ABD kendi FETÖ'sünü katletmişti

  • GİRİŞ25.07.2016 07:52
  • GÜNCELLEME26.07.2016 08:46

Falun Gong, Moon Tarikatı, Özgür Tibetçiler ve Pakistan’daki Kadri cemaati, tüm bunlar FETÖ gibi ABD yatırımı olan ve kendi ülkelerinin devlet yapısını ele geçirmeye çalışan, geçiremezse de imha etmeyi amaçlayan örgütler.

ABD, CIA eliyle bu yapılanmaları destekliyor, organize ediyor, gerektiğinde de bu örgütleri terör örgütü haline getiriyor.

FETÖ’nün foyası ortaya çıktı, Türkiye’deki amaçları belli oldu, arkalarındaki CIA desteği de deşifre edildi.

Elde somut kanıtlar var, ABD’ye gönderildi, ABD’den terörist başının iadesi resmen istendi. Ancak belli ki zor bir süreç olacak zira ABD’nin FETÖ liderini feda etmesi şu aşamada onlar için de çelişkili bir durum. 

ABD, FETÖ BENZERİ ÖRGÜTÜ, KENDİNE TEHDİT OLUNCA, ORTADAN KALDIRMIŞTI

Oysa buna benzer bir yapı 1990’lı yıllarda ABD yönetiminin başına dert olmuştu. 

1993’deki Waco kuşatmasından ya da tarihe geçen adıyla “Waco Katliam”ından bahsediyorum. David Koresh’in kurduğu bir tarikat vardı o yıllarda Amerika’da. Koresh kendisini mesih ilan etmiş, müritleriyle birlikte devlet içerisinde bir tehdit haline gelmişti.

Sapkın bir zihniyetti, tıpkı FETÖ’nün dini kullanma, dini kullanırken, dini değerlerin ayarlarıyla oynayıp, kendini kutsala çevirmeyi başaran bir yapıydı.

FBI, bu cemaati bitirmek için düğmeye bastı. Teksas’a Waco kentinde bulunan çiftlik evi kuşatıldı. Tarih 28 Şubat 1993’tü. Kuşatma öyle birkaç gün değil tam 51 gün sürdü.

Kornesh ve müritleri direnişe geçti. İçeride silahlar olduğu söylendi. Neticede 19 Nisan günü, bina ateşe verildi. FBI’ın yanıcı gaz bombaları atarak binaya saldırdığı ya da Koresh’in kendi bulunduğu binayı yaktığı iddia edildi.

Neticede bir katliam meydana geldi. 80 kişi hayatını kaybetti. 

ABD devlet aklı olarak kendisine zararı olacağına inandığı meczup bir yapıyı hiç düşünmeden, gözünü bile kırpmadan imha etti. 

Bugün o yapının Türkiye adına çok ama çok daha tehlikesi bizzat ABD içerisinde örgütlenmiş durumda ve biz ABD’den o yapının liderini istiyoruz ancak vermemekte direniyorlar.

Vermek istememeleri  gayet anlaşılır bir durum zira bu terör örgütü onların bir yatırım aracı. Eğer Gülen’i iade ederlerse bu terör örgütüyle aralarındaki bağlantıyı da itiraf etmiş olacaklar.

CIA VE PENTAGON’DAN FETÖ’YU AKLAMA ÇALIŞMALARI

CIA’in eski Türkiye istasyon şefi Graham Fuller, FETÖ liderinin ABD’deki varlığının arkasındaki en önemli figür. 15 Temmuz sonrası Gülen’e sahip çıkmasının nedeni de bu. 

Önceki gün Pentagon’da görevli bir üst düzey yetkili olan Harold Rhode de, İsrail gazetesi Jerusalem Post’a verdiği röportajda Gülen’i savunabilmek adına 15 Temmuz darbesinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın komplosu olduğuna dair saçma iddiayı gündeme getirdi. Yani Pentagon yetkilisi FETÖ liderini aklamak için çocukların bile güldüğü komik sözler sarf etti.

ABD KENDİ FETÖ’SÜNÜ KATLETMİŞTİ

Aslında Gülen ABD içinde de tartışmalı bir isim, okullarından şikayetçi olan onlarca grup var, 2010’dan itibaren özellikle 2013 sonrası hemen hemen her yıl gelen ihbarlar üzerine FBI, Gülen okullarına baskınlar yapıyor, şikayetler üzerine de davalar açılıyor.

Okullarda yolsuzluk var, eğitim bakanlığından teşvik ücreti alabilmek için naylon öğrenci kayıtları oluşturuyorlar. Bu, defalarca tespit edilmiş bir durum, FBI da bu nedenle okullara sık sık baskınlar yapıyor.
O baskınların bazıları CIA ajanı Graham Fuller’in Gülen’e kefil olmasıyla bertaraf edildi. 

Ortaya da şöyle bir tablo çıkarıldı, “CIA olmazsa FBI, Gülen’i anında bitirecek”.

17 Aralık sonrası Türkiye’de bizler bile bu algı operasyonuna inanır gibi olmuştuk oysa bu sadece bir algı yönetimi ürünüydü yani FETÖ’nün CIA ile FBI arasında bir krize neden olduğu iddiaları hiç de gerçekçi değildi.

Zira FBI onca operasyona, onca açılan davaya rağmen, ABD devletinden yasa dışı yollardan maddi menfaat sağlayan daha doğrusu devleti dolandıran bu yapıya tek bir ceza  bile kesemedi.

Bu kadar aciz olabilir mi koskoca FBI? 

Yoksa arka planda FETÖ yapılanmasının içerisinde FBI da mı var?

Aciz olsa 1993’te devlete tehlike oluşturan Koresh’in meczup tarikatını,  katliamla ortadan kaldırmaya cesaret edebilir miydi?

CIA’NIN DİĞER ÜLKELERDEKİ FETÖ YAPILANMALARI

ABD’nin FETÖ yatırımının benzeri Pakistan’da da var. Pakistan’da 2013’te darbe yaptıran sonrasında ikinci bir darbeye kalkışan, din adamı görünümlü ABD-İngiliz ortak ürünü olan Tahir ul Kadri.
Tıpkı Gülen’in ABD’ye kaçması gibi o da yıllardır Kanada’da yaşıyordu. İngilizlerle arasında ciddi bağlantılar vardı, CIA’in de kendisine desteği hiç eksik olmadı.

Çin’de devlet yapısının karşısında duran en büyük grup olan Falun Gong da, aynı amaçla hareket eden Free Tibet örgütleri de, Güney Kore’de yapılanan Moon Tarikatı da CIA’in uluslararası yatırımlarından bazıları.

Türkiye, bu oyunu bozdu, CIA’in yatırımına çomak soktu. ABD’nin Türkiye üzerindeki derin planı deşifre edildi. Açıkçası ABD aslında çok fena köşeye sıkıştı, bu saatten sonra FETÖ’den onlara hayır gelmez, bela gelir, bir an önce çaresine bakmaları lazım. Ne de olsa ABD’nin yatırımları bitmez, biri batar yenisi çıkar.

Taha Dağlı - Haber7.com

 

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat