Elinizdeki o benzin bidonunu yavaşça yere bırakın…

  • GİRİŞ08.10.2014 09:34
  • GÜNCELLEME08.10.2014 09:38

Partiya Kürdistan adlı bir partinin kurucusu. Birleşik bir Kürdistanı savunuyor. O yüzden çözüm sürecine de şiddetle karşı.

Kobani’den göçmenler gelmeye başladığında Twitter’dan bir yardım kampanyası başlattı. Epey bir yardım da topladı. Arkadaşlarıyla Suruç’taki boş bir okulu tamir edip mültecilere açtılar, malzeme taşıdılar, kamyon boşalttılar. Yaptıkları her şeyin fotosunu da Twitter’dan paylaştılar.

Dün PKK’lı eski Avrupa Parlamentosu milletvekili Feleknas Uca, yine PKK’nın haber ajanslarından DİHA’nın yaptığı bir haberi paylaştı. Haberde şöyle deniyordu:

“Özellikle sosyal medya üzerinden bireysel hesap numaralarını yayınlayan kimi şahısların, bu yolla haksız kazanç elde ettiği belirtiliyor. Rojava Yardım Koordinasyonu, en son Twitter'de İbrahim Halil Baran ismini kullanan şahsın hesap numarası yayınlayarak para topladığı bilgisi verdi. Koordinasyon, söz konusu şahısla herhangi bir ilişkilerinin olmadığını belirterek, bu tür bireysel hesap numaralarına itibar edilmemesi uyarısı yaptı”

Kobani için geceli gündüzlü yardım toplayan bir Kürt milliyetçisiyle bile birlikte yaşamayı, işbirliği yapmayı reddeden her şey benim diyen narsist bir örgüt PKK.

O yüzden bir hafta önce çözüm sürecinin yol haritasını Resmi Gazetesi’nde yayınlamış Türkiye’yi, bunca emek verilmiş barışı Kobani’deki ali menfaatleri için yakıp yıkmaya başlamasında şaşıracak bir şey yok.
Kobani için Türkiye’nin yakılıp yıkılmasının sebebi ise karışık.

Aynı anda Türkiye’yi hem Kobani’de PYD güçlerine askeri olarak yardım etmemekle suçlayıp, hem de İŞİD’e askeri olarak yardım etmekle suçlamaktalar.

Türkiye’yi kafalarında biraz abarttıkları kesin.

Türkiye, sınırındaki Tel Abyad düşerken orada yaşayan Harran ve Akçakale’de akrabaları olan Türkmen ve Araplara askeri yardım mı göndermişti? Binlerce Arap, Türkmen mülteci Türkiye’ye kaçtı.
Halep’in doğusundaki Carablus’ta Türkmen ve Arap köyleri İŞİD’in eline geçerken ne yaptı peki Türkiye? Güya Türkiye’nin yakın olduğu Özgür Suriye Ordusu içindeki Türkmenlere İŞİD saldırırken Türkiye yardım etti mi? Yine sadece mültecilere kapısını açabildi.

Lazkiye’de Özgür Suriye Ordusu’nun elindeki Türkmen köylerini hem İŞİD hem rejim vururken Türkiye’de MHP’liler Türkiye hiçbir şey yapmıyor diye kadın doğum hastanelerine, ATM’ler mi saldırdı?

En son İŞİD, 200 bin Türkmen’in yaşadığı Türkiye sınırına da çok yakın Irak’ın Telafer şehrini ablukaya aldı. 6 bin Türkmen günlerce İŞİD’le çarpıştı. 150 bin Türkmen şehirden kaçtı.

Şii Türkmenler öldürüldü. Türkiye ve onun Türkmen asıllı Başbakanı, Türkmen asıllı Dışişleri Bakanı ne yaptı peki? Türkmenler şehirleri yaktı mı? Ülkücüler AKP binalarını işgal mı etti? Kızılay O 150 bin mülteciye yardım götürdü sadece.

Tek bir aksi örnek var. Türkiye Tuzhurmatu’daki Bayır Bucak Türkmenlerine MİT tırıyla makarna ve battaniye olmadığını tahmin etmenin zor olmadığı bir yardım göndermeye kalktı, onu da cemaat savcıları durdurup, deşifre ettiler.

Peki, bugün sınırının hemen karşısında Kobani’de olan biteni izliyorsunuz diye Türkiye’yi suçlayan PKK/PYD, bu 3 yıl boyunca aralarında sınır bile olmayan Halep’te, Rakka’daki katliamlar sırasında ne yaptı? Komşusunun evinin yangınında yumurtasını pişirmeye çalıştı.

En son merkezi Brüksel’de bulunan Uluslararası Kriz Grubu’nun raporunda yer aldığı gibi kendisine bir alan açmak, sosyalist-ekolojik toplum fantezilerini gerçekleştirmek için Suriye rejimiyle ittifaklar kurdu. Aynı raporda hala PYD’nin elinde olan Kamışlı ve Haseke’de memur maaşlarının Şam rejimi tarafından ödendiği iddiaları da yer alıyor.

Hadi Suriye’de çatışmalara taraf olmak istemediler, şehirlerini yıkılmaktan korudular, diğer muhaliflerle ortak bir yol bulamadılar, böyle oldu.

Yazının tamamı için tıklayın...

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat