Eğer, 15 Temmuz darbesi başarılı olsaydı; kimi Cumhurbaşkanı, kimi Başbakan yapacaklardı?

.

  • GİRİŞ21.01.2020 09:21
  • GÜNCELLEME21.01.2020 09:28

İstinaf Mahkemesi’nin, FETÖ davasında müebbet hapis cezası alan Eski Korgeneral Metin İyidil için verdiği “beraat” kararı; FETÖ’nün Yargı’da yerleşik unsurlarının halen devrede olduğunu gösteriyor.

 

 

İyidil, bu akla ziyan kararla tahliye edildi: Sonra bir üst mahkeme tahliyeyi kaldırdı; İyidil gizlendiği evde yakalandı ve tutuklandı. Tutukluluğuna itiraz ise dün reddedildi.

*

 

 

Hâkimler Savcılar Kurulu, beraat kararını veren İstinaf Heyeti (Ankara 20. Ceza Dairesi) hakkında soruşturma açtı. Heyetin üyeleri görevlerinden de alındı.

*

Metin İyidil’i serbest bırakan hâkimin FETÖ Dosyası medyada yer aldı!

Yargıda mütemadiyen nükseden vahim çelişkili kararların temelinde FETÖ üyeleri vardır ve halen kritik kararlarda sahne alıyorlar!

FETÖ ile mücadeleyi sulandırmak, gevşetmek, zayıflatmak, nihayetinde ise akamete uğratmak için açık veya gizli ciddi bir çaba sarf edilirken; Metin İyidil Olayı, FETÖ tehlikesinin boyutlarını bir kere daha ortaya koymuştur.

Bu hayati mücadelede halen daha alınacak hayli mesafe olduğu aşikârdır.

ASIL MEVZU

Bir yandan da…

FETÖ’nün Siyasi Ayağı hakkındaki tartışmalar devam ediyor.

Tartışmalar ekseriyetle “Hangi siyasi partide ne kadar FETÖ’cü var?” sorusu etrafında yaşandı.

Buna mukabil; 2016’dan bu yana…

“Şayet, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe kalkışması başarılı olsaydı, kim Cumhurbaşkanı, kim Başbakan yapılacaktı; darbe sonrası hükümet hangi sivillerden (siyasilerden veya bürokratlardan) oluşturulacaktı?” sorusuna -istisnalar hariç- cevap aranmadı!

*

Üç buçuk yıldır birçok defa “FETÖ’nün siyasi ayağı biran önce ortaya çıkarılmalıdır” diyen MHP lideri Devlet Bahçeli’nin son açıklamaları fevkalade önemlidir:

“FETÖ’nün siyasi ayağını araştırmak için Meclis’te komisyon kurulmasında ısrar etmenin anlamı yok. Meclis’te beş parti biraraya geldik. Ne yapacağız? Savcılık, mı hâkimlik mi?

15 Temmuz’un arkasında Yurtta Sulh Konseyi var. Bu Konsey’in askeri kanadı belli. Peki, siyasi kanadı nerede? Bunlar bulunmalı. Bulamıyorlarsa bize yetki versinler, biz buluruz!

Müebbet cezası alanlar; eğer başarılı olsalardı, ne olacaktı? Hükümeti kimle kuracaklardı?

Bunların Cumhurbaşkanları, Başbakanları kim olacaktı?

Bunlar hangi partide varlarsa ortaya çıkartınız; FETÖ’nün Siyasi Ayağı bunlar olsa gerek diyoruz!”

*

Devlet Bahçeli’nin bu sözleri, FETÖ’nün Siyasi Ayağı hakkında Odak Noktasına dikkatleri çekiyor ve bu minvalde şu ana kadarki en önemli adımdır.

Bahçeli’nin “Bulamıyorsanız; bize yetki verin, biz buluruz” demesi ise “Sorduğu suallerin cevabını biliyor olabileceğini” düşündürtüyor!

*

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin isabetle sorduğu ve yazımızın başlığında da yer alan işbu suallere; bu sütunda 15 Temmuz 2016’dan bu yana cevap arandı.

“15 Temmuz darbe teşebbüsünden sadece birkaç gün evvel, kapalı kapılar ardında Mister E.Altaylı ve Papaz Maskeli CIA ajanı Andrew Brunson ile gizlice bir araya gelen meşhur siyasetçi kim?” sorusunun da defalarca sorulduğunu hatırlayacaksınızdır!

O ÜÇLÜDEN İKİSİ

CIA’in Özbek asıllı Ajanı Ruzi Nazar’ın talebesi olan Mister Altaylı FETÖ’den tutukludur!

FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe teşebbüsünde “sahada yer alan” Ajan Brunson ise 12 Ekim 2018’de tahliye edilmiş ve ülkesine dönmüştü!

HANIMEFENDİ, NE DİYORDU?

MHP lideri Bahçeli, geçtiğimiz hafta FETÖ’nün siyasilerinden söz ederken “Bizdekileri biliyordum, ‘hadi güle güle’ dedim” hatırlatmasını yaptı…

MHP yönetimin “Tarlada Kurultay” düzenlenip ele geçirilmek istenmesi mi; 15 Temmuz 2016 darbe girişiminden tam iki ay öncesindedir!

“O dönemde, şayet Devlet Bahçeli devrilseydi; özelde MHP’nin siyaseti, genelde Türkiye’nin siyasi koşusu nasıl şekillenecekti?” diye de bir düşünmek lazımdır!

*

“Tarlada Kurultay” günlerinde “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” naraları atan ve ikide bir “Başbakan olacağım!” diye çok iddialı konuşan günümüzün İP lideri Hanımefendi; vaktiyle “Hocaefendi’yi bir gün herkes anlayacak, ne mutlu onu şimdiden anlayana” diyordu!

15 Temmuz 2016’nın ardından haftalarca gıkı çıkmamıştı! Sahi, neden acaba?

SAMİMİ DEĞİLLER

15 Temmuz darbe girişimine “Kontrollü Darbe” diyen; buna mukabil, KHK’lara gönderme yaparak “Asıl darbe 20 Temmuz’dur” diye bühtanda bulunan “Voice of America” Kılıçdaroğlu’nun CHP’si; “Siyasi Ayak” meselesinde asla samimi değildir:

Mevzuyu komisyona havale ettirip, Siyasi Ayak meselesini “savsaklamak” istiyorlar!

Yenişafak

Yorumlar12

  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Icimizdeki hainler temizlenip ipe cekilmedikce bu memleket duzelmez.
    Cevapla
  • Önce vicdan 4 yıl önce Şikayet Et
    Aslında herkes her şeyi biliyor. Allah'tan korkmayanlar kuldan korkuyor. Önce kendilerini sonra da başkalarını ikna edip yalanlarını etrafa serpiştiren zavallı mahlukatlar var.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Biri 4 yıl önce Şikayet Et
    Olm cok acayip bi milletiz biz ya.
    Cevapla
  • Hafi 4 yıl önce Şikayet Et
    Güzel
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Ziya 4 yıl önce Şikayet Et
    Üstünde durulması gereken bir konu duruşuna ve yüreğine sağlık
    Cevapla Toplam 52 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat