PYD armalı ABD askeri tesadüf değildi

  • GİRİŞ30.05.2016 09:21
  • GÜNCELLEME31.05.2016 07:13

Kobani’den sonra Tel Abyad’a girdiler şimdi Rakka’dalar. Amerika’nın yere göğe sığdıramadığı Suriye Demokratik Güçleri, kimlerden oluşur, amacı nedir, ajandasında neler vardır?

Bugün Rakka’da DAEŞ’e yönelik bir operasyon var. Operasyonu Suriye Demokratik Güçleri yapıyor, ABD askerleri ise destek veriyor.

Amerikan askerleri, PYD-YPG armalarıyla kameralara poz veriyor. Amerikan yönetimi ise açıklama yapıyor, ortada DAEŞ gibi bir terör örgütüyle mücadele yürütüldüğünden bahsediyor, PYD’ye bu nedenle destek verildiğini anlatıyor, son kertede operasyonun başındaki grubun PYD’liler değil Suriye Demokratik Güçleri olduğunu ve kendilerinin aslında onlara destek verdiğini vurguluyor.

AMERİKA’NIN TÜRKMEN YALANI

Ve diyor ki, “Suriye Demokratik Güçleri, PYD’den ibaret değildir, Kürtlerden de ibaret değildir, hatta yüzde 40’ı Araptır, Türkmendir”.

Ortada bir PYD-PKK gerçeği var. Amerika bunları destekliyor, sebebi DAEŞ’le mücadele etmeleri. Ama bir kılıf daha örtülüyor üzerlerine o da Suriye Demokratik Güçleri, deniliyor ki, sadece PYD’li değil, Özgür Suriye Ordusu da, Türkmenler de bu grubun içerisinde.

Yani Amerika’nın dediğine göre Türkmenler, Özgür Suriye Ordusu ve PYD ittifak halinde, öyle bir çatı oluşturmuşlar ki gel de destekleme.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mark Toner, Suriye Demokratik Güçlerinin yüzde 40’ının Arap ve Türkmen olduğunu söyledi. Araştırınca bakıyoruz ki, o çatıdaki Türkmenlerin oranı sadece yüzde 2, Araplarla birlikte hepsinin toplamı yüzde 10 bile etmiyor. Üstelik Bayırbucak’tan bir tek Türkmen direnişçi bile içlerinde yok.

SURİYE DEMOKRATİK GÜÇLERİ PKK-PYD DEMEKTİR

PYD var, PKK var, Ermeni var, Süryani var, Ezidi var, Nusayri bile var, oranları yüzde 90. 

Özgür Suriye Ordusunun üyeleri dedikleri, ılımlı diye adlandırdıkları grupçukların, Türkmenlerle birlikte oranı ise yüzde 10.

İşte Amerika’nın silah verdiği, askeri eğitimden geçirdiği, bizzat askerleriyle cephede yardım ettiği, Suriye Demokratik Güçleri böyle bir oluşum.

Yani Amerika, yine kandırıyor. PYD-PKK’yı aklamak için DAEŞ’le mücadele kılıfı yetersiz kalır diye, bir de üstüne Özgür Suriye Ordusunun da içinde olduğunu iddia ettiği Suriye Demokratik Güçleri ittifakından bahsediyor.
Şu bir gerçek, açın bakın internet arama motorlarına, Suriye Demokratik Güçleri ya da Syrian Democratic Forces yazdığınızda, karşısına tek isim çıkıyor o da PYD.

Çünkü Amerika’nın desteklediği o grup tamamen PYD ve PKK’lılara bağlı, onların kontrolünde, Özgür Suriye Ordusunun oradaki bulunma nedeni bir yandan mecburiyet bir yandan denge oluşturuyor olması.

ABD ASKERİNİN PYD ARMASIYLA GÖRÜNTÜLENMESİ TESADÜF DEĞİL

Amerikan askeri, cephede PYD teröristlerinin armasını takmış, o halde kameralara yakalanmış. Bu bir tesadüf olamaz. PYD armalı ABD askeri bizzat kameralara poz vermiş ve o fotoğraf servis edilmiştir.

Amerikan yönetimi isteseydi, PYD armalı asker için “bizim askerimiz değil” derdi. Ama öyle yapmadılar, askeri sahiplendiler. Arka çıktılar ve PYD’ye desteğin devam edeceğini vurguladılar.

Türkiye’nin ısrarla terörist dediği PYD’nin armasının bir Amerikan askerinin üniformasında taşınması, bir algı operasyonudur, Amerika artık PYD konusundaki tavrını resmileştirmiş ve geri adım atılmaz hale getirmiştir.

RAKKA OPERASYONUNUN HEDEFİ PKK’YI GÜÇLENDİRMEK

Amerika’nın PYD ile Rakka’ya başlattığı operasyon DAEŞ’i hedef almaktan çok PKK-PYD’yi güçlendirmeyi amaçlıyor. Bu sayede PYD meşrulaştırılacak, Türkiye sınırındaki tehdidi daha da arttırılacak, Türkiye’nin kırmızı çizgisine yaklaştırılacak, PYD ile birlikte Türkiye’de köşeye sıkışan PKK’da buradan desteklenmiş olacak.

Türkiye, bu duruma ses çıkardığı takdirde de DAEŞ’i korumakla suçlanacak. Böyle bir tezgah var ortada. 

Hedef Rakka ise Rakka’yı ha DAEŞ almış ha PYD çok da önemli değil. Ama sonrasında PYD’nin bir adım bile kuzeye adım atmaması gerek. 

 

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat