Kozmik oda ihanetinde deşifre olan istihbaratçılar...

  • GİRİŞ03.08.2017 07:18
  • GÜNCELLEME04.08.2017 07:28

2002 yılında Amerika’nın Nevada çölünde yaptığı bir tatbikatı zannedersem unuttuk. O zamanlar yazılıp çizilmiş ve epeyce tartışılmıştı.

 Amerikan ordusunun 24 Temmuz 2002’de yaptığı “Bin Yılın Meydan Okuması 2002” (Millenium Challenge) tatbikatının hedefi doğrudan Türkiye’ydi. Tatbikata davetli ülkeler arasında Türkiye yoktu. Tatbikatın senaryosu, hedef ülkede büyük bir deprem meydana gelmesi ve aynı günlerde Uluslararası Mahkeme’nin o ülkenin sınırlarıyla ilgili olumsuz bir kararının ardından, askeri darbe yapılması üzerine kuruluydu. Amerikan ordusu darbe üzerine, ülkenin güneyindeki adayı kuşatıyor ve hedef ülkeyi işgal ediyordu. Senaryoda, Türk ordusunun saldırıya karşı hazırlanma müddeti olan 96 saat seçilerek, hedef ülkenin Türkiye olduğu adeta ilan ediliyordu. ABD’nin yarı resmi ajansı durumundaki Associated Press de, tatbikatın Türkiye’yi işgal senaryosu üzerine kurulu olduğunu yazmıştı.

Tarih 20 Aralık 2009'u gösteriyordu. Türk devletinin kalbine CIA’nın tasmalısı olan FETÖ, Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı’nda art arda operasyonlar düzenledi.

Buradaki amaç devletin 100 yıldır biriktirdiği en mahrem bilgilere ulaşmaktı. O dönem bir kısmı kurtarılsa da  en büyük kayıp maalesef yurtdışında bulunan görevlilerin listesinin CIA teslim edilmesiydi.

Maalesef 50 yıllık bir çalışma; ruhlarını, namuslarını, ırzlarını Amerika’ya satmış bu büyük ihanet şebekesi tarafından  CIA teslim edildi.

Avrupa’nın çeşitli ülkelerindeki devlet görevlilerinin hepsi deşifre oldu. Birçoğu irtibatlarını kesti. Sonradan ulaşılanlar oldu. Bazısı bu ihanete 'Dur' denilmemesini içine sindiremedi.

Devletin ilmek ilmek işlediği kontrol mekanizması ağır bir yara aldı. Türk devletinin sahadaki gözleri bir dönem maalesef kör edildi.

Birçok vatanperver devlet görevlisi mağdur oldu. Bayrak için, vatan için, millet için gözlerini kırpmadan kendi canlarını feda eden isimsiz kahramanların devletle bağı kesildi. Bu büyük ihanet zincirinin en kritik anı işte bu kozmik oda baskınıydı.

Şimdi devlet yeni dönem yapılanmasına girdi. Devletin şu andaki 'Kızıl Elma'sı olan 2023’e kadar tüm yapıyı hazır hale getirmek zorunda.

Bu meseleye bakıp 2002’den bu yana yapılmak istenenleri alt alta topladığımızda bizi en son 15 Temmuz’a götürüyor. 15 Temmuz’da yapılmak istenen aslında 2002 yılında planlanan ve değişik fasılalarla tezgahlanan Türkiye’yi teslim alma operasyonunun sondan birkaç önceki hamlesiydi.

Türk milletinin gücünü sınayanlar mağlup oldular. Yeniden gelecekler mi? Şüphesiz. Kozmik oda baskınındaki ana hedefin ne olduğu ise Salı günü inşallah.

serkan.ustuner@haber7.com

twitter: sustuner

 

 

 

Yorumlar1

  • derviş 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah FETÖ'nün belasını versin. Satılık hainler
    Cevapla Toplam 5 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat