Trump, eski düzen ve tek umut Türkler

  • GİRİŞ23.05.2017 07:31
  • GÜNCELLEME24.05.2017 07:34

Dünyanın yerleşik düzenini kuranların tek bir ölçüleri var: Sadece sömürü.

Çok daha fazla kazanmak ve kazanırken bir ölçününün olmaması. Bunun en iyi örneğini birkaç gün önce yaşadık. Düzenin bekçileri ve onların emir kullarının verdiği fotoğraf bizler için ibretlikti.

Haremeyn topraklarında öylesine rezil anlara şahit olduk ki, oturup bu toprakların neden elimizden alındığını bir kez daha anladık.

380 milyar dolarlık silah anlaşmasından sonra Trump’ın kılıçla yaptığı dans, ardından Trump’ın evli kızının bir Suudi işadamı tarafından istenmesi, Ivanka Trump’ın vakfına bağışlanan 100 milyon dolar!

Bütün bu yazdıklarımızın herhalde en çok can yakanı: Bir Yahudi vakfına verilen 100 milyon dolar. Evet Suudlar’ın yanı başlarındaki Suriye için ‘Dostlar alışverişte görsün’ mantığıyla yaptıkları cüzi yardımları bir kenara koyarsak İslam alemi için yaptıkları tek şey var: Hac için gelen Müslümanların paralarını alıp milyarlarca dolarlık silah alımı yapmak!

Trump’ın Arabistan gezisinden aklımda kalan diğer bir fotoğrafta darbeci Sisi, kral Selman ve Trump’ın küre etrafında ellerini birleştirdikleri o tuhaf kareydi. O anı görünce, Aklı İngiliz’den, parayı Suud’tan, kolluk kuvvetini de ABD’den alan Mısır darbesi aklıma geldi. Binlerce Müslüman kardeşimizin bir gecede katledilmesi  canımı bir kez daha yaktı.

Trump örneğinden hareketle şunu söyleyebiliriz: Dünyada var olan sistem hala geçerliliğini koruyor. Ne sarı saçlı beyaz adamın gelmesi, ne de İngiltere’nin AB’den çıkması vahşi çarkın dişlilerini daha da küçültmüyor, aksine büyütüyor.

Yeni bir dünya düzeni kurulur mu? Evet. Ama bunun için bu çarka sokacak çomağı yapmamız lazım.

Bütün bu olanlara bakınca aklıma artık on bin kere ispatlanmış bir şey geliyor:

 Dünyadaki Müslümanların tek bir umudu var o da; Türkiye.

Türkler olmasa dünyada İslami bir kimlikten bahsetmek mümkün değildir. Şahsiyetli bir Müslüman devlet kimliğini ancak Türkiye’de görüyoruz.

İslam coğrafyasında nereye giderseniz gidin Türk olduğunuzu söylediğinizde neden oradaki insanların gözlerinin içi parlar işte tam da bu yüzden. Çünkü Türk, umut demektir. Türk yeniden yanacak bir kıvılcım demektir. Türk, mazlumların hamisidir. Ümmetin kalkanıdır. Türk özlenendir, en çok beklenendir.

Patani’de, Türkmen Dağı’nda, Afrika’da, Gazze’de, Suriye’de, Türkistan’da yani dünyada nerede Müslüman varsa gözlerini Türkiye’ye doğru çevirmiş oradan yeniden yükselecek sancağı beklemektedir.

 

Yorumlar6

  • Hamdi kuyucu 6 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel bir tespit ağzına eline sağlık Çok çok teşekkür ediyorum. Üzülüyoruz ama bişey yapamayoruz.
    Cevapla
  • 6363 6 yıl önce Şikayet Et
    Arap ülkelerine şu anda belki derman olamıyoruz ilk strateji Türk devletleriyle gücümüzü birleştirmektir çarkın en önemli dişlisi Pakistan Azerbaycan ve bazıları belki beğenmez kuzey ıraktır. bu gün Irak'ta varsak bu Barzani onayın dan dolayıdır. Bunun için elimizdeki kozu kaybetmemeliyiz
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Emine 6 yıl önce Şikayet Et
    Umut çok ama Allah a kulluk yok.Biz üzerimize düşeni yaparsak Allah bizimle olacak inşallah. O halde herkes ben ne kadar Allah yolundaydı diye sorup gereğince yaşamalı
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • İNŞALLAH 6 yıl önce Şikayet Et
    umut ettikleriniz güzel şeyler fakat çomak sokabilmek için daha çok fırın ekmek yememiz lazım. ki bunun için de iyi fırıncılar olması lazım. inşallah hepsi olur kalbimizdeki ve aklımızdaki budur.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • daghan 6 yıl önce Şikayet Et
    bu konuda gerçekten kanaatiniz bumu ...bence türkiye o çarka çomak olacak kadar büyük bir ülke değil ve islamın mukaddes emanetine hakkıyla eda edip sahip olan bir millet değilken bu laflar bana göre sadece hüsnü zantan öteye geçemeyen gazlı düşüncelerdir.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • tarık akın 6 yıl önce Şikayet Et
    herkes kendi çapı ve ufku kadar görür
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat