Akla ziyan ezberler-2

  • GİRİŞ03.08.2015 10:12
  • GÜNCELLEME04.08.2015 09:53

Hakikat ve ahlakla ilişikleri çoktan kesilen ve başarı olarak gördükleri, medyada seslerinin çok çıkmasını bu ezberlere borçlu olan çevreler, ezberler üzerinden terörü meşrulaştırma gayretleri içindeler. Kaldığımız yerden devam edelim: 

Ezber 4: Türkiye’nin PKK’yı vurması DAEŞ’le mücadeleye zarar veriyor. 
PKK ve sempatizanlarının Batı’ya sağdan yaklaşma taktiği olarak kullandıkları bu argüman birçok tutarsızlığı barındırıyor. Türkiye artan PKK terörüne mukabil Türkiye içerisinde ve Kuzey Irak’ta operasyonlar yapıyor. PKK’nın Suriye’deki kolu YPG’yi hedef alan bir operasyon, aksi yöndeki cılız tezvirata rağmen, henüz gerçekleşmedi. Yani YPG uluslararası koalisyonun desteğiyle DAEŞ’le çatışmalara Türkiye’nin PKK’ya yönelik operasyonları başlamadan önceki dönemde olduğu gibi devam ediyor. Bu noktada PKK’lıların ve Batı’daki reklamcılarının çıkmazı, daha önce pazarlamaya çalıştıkları “PKK ile YPG aynı örgüt değildir” argümanlarının bir hakikat kayasına toslaması. Eğer bu ikisi bağlantılı fakat farklı örgütler ise Türkiye’nin Kuzey Irak’ta PKK’yı vurmasından YPG ve Batılı destekçileri neden gocunuyorlar? Yok eğer ikisi aynı örgütse Batı neden ABD ve AB tarafından terör örgütü olarak kabul edilen radikal bir terör örgütünü hava desteği ve ağır silahlarla destekliyor? 
Bir terör örgütüyle mücadelenin diğer bir terör örgütüyle birlikte yapılması toplamda terörle gerçek bir mücadele yapılmadığını, Türkiye’de binlerce masum insanı katleden bir terör örgütü olan PKK’nın “özgürlük savaşçısı” örtüsüyle ele alınmasının, dünyayı içerisinden çıkılmayacak bir terör sarmalına soktuğunu gösteriyor. DAEŞ’le mücadeleye en büyük zararı başka bir terör örgütünün eliyle DAEŞ’le mücadele edenler veriyor. PKK’ya bu telakkiyle yaklaşanların Türkiye’de ve Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde teröre destek ithamıyla yargılanmaları gerekiyor. 
Ezber 5: Türkiye DAEŞ’le değil PKK ile mücadele ediyor.  

Yazının tamamı için tıklayınız...

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat