Yeni dönem Türk’ün müesses nizamı olsun

  • GİRİŞ10.07.2018 07:41
  • GÜNCELLEME11.07.2018 05:55

Venezuela devlet Başkanı Maduro Ankara’daki tarihi törene gelirken şöyle bir ifade kullandı: "Venezuela'nın dostu ve çok kutuplu yeni dünyanın lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın yemin törenine katılmak üzere Türkiye'ye gidiyorum."

İçimizdeki kendini ‘Solcu’ olarak tanımlayanların ve sosyalist enternasyonale üye olan CHP’nin verem olmasına vesile olan sözleri gerçekten çok güzeldi. Evet, adaletsiz dünya değişmeye mahkûm. Bu yüzden artık eski bloklaşmalar tıpkı soğuk savaş sonrasında olduğu yeniden dizayn ediliyor. Neo – liberal sistemin kurucusu ABD’nin Trump döneminde daha da hırçınlaşarak korumak istediği sistem şu ana kadar hep duvara tosladı.

 

 

Asya bloğu olarak tabir edilen ülkelerin kendi içinde dayanışması ve ortak pazar hamleleri başka bir dünyanın inşasını mümkün hale gelebileceğinin en somut örneklerinden biri olarak yakın tarihe bir çıkış olarak kaydedildi.

Faiz, tefecilik ve paradan para kazanarak ortaya çıkmış olan neo – liberal sisteme karşı artık Türk devleti olarak kendi refleksimizi ortaya koymalıyız.

Bu vahşi döngünün önce bu topraklarda kırılıp daha sonra dünyaya umut olması için yeniden Türk’ün müesses nizamını kurmalıyız.

Başkan Erdoğan’ın gösterdiği hedef olan ‘Dünyanın en büyük 10 ekonomisi olma’ ülküsü ancak kendi anlayışımızı ortaya koyabilmekle mümkün.  

Bunu her alanda gerçekleştirebilirsek 2023 hedefine çok daha önce öncesinde ulaşma şansını yakalarız.

Bunun ilk somut adımı aslında dün açıklanan kabinede görüldü. Yeni Türkiye’nin kodlarında artık işinin ehli ve siyasetin karışıklığında boğulmayacak isimlerin seçilmesi Türk devletinin Cuhmuriyet’in 100. Yılına kadar hiç durmadan koşacağını gösterdi.

Artık neo – liberal sistemin dünyaya taktığı prangalardan kurtulma vakti geldi. Bize dayatılan bu vahşi ve insanı merkeze almayan kapitalist çarka çomak sokmanın zamanını Türk’ün yeniden dünyaya geri dönüşü olarak tanımlayalım.

Zaten bunu dünyada başaracak ve Müslüman kimliğiyle ortaya koyacak başka da bir ülke ve millet yok.

Türkler 1071’i kilit bir tarih olarak el aldığımızda şimdiye kadar geçen süre içerisinde son 300 yıl bir ricat dönemine girmiştir. Özellikle Tanzimat’ın taktığı zincirlerden uzun süre kurtulamayışımız bize patinaj yaptırmıştır. Şimdi her şey yerli yerinde ve hazır. Herkes yeni dönemin dünya liderini ve yapacaklarını bekliyor. Özellikle gözü ve kulağını buradan ayırmayan mazlum milletler.

Yeni dönem her alanda eski dünya sisteminin yıkıldığı ve Türk’ün vahşi sisteme ıtır kokulu bir yumruk indirdiği bir vakit olsun.  

Türkiye Cumhuriyeti’nin üçüncü dönemi bir çağın yeniden başlangıcı olsun ve 1. Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a hayır ve bereket getirsin. 

serkan.ustuner@haber7.com

twitter: sustuner

Yorumlar1

  • Murat 5 yıl önce Şikayet Et
    Amin İnşaallah
    Cevapla Toplam 4 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat