unutturtmaya çalışıyorlar.

Bizi çizdikleri sınırlara hapsetmek istiyorlar. Bu sınırların ötesini gören bir ADAMA da tahammül edemiyorlar.

Avrupa’nın ‘Türk korkusu’ Erdoğan’la beraber geri döndü. Karlofça’yla kaybettiğimiz psikolojik üstünlüğü geri kazanmak için önümüzde büyük fırsat var.

İşte bu yüzden 10 yıl sürecek olan Erdoğan’ın liderliği Batı’yı bu kadar tedirgin ediyor.

Ne diyordu ikinci Bağdat Fatihi 4. Murad Han "Allah, peygamber korkusu bilmez alçaklar! Unutmayın ki, intikam gecikir ama asla yaşlanmaz!" 

serkan.ustuner@haber7.com

twitter: sustuner

 

Yorumlar3

  • isa 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu milletin evlatlarına bir imparatorluğun varisleri olduklarını unutturtmaya çalışıyorlar. Sadece bir imparatorluk degil, Sanli, serefli, adaletli ve insana deger veren bir imparatorluk varisleri oldugumuzu unutturmaya calisiyorlar.
    Cevapla
  • Yaren 7 yıl önce Şikayet Et
    4.Murat'ların yeniden dirilmesi duası ile selametle kalın...
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • kemal 7 yıl önce Şikayet Et
    fazla söze gerek yok
    Toplam 3 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat