ABD, PKK ile DAEŞ'e kardeş payı yaptı

  • GİRİŞ28.08.2017 07:03
  • GÜNCELLEME28.08.2017 07:18

BU GÖRÜNTÜLERE VERECEK BİR YANITLARI VAR MI ACABA?
ABD uçaklarının Şubat ayında Telafer’deki DAEŞ teröristlerine havadan indirdiği füzeler, ortaya çıktı. ABD, silah yardımlarını Suriye’de PKK-PYD’ye, Irak’ta ise DAEŞ’e kardeş payı olarak bölüştürüyor.


Bu görüntü 22 Şubat 2017’de kaydedildi.
Adres Irak’ın Telafer kasabası.
ABD uçaklarından atılan paraşütlerin ucunda silah dolu kutular var.
ABD’nin Telafer’de DAEŞ teröristlerinin mevzilerine yaptığı silah ikmali, bölgedeki Irak askerleri ve Haşdi Şabi militanlarının termal kameralarıyla görüntülenmişti.

ABD o dönem bu iddiayı ört bas etti.
Ancak geçen hafta Telafer operasyonu başladı.
Operasyon sırasında Irak askerleri bir grup DAEŞ teröristini ele geçirdi, yapılan baskında ABD yapımı Javelin füzeleri bulundu.

Peki Tank katili olarak bilinen lazer güdümlü Javelin füzelerinin DAEŞ teröristlerinin elinde ne işi vardı? Bu sorunun yanıtı hiç de zor değil.
O füzeler Şubat ayında gönderilen silahlardı.

ABD bunu daha önce de yapmıştı.
2014 yılında Kobani gündemi sırasında DAEŞ ile PYD teröristlerinin sözde çatışmaları sırasında ABD uçakları, PYD’ye silah yardımı yaparken, arada DAEŞ mevzilerine de paraşütle silah dolu kasalar atmıştı.

ABD bugün Suriye’de PKK-PYD teröristlerine 900 tır dolusu ağır silah gönderdi.
Bu silahların Rakka’da DAEŞ teröristleriyle çatışan PYD’lilere destek için verildiği söyleniyor ama Rakka’da gözle görülür bir çatışma ortamı yok. Haziran’da başlayan operasyonda PYD’lilerle DAEŞ’lilerin çatışması yerine siviller can veriyor. PYD terör örgütü ise ABD’den aldığı silahlarla Afrin’e yığınak yapıyor.

Irak’ta da Musul operasyonu sonrası Telafer operasyonu başladı. ABD orada da operasyonun başında, bu kez DAEŞ teröristlerine silah verirlerken yakalandılar.
Ortaya çıkan tablo çok net, nerede bir terör örgütü varsa orada ABD askerleri de var, görevleri ise teröristleri beslemek.


 

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat