Obama'nın danışmanı itiraf etti! FETÖ darbesinin arkasında CIA var

  • GİRİŞ05.09.2016 09:05
  • GÜNCELLEME07.09.2016 08:07

Darbe püskürtüldü, arkasından ise FETÖ ile birlikte CIA çıkıyor, bu durum Amerika’da endişeleri beraberinde getirdi. Peş peşe itiraflar gelmeye başladı, son itirafı yapan kişi ise ABD Başkanı Obama’nın eski danışmanı Zbigniew Brzezinski oldu.

15 Temmuz akşamı gölge CIA olarak bilinen ABD’li istihbarat kuruluşu Stratfor’un, darbe girişimiyle ilgili paylaşımları çok dikkat çekiciydi. Önce darbeyi desteklediler hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçağının rotasını bile yayınladılar ardından darbe girişimi başarısız olunca bir analiz hazırladılar.

Stratfor, 16 Temmuz’un ilk saatlerinde yayına verilen “Türkiye’deki darbe neden başarısız oldu?” başlıklı analizinde, darbenin bir numaralı failinin FETÖ olduğunu vurguluyordu.

Amerika, darbe sessizliğini, darbecilere yönelik tasfiyelerin başlamasıyla başka yöne çekip, dikkat dağıtmak için algı operasyonuna girdi. Temmuz’un 20’sinden itibaren FETÖ’ye yönelik tasfiye hamleleriyle ilgili “endişeliyiz” açıklamaları yapıldı.

Sıra FETÖ liderinin iadesine gelince yine Türkiye’deki demokratik kurumların zarar görmesinden kaygı duyduklarına dair içi boş söylemlerle karşımıza çıktılar. İade meselesini sündürmeye başladılar.

Çünkü suçüstü yakalanmışlardı, bu aşamada FETÖ liderinin iadesi, onlar için darbe girişiminin arkasında olduklarını kabul etmeleri anlamına geliyordu.

Derken Cumhuriyetçilerin başkan adayı ırkçı Donald Trump, 15 Temmuz ile ilgili sosyal medyada bir paylaşımda bulundu, darbenin arkasında CIA’in olduğunu söyledi.

Hemen devreye girildi, Trump o tviti sildi, o tivit üzerinden yapılan haber bile haber sitelerinden kaldırıldı. Ertesi gün Trump, istihbaratçılar tarafından brifinge davet edildi.

Ve son itiraf Brzezinski’den geldi.

90 yaşında Beyaz Saray’ın en kıdemli istihbaratçılarından biri.

Hani Ortadoğu’yu satranç tahtasına benzeten Obama’nın eski danışmanı, işte o.

Brzezinski, bir makale yazdı.

CIA’in darbe girişimindeki rolünü anlattı. 

FETÖ’nün desteklendiğini söyledi.

Darbenin püskürtülmesiyle her şeyin açığa çıktığını ve ABD’nin 15 Temmuz’u destekleyerek Türkiye politikasında çok büyük hata yaptığını vurguladı.

Brzezinski, bu itirafı durduk yere yapmış olamaz.

Zira süreci de analiz etmiş.

15 Temmuz sonrası Türkiye’nin Rusya ve İran’la özellikle Suriye konusunda yakınlaşmaya başladığını, bu durumun ABD’nin Suriye politikasına zarar vereceğini belirtmiş.

Türkiye, 15 Temmuz’da ABD’nin yaptığı hainliğe karşı Suriye politikasını revize edip, Ruslarla masaya oturdu. Ardından ABD’nin iki yüzlü politikasını zor durumda bırakan bir hamleyle Fırat Kalkanı operasyonuna başladı.
İşte kurt istihbaratçı bu duruma dikkat çekiyor.

Türkiye’ye bu iki yüzlülüğü yapmasaydık, Suriye politikasında Türkler yanımızda olurdu, karşı tarafta değil diyor.

Zira ABD’nin Suriye politikası 5 buçuk yıldır devam eden şiddet ortamını bitirmek değil devam ettirmek. Devam ederken de PYD gibi terör örgütü üzerinden Suriye’de ABD varlığını garanti altına alabilmek.

Fırat Kalkanı operasyonu tam da buna karşı çıkıyor, ABD’nin zoruna giden de bu.

Tam bu noktada ABD’nin eski Ankara büyükelçisi James Jeffrey’nin “Türklere verdiğiniz sözü tutmazsanız, pişman olursunuz” açıklamasını da hatırlamakta fayda var.

Taha Dağlı - Haber7.com

 

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat