Avrupa Birliği parçalanıyor

  • GİRİŞ23.03.2017 07:20
  • GÜNCELLEME24.03.2017 07:49

Avrupa Birliği'nin son on yıldır yaşadığı ekonomik kriz,  kuzeydeki kredi veren büyük ülkelerle güneydeki borçlu ülkeler arasında ciddi bir bölünmeye neden oldu.  Şimdi de Avrupa'nın göçmen krizi mültecileri kabul eden, azıcık yardım etmek isteyen veya hiç yardım etmek istemeyen ülkeler arasında doğu batı ekseninde bir kutuplaşma oluşturuyor. Üye ülkelerin kendi içindeki politik bölünmeler de düşünüldüğünde AB’nin artık dağılma sürecine girdiğini söyleyebiliriz.

Bu hafta içerisinde İngiltere’nin artık AB’den çıktığının resmiyet kazanmasıyla beraber Avrupa artık bir birlik olmaktan çıktı.

ABD imparatorluğuna karşı bir blok olarak kurulan Avrupa Birliği istediği amaca hiç yaklaşamadan dağılacak.

İki tane dünya savaşını yaşamış Avrupalı artık güçlü bir birlik istediği için böylesine bir yapılanmaya gitmişti. Ama bunun bir hayal olduğu ve din birliğinin bile kendilerine bir fayda sağlamadığı anlaşıldı.

AB Haçlı Birliği mi?

Son zamanlarda sıkça kullanılmaya başlanan Avrupa Birliği Haçlı Birliğidir sözüne kısmen katılıyorum.

George Bush’un 11 Eylül saldırıları sonrası ne dediğini hatırlayalım: "Terörizme karşı bu Haçlı Seferi, bu savaş zaman alacaktır. Amerikalılar sabırlı olmalıdır'' Evet o günden bugüne gelene kadar Haçlı seferleri devam ediyor.

Önce Afganistan, sonra Irak. Suriye’de sadece Sünni Müslümanların öldürülmesi. Dünyanın her yerinde Müslümanların katledilmesi. Orta Afrika’da Fransa eliyle, Somali’de Boko Haram denen terörist gruplarla. Myanmar’da Budist rahip eliyle hep sürekli Müslümanlar sistematik bir biçimde Haçı Seferleri’yle karşı karşıya kaldılar.

Bu arada Türkiye’de 2013 yılından itibaren saldırıların hedefinde kaldı. Bugün Türkiye’ye savaş açan Avrupa Birliği ülkeleri kendi sonlarını hazırlıyor.

Hala “Biz PKK’yı, FETÖ’yü savunacağım" diyerek Türk devletini karşısına alanların artık önünü bile göremeyecek kadar kibir budalası olduğunu gördük.

16 Nisan işte Avrupa Birliği’ne en güzel Osmanlı tokadını atmak için tarihi fırsattır. Avrupa Birliği’ne karşı millet olarak Hilal’in Birliği’ni oluşturanlar daha son sözü söylemedi.

Ne diyordu şair: Kardeşler, kardeşlerim, bakın yaklaşıyor yaklaşmakta olan bakın yaklaşıyor                     

serkan.ustuner@haber7.com

twitter: sustuner                                    

Yorumlar4

  • Aziz ilhan 7 yıl önce Şikayet Et
    SSCB Dadilir dagilmaz kosar adimla dagittiklari irili ufakli devletleride iclerine alarak ozellikle Turkiyeyle alay edercesine siyasi plan icine girdiler komonizm tehlikesi bitti diye hedef tahtasina ozellikle Turkiyeyi oturtan AB sonunda ektiklerini bicmeye basladi yuk agir altindan kalkamayacagi anlayan plansiz AB Ne yapacagini bilmez halde luzumsuz yerlere saldirir siyasi olarak
    Cevapla
  • Sallamacı! 7 yıl önce Şikayet Et
    Parçalınıyor ha..! Hayret... Üstelik te İslam Birliği yükseliyor..! Bak bu tezin hayret ötesi..! Bu tezleri tartışmayacağım bile...
    Cevapla
  • Polen 7 yıl önce Şikayet Et
    Yakında birbirlerini yemekten müslümanları unutur bunlar
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Yaren 7 yıl önce Şikayet Et
    inşallah 16 Nisan da hepimiz kardeş olabiliriz...
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat