Sırrı Kraliçe'deymiş!

Pakistan’da darbe girişimi var. Girişimin lideri Kanadalı bir hoca, Tahir Kadri. Hani şu paralel devlet ile benzerlikleri olan Pakistan’daki cemaatin hocası.

  • GİRİŞ02.09.2014 08:07
  • GÜNCELLEME02.09.2014 11:02

Hakkında yerli yabancı basında çokça yazı var. Bir sürü bilgi sahibi oluyorsunuz onları okuyunca. Ben de okudum, Gülen’e benzetenler, “hayır Gülen gibi değil” diyenler, vs.

Kendisini şeyhülislam olarak tanıtıyor, okulları var, cemaati var, aynı zamanda siyasi bir figür. Yıllarca camilerde hocalık yapıp, vaazlar verdikten sonra Kanada’ya yerleşmiş sonra ülkesindeki yandaşlarını seçilmiş iktidara karşı harekete geçirmiş.

Pakistan Başbakanı Nevaz Şerif’e savaş açmış durumda, sebep yolsuzluk iddiaları. “Ben sadece demokrasi istiyorum, askerle işbirliği yapmam, demokratik bir anayasamız olsun” gibi sloganları var. Ama hakkında merak edilenler söylediklerinden çok daha fazlası.

En büyük merak konusu, bu adamın arkasında kimin olduğu. Bununla ilgili de çok sayıda başlık var, arama motorlarında.

“Tahir Kadri’nin arkasında hangi güç var” diye başlayan makaleler var, açıp okuyunca daha ilk paragrafta “gizemli, sır dolu adam” gibi ifadelerle karşılaşıyorsunuz.

Yani arkasında birilerinin olduğundan herkes emin ama o gücün kim olduğunu bilen neredeyse yok. Genellikle Pakistan ordusunun ya da batılı ülkelerin desteğinden söz ediliyor.

2006’dan beri Kanada’da yaşaması, bu sorunun cevabını bir parça veriyor, aslında. Ama yeterli değil.

KRALİÇE ADINA YEMİN ETTİ

Kanada vatandaşlığı da var bu şahsın. Merak edilen sorunun yanıtı da burada gizli. Çünkü Pakistanlı bazı haber kaynaklarında yer alan küçük çaplı başlıklar buldum. Orada Tahir Kadri’nin Kanada vatandaşlığı için Kraliçe Elizabeth adına yemin ettiği bilgileri vardı.

Tahir Kadri Kanada vatandaşı. Kanada, İngiliz Milletler Topluluğunun üyesi olarak İngiltere Kraliçesi Elizabeth’e bağlı. 2. Elizabeth Kanada’nın da kraliçesi ve aynı zamanda devlet başkanı statüsüne sahip. Kadri vatandaşlığı alırken Kraliçe’nin adına yemin ediyor, bağlılıklarını bildiriyor.

“Bugünden itibaren Kanada’ya ve majesteleri Kanada Kraliçesi Elizabeth’e bağlı kalacağıma söz veriyorum…”diye devam eden bir yemin ediyor Kadri.

Bu durum bugün Pakistan’da darbe girişimi yapan cemaat liderinin üzerindeki en büyük şaibe. Çünkü Pakistanlılar, İngiltere Kraliçesi adına yemin eden, İngiliz Kraliçesine bağlılıklarını bildiren bir adama güvenmiyor.

Kadri’nin Pakistan siyasetinde meydana getirdiği kriz bugünle sınırlı değil. Temeli 2012 Aralık ayında atıldı. Pakistan’a döndü ve o dönemki mevcut hükümete karşı ayaklanma başlattı.

MAHKEME BAŞKANI İNGİLİZ KRALİÇESİNE ETTİĞİ YEMİNİ OKUDU

Tahir Kadri 2013 Ocak ayında anayasa değişikliği ve seçimler için mahkemeye başvurdu. Bu süreçte siyasi baskılar da yaptı. Yüksek mahkeme, başvuruyu değerlendirirken onun Kanada vatandaşlığına ve Kraliçe Elizabeth’e bağlılık yemini ettiğine dikkat çekti.

Hatta Mahkeme Başkanı Kadri’nin Kanada vatandaşı olurken Kraliçe’ye bağlılık yemini ettiği metni duruşmada okudu. Ve “yabancı bir kişinin ülkemize gelip anayasamıza saldırmasına izin veremeyiz” dedi.

KADRİ’DEN KRALİÇE ELİZABETH’E: “MÜDAHALE ET”

Kadri pes etmedi. Sonra ne yaptı biliyor musunuz? 2006’da bağlılık yemini ettiği İngiltere Kraliçesine başvurdu. Kraliçe’den Pakistan’daki seçim komisyonunun değiştirilmesi için Anayasa Mahkemesine müdahale etmesini istedi.

O dönemki Başbakan Pervez Eşref Anayasa Mahkemesi kararıyla görevden alındı. 2013 Mayıs ayındati seçimleri kazanan Nevaz Şerif Başbakan oldu. Tahir Kadri’nin hedefinde bu kez Nevaz Şerif vardı.

Kadri, Ağustos ayının ortalarından itibaren Nevaz Şerif hükümetine istifa için süre verdi, dünden itibaren de Pakistan’da devlet televizyonu işgal edildi, sokaklarda çatışmalar başladı.

Tahir Kadri ve cemaati ile muhalefet lideri İmran Han bir safta, istifası istenen iktidar lideri karşı safta.

Allah Pakistanlı Müslüman kardeşlerimizi korusun.

tahadagli@gmail.com

Yorumlar14

  • isim siz 9 yıl önce Şikayet Et
    Her yabancı VATANDAS HAIN değil !. Ama sen yazıyı anlamamışsın PARALEL düşünmüşsün.. Şimdi ABİ durum şu ve o kadar basit ki ... Bu yazıda geçen adam HOCA mı ? "KENDİ ÜLKESİNDE" HOCALIK YAPSIN o zaman... Hem başka ülkede yaşayacaksın hemde ülkeye AYAR vermeye kalkacaksın hemde HOCA yım diyeceksin hemde vermeye kalktığın ayar GAVUR un hoşuna MÜSLÜMANLARINDA ZULMÜNE neden olacak !!!!!! Bunun adı HAİNLİKTİR !!!
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • xmenbln 9 yıl önce Şikayet Et
    her yabanci VATANDAS HAINMI ??? . benim anlamadigim ... yillarca biz AVRUPAda yasayan TÜRKLERE oranin vatandasi olun... secin - secilin diyen politikacilar var... mesela ben ALMAN VATANDASI olunca YEMIN ETMEM lazim .... tipki CHPlilerin MECLISTEKI yeminleri gibi ... her YEMIN edende sözünde duruyormu ? simdi ben ALMANYAya sadik kalacagim diye YEMIN edince TÜRKIYEDE durumum ne ? yarin politkaya-is adamligina vs adim atarsam ALMAN AJANimi diye KURTLAR SOFRASINA atilacagim ? ... HOCAYI bilmem tanimam ... ama hep ayni yazilar ... ingiliz-amerikan-alman-fransa vatandasligini kabul etmis TÜRKLER HAIN degil ...TAMAMMIIIIII... mecliste YEMIN edenlerin hepsi VATANSEVERMI ?
    Cevapla
  • makine muh. 9 yıl önce Şikayet Et
    hey çakmalar. hey çakma müslünanlar adamın tırnağı kadar müslümalığa faydanız oludmudua şurda dedikodu yapıyorsunuz ayıps ssize yahu sokak dedikodularıyla şurda yorum yapıyorsunuz szi ampüller eskdiende Erbakanı eleştirirdiniz niye baktınız ozaamanda kaymağınız gidiyon Numanıda bitirdiniz.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • orhan koksal 9 yıl önce Şikayet Et
    Ümmet olabilme. . Müslüman cahil kaldıkça, dinini iyi öğrenmediği sürece, öğrendiğini yaşamadığı sürece bunları hep göreceğiz. Müslümanlar enerjilerini ümmet olmaya harcasa bu bölünmüşlükten çoktan kurtuluruz. Selam ve dua ile kalın.
    Cevapla Toplam 6 beğeni
  • Keçi KEÇİ 9 yıl önce Şikayet Et
    NEDİR MÜSLÜMAN ÜLKELERİN ÇEKTİĞİ PARALELLERDEN!. Okurken ağzım da,gözlerim de açık kaldı! Biz ne kadar safmışız yahu! Yok 'hizmet',yok 'himmet',yok 'okul',yok 'gazete',yok şu-bu.... YERSEN! Yemişim gerçi ya,neyse...
    Cevapla Toplam 9 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat